NRK Meny
Normal

Ramadan stopper ikke OL

Sommer-OL i London i 2012 blir ikke flyttet til tross for at lekene kolliderer med ramadan.

Muslimer ber i Badshahi moskeen i Pakistan
Foto: Arif Ali / AFP

Da det for en måned siden ble kjent at sommer-OL kolliderer med ramadan var det flere som reagerte på dette. Men et enstemmig styre i IOC har nå bestemt at lekene ikke flyttes

- Nei det er ikke aktuelt. Vi har diskutert og funnet ut at de datoene ble satt av London den gang de søkte om lekene, vi har snakket med London da de ble tildelt lekene, og vi har kommet til at det ikke er mulig å flytte lekene. Det er så veldig mange hensyn å ta at vi mener at vi har funnet er brukbart tidspunkt, og derfor blir tidspunktet det som har blitt fastsatt, sier styremedlem i den internasjonale olympiske komité, Gerhard Heiberg,  til NRK Sporten.

- Det er så mange hensyn å ta og hvis vi hadde flyttet OL ville dette skapt problemer for andre religiøse grupper og andre idrettsarrangementer. I tillegg har arrangørene i London innstilt seg på datoene 27.juli til 12.august, sier Heiberg videre. 

Ramadan er muslimenes hellige fastemåned, og de skal avstå fra å spise mellom soloppgang og solnedgang i denne perioden. Hvert år forflyttes Ramadan, og vil derfor falle i tiden 21. juli til 20. august i 2012.

Dere er ikke redde for at mange utøvere dermed ikke kan delta i OL ?

- Vi håper ikke det. Vi har selvfølgelig konsultert også muslimske ledere og vi håper at de kan innstille seg på at disse datoene blir OL. Vi snakker om 2012 så det burde være god nok tid for utøvere med forskjellig religiøs bakgrunn å innstille seg på dette, avslutter IOK-medlemmet.

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street