NRK Meny
Normal

Putin om dopingskandalen: – Noen må ta personlig ansvar

Russlands president, Vladimir Putin, sier de tar dopingpåstandene på alvor.

Russian President Vladimir Putin

I MØTER: Russlands president Vladimir Putin var onsdag i Sotsji for å møte den russiske friidrettspresidenten.

Foto: RIA NOVOSTI / Reuters

Putin var onsdag i møter med landslagsledelsen i russisk friidrett i OL-byen Sotsji. Det var et møte som hadde vært planlagt lenge, men ikke overraskende ble WADA-rapporten som ble lagt frem mandag et tema.

– Disse påstandene har vår fulle oppmerksomhet. Russland må gjøre alt vi kan for å utrydde dopingproblemet, sier Putin ifølge Reuters.

Han sier videre at Russland kommer til å starte sin egen etterforskning for å se på påstandene om at enkelte utøvere har drevet med systematisk doping.

Men han legger til at dette problemet ikke bare er begrenset til Russland.

– Det er nødvendig å samarbeide med internasjonale organisasjoner med et så åpent sinn som mulig, sier Putin.

1400 ødelagte prøver

Rapporten, som sjokkerte en hel idrettsverden, viser blant annet korrupsjon og systematisk doping. Ved et laboratorium i Moskva skal over 1400 positive prøver ha blitt ødelagt.

– Noen må ta personlig ansvar for denne skandalen, sier presidenten.

Det uavhengige utvalget satt ned av WADA, som mandag la frem den rystende rapporten, ber Russland trekke alle sine utøvere fra OL i Rio neste år.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har gått ut og sagt at hvis det ikke ryddes opp i russisk idrett vil landet blir utestengt fra framtidige mesterskap.

– Doping-utestengelser må være individuelt og ikke kollektivt. Vi må sørge for at våre utøvere frastår fra forbudte prestasjonsfremmende stoffer, sier Putin.

Ber om mer tid

Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, har gitt russerne frist ut denne uken til å svare på de alvorlige dopingbeskyldningene.

Det russiske friidrettsforbundet har bedt om mer tid til å svare.

– Dette er et stort dokument med mange sider. Vi trenger naturlig nok tid på å svare detaljert på dette, sa generalsekretær i Det russiske friidrettsforbundet, Mikhail Butov, til NRK tirsdag.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging