Kona overrasket Sundby med seiersklem

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK): – Hun er min største støttespiller, sa Martin Johnsrud Sundby etter sin tredje Tour de Ski-seier.

Sundby får god klem av kona etter seieren i Tour de ski.

VIDEO: Her får Sundby seiersklem av kona Marieke Heggeland.

– Dette var jeg ikke klar over, smilte Sundby etter å ha blitt overrasket med en lang og god klem av kona like etter målgang.

Da hadde han nettopp parkert samtlige konkurrenter og tatt sin tredje Tour de Ski-seier. Kun Justyna Kowalczyk har flere med fire.

– Dette var dagens overraskelse, det hadde jeg ikke trodd. Jeg hørte noen som ropte, og så kjente jeg igjen stemmen. Det var vanvittig hyggelig. Kona er min største støttespiller. Det er familien som betyr noe, og det var en herlig følelse å se ansiktet hennes, sier en rørt Tour-vinner.

– Jeg er veldig stolt. Det ble ikke tatt noen avgjørelse om å dra før fredag, røper kona Marieke Heggeland til NRK.

Dobbelt norsk

Sundby startet på den siste etappen med et forsprang på hele to minutter og 51 sekunder på Petter Northug.

Sundby åpnet imidlertid i et imponerende tempo, og økte raskt til konkurrentene. En stadig mer sliten Petter Northug greide ikke å henge med på tempoet til Røa-løperen i slalåmbakken.

I stedet ble det Finn Hågen Krogh og Ustiugov som kjempet om plassene bak Sundby. Krogh tok til slutt 2.-plassen, 3,15 bak Martin Johnsrud Sundby, og sikret dermed dobbelt norsk.

– Lettelse, følelser og alt mulig rart bobler opp. Det er en fantastisk følelse, sier Sundby.

Martin Johnsrud Sundby intervjues etter siste løpet i Tour de ski.

– Veldig stolt

Sundbys siersmargin på 3.15,7 minutter er ny Tour-rekord.

Den største seiersmarginen tidligere i Tour de Ski-historien sørget tsjekkiske Lukas Bauer for i 2008. Da vant han med 2.47,3 minutter foran tyske Rene Sommerfeldt.

– Dette var fantastisk. Jeg er veldig stolt over at jeg klarer dette for tredje gang på rad. Dette har jeg jobbet for i ett år siden Falun-VM. Dette blir en utrolig bra dag, sier Sundby.

Bak de to nordmennene fulgte Sergej Ustjugov. Northug endte til slutt på 4.-plass, mens Poltoranin kom på femteplass.

Deretter fulgte Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Francesco De Fabiani og Emil Iversen. Dermed ble det seks nordmenn blant de ti beste.

– Ikke noe onemansshow

Martin Johnsrud Sundby har virket utilnærmelig under årets Tour de Ski, og med unntak av kollapsen på den femte etappen har langrennsløperen vist at han er flere hakk sterkere enn konkurrentene akkurat nå.

– Dette er en jobb som mange står bak, jeg er stolt av dette laget mitt. Det er ikke noe onemansshow. Vi jobber sammen 200 døgn i året for å bli verdens beste langrennsnasjon, og jeg er så glad i de gutta, forteller Martin Johnsrud Sundby.

Martin Johnsrud Sundby vinner Tour de ski.
Flaggseremoni etter Tour de ski, der Martin Johnsrud Sundby tronet øverst på pallen.

Siste nytt

 • Østerrikske hoppere koronasmittet

  Den østerrikske landslagstreneren i hopp, Andreas Widhölzl, og to utøvere skal være smittet av koronaviruset. Det melder forbundet på sine sider.

  De to hopperne er Gregor Schlierenzauer og Philipp Aschenwald. Begge to var med i verdenscupåpningen i polske Wisla.

  Forbundet skriver at alle tre har gått i karantene og at de har besluttet at alle som var til stede under åpningshelgen i Wisla, ikke reiser til verdenscuprennene i finske Ruka.

  Ski Jumping World Cup
  Foto: Kacper Pempel / Reuters
 • Drammen til Østerrike i europacupen

  Drammen skal ut mot det østerrikske laget Ferlach i 3. runde i europacupen i håndball for menn. De begynner med bortekamp.

  Drammen var seedet i onsdagens trekning og ble trukket ut mot Ferlach. Den første kampen spilles borte 12. eller 13. desember.

  Kristian Kjelling
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • LSK Kvinner får karanteneunntak

  Helsedepartementet bekrefter til NRK at LSK Kvinner slipper innreisekarantene etter mesterligakamp i Hviterussland. Mesterligakampen mot Minsk skal spilles 9. eller 10. desember, og kun noen få dager senere skal LSK-laget møter Vålerenga i cupfinalen på Ullevaal 13. desember.

  – Dermed skal LSK kvinner kunne spille kamp få dager etter ankomst til Norge dersom de tester negativt, og dersom den internasjonale kampen er underlagt UEFAs smittevernprotokoll «Return to play protocol», skriver Helsedirektoratet i en e-post.

  Thea Kyvåg
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal