NRK Meny
Normal

Storavis: Ronaldo skal ha unndratt 700 millioner

Ifølge tyske Der Spiegel har Cristiano Ronaldo (31) i flere år gjemt unna flere hundre millioner kroner i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Ronaldo

I TRØBBEL? Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal under sommerens EM i Frankrike.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Ifølge den tyske avisen er også flere andre fotballspillere og profiler innbladet. Der Spiegel omtaler saken som «den største lekkasjen i idrettshistorien».

60 journalister fra hele Europa skal ha jobbet i sju måneder med det som fredag utløste artikkelen som fredag kveld ble publisert på spiegel.de.

Avisen, som har delt innholdet med 11 andre mediehus, varsler at de kommer med flere avsløringer og informasjon i saken lørdag morgen. Totalt skal journalistene ha fått tilgang til 18,6 millioner kontrakter, regneark, fakturaer og e-poster.

Også Özil nevnes

Også den tyske Arsenal-spilleren Mesut Özil navngis som en annen som skal ha utnyttet skatteparadiset De britiske jomfruøyene. Også Ronaldo-agent Jorge Mendes og Manchester United-manager José Mourinho trekkes inn i saken.

Gjennom Mendes, som har vært en av fotballens superagenter de siste årene, skal portugiseren ha skjult 12 millioner euro i en sveitsisk bankkonto eid av et selskap på De britiske jomfruøyene, skriver AFP.

Ronaldo skal ifølge Der Spiegel ha unndratt rundt 700 millioner gjennom postboksselskapet Tollin, som var registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.. Han skal kun ha betalt 3,8 prosent i skatt på sponsoravtaler som sikret ham over 1 milliard, melder NTB.

Det skulle ekstraomganger til før Portugal stakk av med seieren og Ronaldo kunne løfte pokalen.

Tidligere fredag ble det kjent at Ronaldo, som skal tjene rundt 450 millioner i året i Real Madrid, er en av tre kandidater til å bli kåret til årets spiller av FIFA.

De øvrige er Antoine Griezmann og Lionel Messi. Sistnevnte er forøvrig en annen fotballspiller som har opplevd trøbbel med skattemyndighetene tidligere.

– Det er på høy tid å få ryddet opp i fotballen. Fansen må forstå at for hver billett, fotballdrakt eller TV-abonnement bidrar de i et ekstremt korrupt system som ikke tenker på annet enn egen vinning, sier «John» - en anonym kilde som skal ha bidratt til lekkasjene gjennom «Football Leaks».

Tause advokater

Ifølge danske Politiken er spanske myndigheter allerede i gang med å etterforske Ronaldos skatteforhold, men de ønsker ikke å kommentere saken. Det gjør heller ikke Real Madrid-stjernens advokatfirma eller spilleren selv.

JBS, firmaet som selger klær under merkenavnet «CR7» i over 45 land forteller til Politiken at de har en avtale med portugiserens team om ikke å uttale seg om penger.

Agentselskapet Gestifute skriver i en pressemelding:

– Ronaldo lever fullt ut opp til sine skattemessige forpliktelser.

Siste nytt

 • USA til kvartfinale i ishockey

  USA slo Slovakia 5–1 tirsdag morgen, og tok seg med det til kvartfinalen i ishockeyturneringen. I kvartfinalen venter Tsjekkia for de amerikanske hockeyherrene.

  USA hockey
  Foto: Brendan Smialowski / AFP
 • Sverige vraker sprintspesialistene

  Teodor Peterson og Oskar Svensson var eneste svenske innslag i semifinalen på OL-sprinten, men ingen av dem får gå onsdagens lagsprint.

  Marcus Hellner og Calle Halfvarsson utgjør svenskenes lag.

  Teodor Peterson
  Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix
 • Mowinckel nummer seks på trening

  Ragnhild Mowinckel havnet på sjetteplass på kvinnenes siste utfortrening før onsdagens OL-uttfor. Molde-kjøreren var 35 hundredeler bak østerrikske Ramona Siebenhofer. Michelle Gisin og Nadia Fanchini tok seg inn til andre og tredje beste tid.

  ALPINE-SKIING-OLY-2018-PYEONGCHANG-TRAINING
  Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey mellomrunde
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport