NRK Meny
Normal

Storavis: Ronaldo skal ha unndratt 700 millioner

Ifølge tyske Der Spiegel har Cristiano Ronaldo (31) i flere år gjemt unna flere hundre millioner kroner i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Ronaldo

I TRØBBEL? Cristiano Ronaldo i aksjon for Portugal under sommerens EM i Frankrike.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Ifølge den tyske avisen er også flere andre fotballspillere og profiler innbladet. Der Spiegel omtaler saken som «den største lekkasjen i idrettshistorien».

60 journalister fra hele Europa skal ha jobbet i sju måneder med det som fredag utløste artikkelen som fredag kveld ble publisert på spiegel.de.

Avisen, som har delt innholdet med 11 andre mediehus, varsler at de kommer med flere avsløringer og informasjon i saken lørdag morgen. Totalt skal journalistene ha fått tilgang til 18,6 millioner kontrakter, regneark, fakturaer og e-poster.

Også Özil nevnes

Også den tyske Arsenal-spilleren Mesut Özil navngis som en annen som skal ha utnyttet skatteparadiset De britiske jomfruøyene. Også Ronaldo-agent Jorge Mendes og Manchester United-manager José Mourinho trekkes inn i saken.

Gjennom Mendes, som har vært en av fotballens superagenter de siste årene, skal portugiseren ha skjult 12 millioner euro i en sveitsisk bankkonto eid av et selskap på De britiske jomfruøyene, skriver AFP.

Ronaldo skal ifølge Der Spiegel ha unndratt rundt 700 millioner gjennom postboksselskapet Tollin, som var registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene.. Han skal kun ha betalt 3,8 prosent i skatt på sponsoravtaler som sikret ham over 1 milliard, melder NTB.

Det skulle ekstraomganger til før Portugal stakk av med seieren og Ronaldo kunne løfte pokalen.

Tidligere fredag ble det kjent at Ronaldo, som skal tjene rundt 450 millioner i året i Real Madrid, er en av tre kandidater til å bli kåret til årets spiller av FIFA.

De øvrige er Antoine Griezmann og Lionel Messi. Sistnevnte er forøvrig en annen fotballspiller som har opplevd trøbbel med skattemyndighetene tidligere.

– Det er på høy tid å få ryddet opp i fotballen. Fansen må forstå at for hver billett, fotballdrakt eller TV-abonnement bidrar de i et ekstremt korrupt system som ikke tenker på annet enn egen vinning, sier «John» - en anonym kilde som skal ha bidratt til lekkasjene gjennom «Football Leaks».

Tause advokater

Ifølge danske Politiken er spanske myndigheter allerede i gang med å etterforske Ronaldos skatteforhold, men de ønsker ikke å kommentere saken. Det gjør heller ikke Real Madrid-stjernens advokatfirma eller spilleren selv.

JBS, firmaet som selger klær under merkenavnet «CR7» i over 45 land forteller til Politiken at de har en avtale med portugiserens team om ikke å uttale seg om penger.

Agentselskapet Gestifute skriver i en pressemelding:

– Ronaldo lever fullt ut opp til sine skattemessige forpliktelser.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret for hjemmelaget, mens både Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken hele kampen.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal