NRK Meny
Normal

Ramadan stopper ikke OL

Sommer-OL i London i 2012 blir ikke flyttet til tross for at lekene kolliderer med ramadan.

Muslimer ber i Badshahi moskeen i Pakistan
Foto: Arif Ali / AFP

Da det for en måned siden ble kjent at sommer-OL kolliderer med ramadan var det flere som reagerte på dette. Men et enstemmig styre i IOC har nå bestemt at lekene ikke flyttes

- Nei det er ikke aktuelt. Vi har diskutert og funnet ut at de datoene ble satt av London den gang de søkte om lekene, vi har snakket med London da de ble tildelt lekene, og vi har kommet til at det ikke er mulig å flytte lekene. Det er så veldig mange hensyn å ta at vi mener at vi har funnet er brukbart tidspunkt, og derfor blir tidspunktet det som har blitt fastsatt, sier styremedlem i den internasjonale olympiske komité, Gerhard Heiberg,  til NRK Sporten.

- Det er så mange hensyn å ta og hvis vi hadde flyttet OL ville dette skapt problemer for andre religiøse grupper og andre idrettsarrangementer. I tillegg har arrangørene i London innstilt seg på datoene 27.juli til 12.august, sier Heiberg videre. 

Ramadan er muslimenes hellige fastemåned, og de skal avstå fra å spise mellom soloppgang og solnedgang i denne perioden. Hvert år forflyttes Ramadan, og vil derfor falle i tiden 21. juli til 20. august i 2012.

Dere er ikke redde for at mange utøvere dermed ikke kan delta i OL ?

- Vi håper ikke det. Vi har selvfølgelig konsultert også muslimske ledere og vi håper at de kan innstille seg på at disse datoene blir OL. Vi snakker om 2012 så det burde være god nok tid for utøvere med forskjellig religiøs bakgrunn å innstille seg på dette, avslutter IOK-medlemmet.

Siste nytt

 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP
 • La Liga til Amerika

  Kampar i den spanske toppligaen skal i framtida bli spelt i USA. Det melder BBC. La Liga har inngått ein 15-årig avtale med medieselskapet Relevent for å promotere fotballen i USA. – Ein banebrytande avtale, seier La Liga-president Javier Tebas.

  La Liga Santander - Deportivo de La Coruna vs Barcelona
  Foto: Miguel Vidal / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo