NRK Meny
Normal

Storavis: Ronaldo skal ha unndratt 700 millioner

Ifølge tyske Der Spiegel har Cristiano Ronaldo (31) i flere år gjemt unna flere hundre millioner kroner i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Ronaldo

I TRØBBEL? Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal under sommerens EM i Frankrike.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Ifølge den tyske avisen er også flere andre fotballspillere og profiler innbladet. Der Spiegel omtaler saken som «den største lekkasjen i idrettshistorien».

60 journalister fra hele Europa skal ha jobbet i sju måneder med det som fredag utløste artikkelen som fredag kveld ble publisert på spiegel.de.

Avisen, som har delt innholdet med 11 andre mediehus, varsler at de kommer med flere avsløringer og informasjon i saken lørdag morgen. Totalt skal journalistene ha fått tilgang til 18,6 millioner kontrakter, regneark, fakturaer og e-poster.

Også Özil nevnes

Også den tyske Arsenal-spilleren Mesut Özil navngis som en annen som skal ha utnyttet skatteparadiset De britiske jomfruøyene. Også Ronaldo-agent Jorge Mendes og Manchester United-manager José Mourinho trekkes inn i saken.

Gjennom Mendes, som har vært en av fotballens superagenter de siste årene, skal portugiseren ha skjult 12 millioner euro i en sveitsisk bankkonto eid av et selskap på De britiske jomfruøyene, skriver AFP.

Ronaldo skal ifølge Der Spiegel ha unndratt rundt 700 millioner gjennom postboksselskapet Tollin, som var registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.. Han skal kun ha betalt 3,8 prosent i skatt på sponsoravtaler som sikret ham over 1 milliard, melder NTB.

Det skulle ekstraomganger til før Portugal stakk av med seieren og Ronaldo kunne løfte pokalen.

Tidligere fredag ble det kjent at Ronaldo, som skal tjene rundt 450 millioner i året i Real Madrid, er en av tre kandidater til å bli kåret til årets spiller av FIFA.

De øvrige er Antoine Griezmann og Lionel Messi. Sistnevnte er forøvrig en annen fotballspiller som har opplevd trøbbel med skattemyndighetene tidligere.

– Det er på høy tid å få ryddet opp i fotballen. Fansen må forstå at for hver billett, fotballdrakt eller TV-abonnement bidrar de i et ekstremt korrupt system som ikke tenker på annet enn egen vinning, sier «John» - en anonym kilde som skal ha bidratt til lekkasjene gjennom «Football Leaks».

Tause advokater

Ifølge danske Politiken er spanske myndigheter allerede i gang med å etterforske Ronaldos skatteforhold, men de ønsker ikke å kommentere saken. Det gjør heller ikke Real Madrid-stjernens advokatfirma eller spilleren selv.

JBS, firmaet som selger klær under merkenavnet «CR7» i over 45 land forteller til Politiken at de har en avtale med portugiserens team om ikke å uttale seg om penger.

Agentselskapet Gestifute skriver i en pressemelding:

– Ronaldo lever fullt ut opp til sine skattemessige forpliktelser.

Siste nytt

 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP
 • Ny Viking-trener presenteres snart

  Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming