Hopp til innhold

Maktdemonstrasjon av Froome i monsterfjellet: – Min største seier

Chris Froome viste rå styrke da han dro fra konkurrentene i de brutale oppoverbakkene på den 15. etappen av Tour de France.

Froome

Chris Froome slo til med fantastisk avslutning på den 15. etappen av Tour de France. Han beskriver dette som den største seieren i karrieren.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Cycling Tour de France

Nairo Quintana holdt lenge følge med Chris Froome, men måtte til slutt gi slipp på hjulet til mannen med den gule trøyen.

Foto: Christophe Ena / Ap

– Han knuser Contador! Det er knockout, utbrøt Dag Otto Lauritzen under sendingen til TV 2.

– Det er det råeste jeg har sett, han er i en divisjon for seg selv, fortsatte han.

En råsterk Froome slo til i fjellet Mont Ventoux drøye sju kilometer fra mål. Alberto Contador ble rett og slett parkert av mannen med den gule trøyen.

Han hentet så inn klatresensasjonen Nairo Quintana, som lenge nektet å slippe taket. Quintana la seg på bakhjulet til briten og det ble en duell mellom de to rytterne de siste kilometerne av etappen.

Det var imidlertid Froome som hadde mest krutt i beina og sikret dermed sin andre etappeseier i årets Tour de France.

Quintana trillet i mål et drøyt halvminutt bak briten.

  • Se oppdaterte resultatlister og sammenlagtstillinger nederst på denne siden!

Tråkket til

Chris Froome har nå et jerngrep om den gule trøyen, og det skal mye til for at han ikke står igjen som sammenlagtvinner i Paris 21. juli.

– Dette er min største seier i karrieren. Fjellet har en veldig spesiell historie. Det å øke avstanden i sammendraget var målet mitt i dag, sier Froome.

Belkin-kaptein Bauke Mollema forsvarte sin andreplass i sammendraget ved å bli åttendemann over målstreken søndag.

Han har nå fire minutter og 14 sekunder opp til briten i sammendraget.

– Hva synes du om det Froome gjorde i dag?

– Jeg så ham ikke så mye. Jeg vet ikke, sier han til TV 2.

– Virker han uslåelig slik han sykler nå?

– Ja, jeg synes det. Han har et virkelig stort forsprang, men jeg er fornøyd med prestasjonen min i dag. Det får være nok, sier Mollema.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CYCLING-FRA-TDF2013 169056402

Alberto Contador ble parkert av Chris Froome opp Mont Ventoux. Han ble til slutt nummer seks.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Råkjør

Lars Petter Nordhaug hang lenge godt med blant favorittene opp fjellet, men måtte etter hvert slippe. Han kom i mål 46. plass – over 13 minutter bak Froome.

– Det var ikke bare bakken som var tung i dag. Fra start til mål var det råkjør. Jeg tror ikke jeg har hatt så vondt i beina siden sist søndag, sier Nordhaug til TV 2.

Alexander Kristoff fikk det – ikke overraskende – tøft og trillet i mål 32 minutter og 36 sekunder etter vinneren.

Rask etappe

Rytterne angrep fra første tråkk på den 15. etappen av Touren. Mange ville i brudd, men hovedfeltet hadde kontroll på angriperne.

Etter rundt 20 kilometer fikk ti mann – deriblant spurtkanonen Peter Sagan – en solid luke. Bruddet hadde på det meste over seks minutter ned til hovedfeltet, men ble altså hentet inn like før Mont Ventoux.

Selv om rytterne visste at monsterfjellet ventet på slutten av etappen, tråkket de virkelig til de første timene.

Gjennomsnittsfarten var på utrolige 50.5 kilometer i timen den andre timen. Det er den raskeste gjennomsnittsfarten til nå i rittet.

Mandag tar rytterne en velfortjent hviledag.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal