Råsterk Sundby staket hele løypen og vant: – Et stort mål for meg

TOBLACH/OSLO (NRK): Russiske Alexander Bessertnykh gikk et av sine beste løp i karrieren. Men det var ikke nok til å slå Martin Johnsrud Sundby som tok sin første seier på blanke ski.

Martin Johnsrud Sundby staket seg til seier på dagens 15-kilometer.

Martin Johnsrud Sundby vant søndagens 15-kilometer i Toblach.

Råsterk avslutning

Verdenscuplederen, som for anledningen gikk på blanke ski, fikk knalltøff kamp av råsterke Alexander Bessmertnykh som gikk et av sine beste løp i karrieren.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har oppnådd et stort mål, nemlig å vinne på blanke ski. Det har jeg trent beinhardt mot. Men jeg er nødt til å slenge noen komplimenter til russeren. Han gikk ekstremt bra i dag. Det var en kul fight, men jeg er glad det gikk min vei såklart, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Sundby

RÅSTERK: Martin Johnsrud Sundby viste muskler og tok nok en seier i verdenscupen.

De to lå nesten helt likt gjennom hele løpet, men på den siste kilometeren hentet Sundby frem de ekstra kreftene som skulle til for å legge russeren bak seg en gang for alle.

– Jeg var svært nærme kjelleren på slutten der. Men jeg visste at dersom jeg hadde noen sekunder på toppen, så ville jeg også ha det i mål. Så jeg var inspirert av det, sier han.

I mål var Johnsrud Sundby 12,6 sekunder foran, og han viste dermed hvem som er den soleklare favoritten før Tour de Ski.

– Jeg må vel finne meg i å ikle meg det nå, smiler han.

Sjur Røthe tok en sterk tredjeplass 48,6 sekunder bak lagkamerat Sundby.

Northug: – Ikke bekymret

En som fikk det tøft i Italia var Petter Northug. 29-åringen havnet på etterskudd allerede ved første passering og havnet lenger og lenger bak utover i løpet.

I mål var han tre minutter og 55 sekunder bak Johnsrud Sundby - noe som holdt til en 57.plass.

– Det var dødt fra start. Jeg kjente at det ikke var noen vits i å presse seg i dag. Det var bare å komme seg gjennom uten å slite seg ut, sier Northug.

Men til tross for en helsvart dag, er han ikke bekymret for formen kort tid før Tour de Ski.

– Jeg ligger bra i rute. Jeg er veldig fornøyd med resultatene før jul. Så jeg føler at jeg har god kontroll på der jeg ønsker å være før Tour de Ski, sier han.

– Er det mulig å slå Martin i Tour de Ski?

– Kanskje på en etappe, smiler Northug.

Siste nytt

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Ny verdsrekord i tresteg

  Yulimar Rojas (24) frå Venezuela sette fredag kveld ny innandørs verdsrekord i tresteg. Den gamle rekorden til russiske Tatjana Lebedeva på 15,36 har stått sidan 2004. I kveld hoppa Rojas heile 15,43 på eit stemne i Madrid. Ute har ukrainske Inessa Kravets hatt verdsrekorden heilt sidan VM i Göteborg i 1995.

  Yulimar Rojas
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal