NRK Meny
Normal

Ramos reddet Real Madrid fra tap i sluttminuttene

Real Madrid var på vei mot det første tapet siden 27. november, men så glemte Barcelona å passe på Sergio Ramos.

Sergio Ramos
Foto: PAU BARRENA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Real Madrid hadde en stor sjanse til å sikre seg en luke på ni poeng til Barcelona på toppen av tabellen før laget fra hovedstaden gjestet Camp Nou.

Det så lenge ut til at Barcelona skulle stikke av med alle de tre poengene etter at Luis Suárez hadde gitt hjemmelaget ledelsen tidlig i andre omgang. Men på overtid glemte hjemmelaget å passe på Sergio Ramos på dødball. Forsvarsspilleren steg opp i Barcelonas sekstenmeter og reddet ett poeng.

– Misbrukte muligheten

Det betyr at hjemmelaget fortsatt har seks poeng opp til bortelaget som ikke har tapt en kamp siden 27. november.

Luis Suárez

SCORET: Luis Suarez jubler etter å ha gitt Barcelona ledelsen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Cristiano Ronaldo, som har vært i medias søkelys det siste døgnet, leverte en fryktelig svak kamp for hvittrøyene.

– Vi tapte to poeng og misbrukte en mulighet til å ta innpå forspranget til Real Madrid. Vi har imidlertid fortsatt en sjanse til å ta dem igjen, sa Barcelonas målscorer Suárez etter oppgjøret.

Ramos var godt fornøyd etter å ha fått med seg ett poeng hjem til den spanske hovedstaden.

– Vi burde scoret flere mål i den første omgangen, men dette handlet om mentaliteten vi har i laget. Vi fikk et poeng på Camp Nou. Det er det ikke alle som får, sa forsvarsspilleren.

Snytt for straffe

I en sjansefattig første omgang kunne gjestene fått en kanonstart allerede etter tre minutters spill.
Lucas Vázquez stormet inn i feltet i stor fart og ble lagt i bakken av Javier Mascherano. Real Madrid-spillerne ropte på at dommeren skulle blåse straffe, men dommeren vinket spillet videre. Reprisen viste at Barcelona nok var noe heldige i den situasjonen.

Straffesituasjon

STRAFFE: Real Madrid ønsket straffe her da Javier Mascherano la Lucas Vazquez i bakken.

Foto: LLUIS GENE / Afp


Hjemmelaget var best i første halvdel av første omgang, men da de endelig fant en åpning i Reals bakre rekker skled Neymar i god posisjon. Gjestene tok mer over etter hvert, men heller ikke foran Marc André ter Stegen ble det særlig farlig.

Suárez-heading

Om det ikke skjedde så mye i første ble det mye mer fart etter pause. Barcelona satte fart fra start og skapte flere gode sjanser i innledningen. Etter åtte minutter av omgangen kom målet.

Barcelona fikk frispark til venstre på sekstenmeteren. Neymar slo inn og inne i feltet knuste Luis Suárez alle i dullen. Spissen headet ballen i mål. Verst tenkelig start på omgangen for Real Madrid.

Bortelaget slet med å komme til de store sjansene, men tre minutter før slutt kom Sergio Ramos til en heading inne i feltet. Ballen suste like over mål. En flott sjanse.

Like før slutt fikk forsvarsspilleren stå umarkert foran mål å heade inn utligningen.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal