NRK Meny
Normal

Gir seg i Oslo

Raphael Poirée har bestemt seg: Konkurransene i Holmenkollen neste helg er det perfekte stedet å avslutte karrieren

Raphael Poiree
Foto: Mikko Stig / AP

- Jeg drar ikke til Khanty-Mansyisk. Jeg går mine siste løp i Norge i neste uke, sa franskmannen etter dagens seier på 20-kilometeren i Lahti.

Vil være pappa

- Etter løpene i Kollen skal jeg bare være pappa en stund. Jeg har ikke engang fått gått på ski med min datter Emma. Senere vil jeg hjelpe til med å utvikle nye franske toppløpere, sa Poirée etter karrierens 41. verdenscupseier - kanskje var det den siste.

Seier i dag

Han var 17,9 sekunder foran sin unge landsmann Simon Fourcade. 22-åringen ledet med to sekunder ut fra siste skyting, men på sisterunden viste Poirée hvem som er sjefen i det franske laget:

- Jeg deler rom med Fourcade og måtte sette han på plass. Jeg fikk vite om tidene hans og ga alt jeg hadde. Det føles herlig med en seier ettersom karrieren snart er over, sa Poirée, som var meget fornøyd med formen etter to uker hjemme med familien.

Arvtageren?

Men i Simon Fourcade kan franskmennene allerede ha funnet arvtageren. Han er juniorverdensmester, men dagens løp var første gang på pallen som senior i verdenscupen.

Tyske Alexander Wolf tok tredjeplassen i Lahti, 37,6 sekunder bak Poirée. Wolf hadde riktignok to tilleggsminutter etter de fire skytingene, mens begge franskmennene klarte seg med ett.

Ingen god norsk dag

I Emil Hegle Svendsen (syk), Ole Einar Bjørndalen og Lars Bergers (VM på ski) fravært klarte ingen av nordmennene å kjempe helt i toppen. Halvard Hanevold var best med 11. plass. Frode Andresen ble nummer 17 etter å ha skutt på seg fire tilleggsminutter på første stående skyting. Egil Gjelland ble nummer 21, Stian Eckhoff nummer 27 og Alexander Os nummer 28. Verdenscup-debutanten Magne Thorleiv Rønning endte tilslutt på 33.plass, 19 sekunder fra 30.plassen som ville gitt verdenscup-poeng.

Fredag skal kvinnene gå sprint i Lahti, mens mennenes konkurranser fortsetter med sprint på lørdag. Søndag er det jaktstart for både kvinner og menn.

 

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street