NRK Meny
Normal

– De mest ekstreme forholdene jeg noen gang har sett

Mads Østberg og Andreas Mikkelsen fikk ikke kjøre da fartsprøven i Rally Korsika sto under 1,5 meter med vann.

Rally Korsika

STOPPET AV REGN: Det pøste med Twitter-meldinger etter at 2. etappe av Rally Korsika ble stoppet fredag formiddag.

– Det er fryktelig utfordrende etter at det regnet skikkelig heftig i natt. Dette er de mest ekstreme forholdene jeg noen gang har sett i et VM-løp, forteller Andreas Mikkelsen til NRK.

Et kraftig lokalt regnskyll har pøst ned over Korsika, hvor WRC-sirkuset nå befinner seg. Og før den andre fartsprøven i dag gikk det et ras over løypa, som sto under 1,5 meter vann.

Fartsprøven ble naturlignok avlyst.

– Det har vært helt vilt på morgenen i dag. Vi lurte til og med på om vi skulle komme oss fram til service. Det er skikkelig fascinerende, forteller Roy Snellingen.

Andreas Mikkelsens sportssjef beskriver vanskelige forhold for Norges Mads Østberg og sin egen kjører.

– Det er helt vanvittige nedbørsmengder, med store mengder vann over prøva. Det er helt vanvittige utfordringer. «Safety crew» kommer seg ikke fram til prøva engang, forklarer Snellingen.

Laster Twitter-innhold

– Fare for sikkerheten

Både Østberg og Mikkelsen forteller om store utfordringer på den første fartsprøven.

– Det er fare for sikkerheten. På grunn av været var løypa var veldig forandret fra gjennomkjøringen. Det lå store vannpytter og elver over veien. Det kom som en overraskelse på oss, spesielt med tanke på at vi kjører med slicks dekk (dekk uten mønster). Det hele er på kanten, men det er samtidig litt av spenninga med det vi driver med, forteller Mads Østberg til NRK.

– Vi synes det er skummelt. Det er imidlertid likt for alle, så vi må kjøre deretter. Skjer det en ulykke kan det være vanskelig for ambulanser å komme fram til stedet. Men slikt er arrangøren forsiktig med, forteller Mikkelsen.

Det er fortsatt usikkert om den 3. fartsprøven kan gå som planlagt klokka 14.47.

– Det er nok 50-50 nå. Jeg tror det går fint for rallybilene, men de tar ingen sjanser om det skulle skje en ulykke. Utrykningskjøretøyene må også komme seg fram, forklarer Mikkelsen.

Laster Twitter-innhold

Store tidsforskjeller

Den første prøva i Rally Korsika ble gjennomført tidligere fredag, men de store vannmassene bidro til ujevne forhold for kjørerne.

– Gutta kjører uten ordentlige regndekk, og det er store tidsforskjeller allerede, forteller Snellingen.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal