Råsterk Sundby staket hele løypen og vant: – Et stort mål for meg

TOBLACH/OSLO (NRK): Russiske Alexander Bessertnykh gikk et av sine beste løp i karrieren. Men det var ikke nok til å slå Martin Johnsrud Sundby som tok sin første seier på blanke ski.

Martin Johnsrud Sundby staket seg til seier på dagens 15-kilometer.

Martin Johnsrud Sundby vant søndagens 15-kilometer i Toblach.

Råsterk avslutning

Verdenscuplederen, som for anledningen gikk på blanke ski, fikk knalltøff kamp av råsterke Alexander Bessmertnykh som gikk et av sine beste løp i karrieren.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har oppnådd et stort mål, nemlig å vinne på blanke ski. Det har jeg trent beinhardt mot. Men jeg er nødt til å slenge noen komplimenter til russeren. Han gikk ekstremt bra i dag. Det var en kul fight, men jeg er glad det gikk min vei såklart, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Sundby

RÅSTERK: Martin Johnsrud Sundby viste muskler og tok nok en seier i verdenscupen.

De to lå nesten helt likt gjennom hele løpet, men på den siste kilometeren hentet Sundby frem de ekstra kreftene som skulle til for å legge russeren bak seg en gang for alle.

– Jeg var svært nærme kjelleren på slutten der. Men jeg visste at dersom jeg hadde noen sekunder på toppen, så ville jeg også ha det i mål. Så jeg var inspirert av det, sier han.

I mål var Johnsrud Sundby 12,6 sekunder foran, og han viste dermed hvem som er den soleklare favoritten før Tour de Ski.

– Jeg må vel finne meg i å ikle meg det nå, smiler han.

Sjur Røthe tok en sterk tredjeplass 48,6 sekunder bak lagkamerat Sundby.

Northug: – Ikke bekymret

En som fikk det tøft i Italia var Petter Northug. 29-åringen havnet på etterskudd allerede ved første passering og havnet lenger og lenger bak utover i løpet.

I mål var han tre minutter og 55 sekunder bak Johnsrud Sundby - noe som holdt til en 57.plass.

– Det var dødt fra start. Jeg kjente at det ikke var noen vits i å presse seg i dag. Det var bare å komme seg gjennom uten å slite seg ut, sier Northug.

Men til tross for en helsvart dag, er han ikke bekymret for formen kort tid før Tour de Ski.

– Jeg ligger bra i rute. Jeg er veldig fornøyd med resultatene før jul. Så jeg føler at jeg har god kontroll på der jeg ønsker å være før Tour de Ski, sier han.

– Er det mulig å slå Martin i Tour de Ski?

– Kanskje på en etappe, smiler Northug.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal