PSGs drømmetrio knuste Bayern

PSGs målfarlige trio valset over Bayern München, og sikret franskmennene tre viktige poeng i mesterligaen.

Paris Saint-Germain

DØDELIG TRIO: Cavani feirer med Mbappé og Neymar, etter å ha dobblet PSGs ledelse.

Kylian Mbappé, Edinson Cavani og Neymar.

Alle fantastiske fotballspillere i seg selv. Sammen kjørte de over Bayern Münchens forsvar på egen hånd, i en knusende 3-0 seier.

Trioen startet oppgjøret forrykende, men det var Neymar som tok ansvar først. Drøye minuttet var spilt da brasilianeren dro vekk hele Bayerns forsvarsrekke, før han trillet ballen til en helt ledig Dani Alves. Alves klinket til på første berøring, og sendte PSG i ledelsen rett fra start.

Bayern kom mer inn i kampen etter den tøffe åpningen, men det kostet dyrt. Tyskerne flyttet mange mann opp for å utligne, og stod ofte igjen med kun to mann.

Det visste den dødelige trioen å utnytte.

Først var det Neymar som plutselig fant seg selv alene med keeper, men berøringen ble for lang, og keeper Ulrich fikk ryddet unna.

Knappe fem minutter senere var trioen i aksjon sammen, da de kom alene med to Bayern-forsvarere. Ballen endte til slutt hos Cavani, men uruguayaneren satte ballen lite utenfor.

Kontret i senk

Men til slutt fikk de lønn for strevet. Ny kontring, og igjen var det trioen som var i aksjon. Mbappé ble spilt alene gjennom, og i en flott bevegelse vendte han av to motspillere. Der trillet han ballen til Cavani på 16 meter, som klinket til. Skuddet smalt i nettaket, og PSG doblet ledelsen.

På tampen av omgangen var PSGs trio frempå igjen, på ny en kontring. Neymar fikk ballen, og la den igjen med et vakkert hælspark. Der ventet Cavani igjen, men skuddet gikk rett på keeper Ulrich.

Bayern forsøkte gjøre et dobbeltbytte i pausen, men det endret ikke kampbildet stort. PSG fortsatte å skape enorme muligheter, og igjen ble en kontring Bayerns bane.

Mbappé fikk en ball på hjørnet av 16-meteren og utfordret Alaba. Med en fantastisk såledragning sendte han Alaba i pølseboden, og avsluttet fra fem meter.

Forsøket ble stoppet, men Neymar plukket opp returen og satte den enkelt i mål.

Derfra kontrollerte PSG kampen, og tok ledelsen i gruppe B.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Slik blir «nye» Tour de Ski

Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

Tour de ski 2022/23
  • Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.

Russland planlegger i september å arrangere Vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i Moskva og Jekaterinburg etter Paris-OL. Det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra IOC.

Ukrainas fungerende idrettsminister Bidnyi ser Vennskapslekene som et eksempel på at Russland prøver å skape uorden også i idretten.

– Etter at Russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte Vennskapslekene og etablerte «International Association of Friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med AFP.

– De prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-PR.

Det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i Paris-OL. Vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024.

Fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til OL.

rHPjPlkcEl0
  • Hete hoder og bråk i NHL-kamp

Det haglet med utvisninger i den andre kvartfinalekampen i NHL-sluttspillet mellom Florida Panthers og Boston Bruins. I alt ble det utdelt flere timer med tid i fryseboksen.

Panthers vant til slutt kampen 6-1 og utlignet kampserien til 1-1, men best vil kanskje utvisningskaoset i tredje periode bli husket.

Superstjernene Matthew Tkachuk (Boston) og David Pastrnak (Florida) endte blant annet i en regelrett nevekamp ​​og fikk inn flere solide treffere på hverandre. De ble ilagt til sammen 30 minutter i utvisningsboksen.

– Vi snakker om to stjerner. Det litt hett og de ville utfordre hverandre. Jeg synes det var kjempebra. De så OK ut da det hele var over. Kanskje noen ble opprørt av det, men jeg beklager – jeg syntes det var kjempebra, sa Panthers -trener Paul Maurice til AP etter kampen.

Totalt ble det delt ut til sammen 157 minutter i onsdagens kamp. 146 av dem kom i tredje periode. Hele tolv spillere fikk kampstraff.

Lagene møtes til den tredje kampen i best av sju-serien allerede fredag.