Ramadan stopper ikke OL

Sommer-OL i London i 2012 blir ikke flyttet til tross for at lekene kolliderer med ramadan.

Muslimer ber i Badshahi moskeen i Pakistan
Foto: Arif Ali / AFP

Da det for en måned siden ble kjent at sommer-OL kolliderer med ramadan var det flere som reagerte på dette. Men et enstemmig styre i IOC har nå bestemt at lekene ikke flyttes

- Nei det er ikke aktuelt. Vi har diskutert og funnet ut at de datoene ble satt av London den gang de søkte om lekene, vi har snakket med London da de ble tildelt lekene, og vi har kommet til at det ikke er mulig å flytte lekene. Det er så veldig mange hensyn å ta at vi mener at vi har funnet er brukbart tidspunkt, og derfor blir tidspunktet det som har blitt fastsatt, sier styremedlem i den internasjonale olympiske komité, Gerhard Heiberg,  til NRK Sporten.

- Det er så mange hensyn å ta og hvis vi hadde flyttet OL ville dette skapt problemer for andre religiøse grupper og andre idrettsarrangementer. I tillegg har arrangørene i London innstilt seg på datoene 27.juli til 12.august, sier Heiberg videre. 

Ramadan er muslimenes hellige fastemåned, og de skal avstå fra å spise mellom soloppgang og solnedgang i denne perioden. Hvert år forflyttes Ramadan, og vil derfor falle i tiden 21. juli til 20. august i 2012.

Dere er ikke redde for at mange utøvere dermed ikke kan delta i OL ?

- Vi håper ikke det. Vi har selvfølgelig konsultert også muslimske ledere og vi håper at de kan innstille seg på at disse datoene blir OL. Vi snakker om 2012 så det burde være god nok tid for utøvere med forskjellig religiøs bakgrunn å innstille seg på dette, avslutter IOK-medlemmet.

Siste nytt

 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Ruud klar for Miami Open

  Casper Ruud tapte første sett på tie break, men snudde kampen mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open. Dette er første gang Ruud kvalifiserer seg for en ATP Masters-turnering, ifølge nettstedet tennis-Norge.com.

  Ruud.
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Norge tok telemark-gull

  I den første øvelsen av telemark-VM på Rjukan tok Trym Nygaard Løken gull. Sivert Hole sørget for to nordmenn på pallen med sin bronse.

  Torsdag er det mixed lagsprint, fredag sprint og det hele avsluttes med lagsprint på lørdag.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal