Hopp til innhold

Profilene vil ha endringer – ber om Sundby som trener

HOLMENKOLLEN (NRK): Therese Johaug er snart ferdig på landslaget og nå trenger damesiden et løft, mener Heidi Weng og Helene Marie Fossesholm, som ønsker endringer i trenerkabalen. De har også en kandidat klar allerede.

k-Uowicr4VU

KLAR FOR EN NY KURS: Heidi Weng og Helene Marie Fossesholm, her avbildet tidligere i sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For etter at hun selv ble nummer ti under tremila i Holmenkollen lørdag, svarte Heidi Weng kontant og uten å blunke på spørsmål om hun hadde noen ønskekandidater som ny trener for damelandslaget.

– Martin Johnsrud Sundby.

– Hvorfor det?

– Fordi jeg har sett programmet hans og synes han er en helt fantastisk person. Jeg digger Martin. Det kan kanskje bli litt tøft, men jeg synes han var vanvittig flink trener og programleder i det programmet han hadde. Hvis man får han inn, så blir jeg ekstremt glad, sier Weng.

Weng

TØFF DAG: For Heidi Weng (høyre) under tremila i Kollen lørdag.

Foto: Lise Åserud / NTB

«16 ukers helvete»

Wengs svar er mildt sagt oppsiktsvekkende. Det er første gang Sundby trekkes inn i trenerdiskusjonen på damelandslaget. Han la som kjent opp som tradisjonell langrennsløper etter VM i Oberstdorf i fjor.

Han har siden gått langløp for Team Koteng/Eidissen, men sesongen har blitt amputert etter at han ble smittet med korona i januar.

MzYl1d8sn_c

ER ØNSKET: Martin Johnsrud Sundby, her avbildet under VM i Oberstdorf i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Men han har vært aktuell som både OL-ekspert for Discovery og det omtalte programmet som Weng har latt seg overbevise av. Sundby var nemlig leder for programmet «16 ukers helvete» som skulle hjelpe et knippe kjendiser med å endre livsstil gjennom kosthold og trening.

– Hadde blitt ekstremt glad for det

På spørsmål om hun er seriøs i sitt forslag om Sundby som ny landslagstrener, svarer Weng slik:

– Ja, jeg er seriøs.

– Har du sagt det til ham?

– Nei, men jeg sier det nå. Jeg tviler på han har lyst til det. Han har jo tre gutter og kone. Jeg skjønner man ikke har tid til det, men jeg hadde blitt ekstremt glad for det, sier Weng, og legger til at det også handler om at 37-åringen kan langrenn.

– Han kan bli en vanvittig flink trener. Hvis ikke han vil, så vil jeg ha ham som personlig trener.

– Skal du spille dette inn til langrennssjef Espen Bjervig?

– Ja, jeg er veldig gira på det, sier Weng.

Iversen ikke sikker på om han fortsetter

ZvEvDxRf9Ns

USIKKER PÅ FORTSETTELSEN: Landslagstrener Ole Morten Iversen.

Foto: Lise Åserud / NTB

For på en dag der Therese Johaug vant og gikk sitt aller siste verdenscuprenn i Norge, handlet mye om hvordan Norge skal klare seg uten ski-dronningen i fremtiden.

Landslagstrener Ole Morten Iversen kaller resultatene bak ski-dronningen for «ganske skrøpelige». I tillegg har det vært åpne konflikter om dårlig eller mangelfull kommunikasjon.

Nå venter VM i både Planica og ikke minst Trondheim i 2023 og 2025. I 2026 er det OL i Italia. På spørsmål om han er rett mann til å lede laget den neste perioden, svarer Iversen slik:

– Nei, det er ikke sikkert. Jeg regner med vi får en avklaring ganske snart. Hvis du tenker norsk damelangrenn, så er det ikke elitetreneren som har mest påvirkning på det. Vår jobb er å tilrettelegge for de som er på elitelag. Kanskje hadde det vært spennende å jobbe med etterveksten og nivået under.

Han sier det kommer en avklaring etter verdenscuprennene i Falun neste helg, men at han har et greit svar på om han fortsetter eller ikke.

– Og hva er svaret på det?

Den første som får svaret på det er min sjef Espen Bjervig og min kollega Ola Vigen Hattestad. Etter der må det orienteres til alle jentene jeg har jobbet med. Det hadde vært dumt å si det, i hvert fall til media. Det tror jeg dere skjønner.

– Det har ikke vært 100 prosent

J5T3CI2JHlk

HJALP TIL SOM SEKUNDANT: Helene Marie Fossesholm tok en litt annerledes rolle i Holmenkollen lørdag. I tillegg til å sekundere i løypa, løftet hun opp Kristin Austgulen Fosnæs i målområdet etter 30 kilometeren lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Men det er åpenbart at flere dameløpere ønsker nye krefter i trenerapparatet. Helene Marie Fossesholm har allerede avsluttet sesongen og jobbet som sekundant i Holmenkollen lørdag.

Hun møtte imidlertid opp i pressesonen etter rennet og svarer «ja, det føler jeg egentlig» på NRKs spørsmål om det må endringer til i trenerkabalen på damesiden.

Hun begrunner hvorfor.

– I år har det vært et opplegg som ikke har vært 100 prosent, uten at jeg skal gå i detalj rundt det. Det har vært litt unødvendigheter her og der. At det skal bli støy midt i et OL er unødvendig. Jeg er enig i den.

– Har du vært misfornøyd?

– Det har ikke vært 100 prosent. Alle kan ikke være 100 prosent fornøyd hele tiden, og det vet jeg. Det handler om å gi og ta.

– Det hadde vært helt rått

Når NRK videreformidler at Weng har lansert Sundby som en kandidat til å gå inn i trenerteamet, sier Fossesholm følgende:

– Det hadde vært helt rått. Det er en engasjert type og han har ekstremt mye å komme med. Den backer jeg 100 prosent. Han har ekstremt mye å bidra med. Han har engasjement, og har hatt en ekstrem karriere. Han har hatt oppturer, nedturer og opplevd alt. Han har selv vært toppidrettsutøver, så det støtter jeg.

NRK har for ordens skyld vært i kontakt med Sundby. Han har ikke anledning til å kommentere de to dameprofilenes mening. Heller ikke Bjervig har besvart NRKs henvendelser om temaet.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal