NRK Meny
Normal

Ramos reddet Real Madrid fra tap i sluttminuttene

Real Madrid var på vei mot det første tapet siden 27. november, men så glemte Barcelona å passe på Sergio Ramos.

Sergio Ramos
Foto: PAU BARRENA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Real Madrid hadde en stor sjanse til å sikre seg en luke på ni poeng til Barcelona på toppen av tabellen før laget fra hovedstaden gjestet Camp Nou.

Det så lenge ut til at Barcelona skulle stikke av med alle de tre poengene etter at Luis Suárez hadde gitt hjemmelaget ledelsen tidlig i andre omgang. Men på overtid glemte hjemmelaget å passe på Sergio Ramos på dødball. Forsvarsspilleren steg opp i Barcelonas sekstenmeter og reddet ett poeng.

– Misbrukte muligheten

Det betyr at hjemmelaget fortsatt har seks poeng opp til bortelaget som ikke har tapt en kamp siden 27. november.

Luis Suárez

SCORET: Luis Suarez jubler etter å ha gitt Barcelona ledelsen.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Cristiano Ronaldo, som har vært i medias søkelys det siste døgnet, leverte en fryktelig svak kamp for hvittrøyene.

– Vi tapte to poeng og misbrukte en mulighet til å ta innpå forspranget til Real Madrid. Vi har imidlertid fortsatt en sjanse til å ta dem igjen, sa Barcelonas målscorer Suárez etter oppgjøret.

Ramos var godt fornøyd etter å ha fått med seg ett poeng hjem til den spanske hovedstaden.

– Vi burde scoret flere mål i den første omgangen, men dette handlet om mentaliteten vi har i laget. Vi fikk et poeng på Camp Nou. Det er det ikke alle som får, sa forsvarsspilleren.

Snytt for straffe

I en sjansefattig første omgang kunne gjestene fått en kanonstart allerede etter tre minutters spill.
Lucas Vázquez stormet inn i feltet i stor fart og ble lagt i bakken av Javier Mascherano. Real Madrid-spillerne ropte på at dommeren skulle blåse straffe, men dommeren vinket spillet videre. Reprisen viste at Barcelona nok var noe heldige i den situasjonen.

Straffesituasjon

STRAFFE: Real Madrid ønsket straffe her da Javier Mascherano la Lucas Vazquez i bakken.

Foto: LLUIS GENE / Afp


Hjemmelaget var best i første halvdel av første omgang, men da de endelig fant en åpning i Reals bakre rekker skled Neymar i god posisjon. Gjestene tok mer over etter hvert, men heller ikke foran Marc André ter Stegen ble det særlig farlig.

Suárez-heading

Om det ikke skjedde så mye i første ble det mye mer fart etter pause. Barcelona satte fart fra start og skapte flere gode sjanser i innledningen. Etter åtte minutter av omgangen kom målet.

Barcelona fikk frispark til venstre på sekstenmeteren. Neymar slo inn og inne i feltet knuste Luis Suárez alle i dullen. Spissen headet ballen i mål. Verst tenkelig start på omgangen for Real Madrid.

Bortelaget slet med å komme til de store sjansene, men tre minutter før slutt kom Sergio Ramos til en heading inne i feltet. Ballen suste like over mål. En flott sjanse.

Like før slutt fikk forsvarsspilleren stå umarkert foran mål å heade inn utligningen.

Siste nytt

 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland