Putin om dopingskandalen: – Noen må ta personlig ansvar

Russlands president, Vladimir Putin, sier de tar dopingpåstandene på alvor.

Russian President Vladimir Putin

I MØTER: Russlands president Vladimir Putin var onsdag i Sotsji for å møte den russiske friidrettspresidenten.

Foto: RIA NOVOSTI / Reuters

Putin var onsdag i møter med landslagsledelsen i russisk friidrett i OL-byen Sotsji. Det var et møte som hadde vært planlagt lenge, men ikke overraskende ble WADA-rapporten som ble lagt frem mandag et tema.

– Disse påstandene har vår fulle oppmerksomhet. Russland må gjøre alt vi kan for å utrydde dopingproblemet, sier Putin ifølge Reuters.

Han sier videre at Russland kommer til å starte sin egen etterforskning for å se på påstandene om at enkelte utøvere har drevet med systematisk doping.

Men han legger til at dette problemet ikke bare er begrenset til Russland.

– Det er nødvendig å samarbeide med internasjonale organisasjoner med et så åpent sinn som mulig, sier Putin.

1400 ødelagte prøver

Rapporten, som sjokkerte en hel idrettsverden, viser blant annet korrupsjon og systematisk doping. Ved et laboratorium i Moskva skal over 1400 positive prøver ha blitt ødelagt.

– Noen må ta personlig ansvar for denne skandalen, sier presidenten.

Det uavhengige utvalget satt ned av WADA, som mandag la frem den rystende rapporten, ber Russland trekke alle sine utøvere fra OL i Rio neste år.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har gått ut og sagt at hvis det ikke ryddes opp i russisk idrett vil landet blir utestengt fra framtidige mesterskap.

– Doping-utestengelser må være individuelt og ikke kollektivt. Vi må sørge for at våre utøvere frastår fra forbudte prestasjonsfremmende stoffer, sier Putin.

Ber om mer tid

Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, har gitt russerne frist ut denne uken til å svare på de alvorlige dopingbeskyldningene.

Det russiske friidrettsforbundet har bedt om mer tid til å svare.

– Dette er et stort dokument med mange sider. Vi trenger naturlig nok tid på å svare detaljert på dette, sa generalsekretær i Det russiske friidrettsforbundet, Mikhail Butov, til NRK tirsdag.

Siste nytt

 • Fannemel frykter for karrieren

  Skihopperen Anders Fannemel har gjennomgått tre kneoperasjoner og har fortsatt problemer. Årets utsatte NM går uten 29-åringen.

  – Jeg hadde et mål om å hoppe i august. Men i løpet av august og september begynte jeg å få mer og mer vondt i kneet. Det holder seg vondt og dårlig fortsatt, forteller Fannemel til Dagbladet.

  Han legger til at han begynner å frykte at karrieren kan være over.

  Forrige sesong deltok ikke Fannemel i noen renn, men han ble likevel tatt ut på hopplandslaget i juni. Nå ser det ut til at hopprennene før jul også vil gå uten Fannemel.

  Anders Fannemel
  Foto: Tore Meek / NTB
 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal