Råsterk Sundby staket hele løypen og vant: – Et stort mål for meg

TOBLACH/OSLO (NRK): Russiske Alexander Bessertnykh gikk et av sine beste løp i karrieren. Men det var ikke nok til å slå Martin Johnsrud Sundby som tok sin første seier på blanke ski.

Martin Johnsrud Sundby staket seg til seier på dagens 15-kilometer.

Martin Johnsrud Sundby vant søndagens 15-kilometer i Toblach.

Råsterk avslutning

Verdenscuplederen, som for anledningen gikk på blanke ski, fikk knalltøff kamp av råsterke Alexander Bessmertnykh som gikk et av sine beste løp i karrieren.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har oppnådd et stort mål, nemlig å vinne på blanke ski. Det har jeg trent beinhardt mot. Men jeg er nødt til å slenge noen komplimenter til russeren. Han gikk ekstremt bra i dag. Det var en kul fight, men jeg er glad det gikk min vei såklart, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Sundby

RÅSTERK: Martin Johnsrud Sundby viste muskler og tok nok en seier i verdenscupen.

De to lå nesten helt likt gjennom hele løpet, men på den siste kilometeren hentet Sundby frem de ekstra kreftene som skulle til for å legge russeren bak seg en gang for alle.

– Jeg var svært nærme kjelleren på slutten der. Men jeg visste at dersom jeg hadde noen sekunder på toppen, så ville jeg også ha det i mål. Så jeg var inspirert av det, sier han.

I mål var Johnsrud Sundby 12,6 sekunder foran, og han viste dermed hvem som er den soleklare favoritten før Tour de Ski.

– Jeg må vel finne meg i å ikle meg det nå, smiler han.

Sjur Røthe tok en sterk tredjeplass 48,6 sekunder bak lagkamerat Sundby.

Northug: – Ikke bekymret

En som fikk det tøft i Italia var Petter Northug. 29-åringen havnet på etterskudd allerede ved første passering og havnet lenger og lenger bak utover i løpet.

I mål var han tre minutter og 55 sekunder bak Johnsrud Sundby - noe som holdt til en 57.plass.

– Det var dødt fra start. Jeg kjente at det ikke var noen vits i å presse seg i dag. Det var bare å komme seg gjennom uten å slite seg ut, sier Northug.

Men til tross for en helsvart dag, er han ikke bekymret for formen kort tid før Tour de Ski.

– Jeg ligger bra i rute. Jeg er veldig fornøyd med resultatene før jul. Så jeg føler at jeg har god kontroll på der jeg ønsker å være før Tour de Ski, sier han.

– Er det mulig å slå Martin i Tour de Ski?

– Kanskje på en etappe, smiler Northug.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal