Hopp til innhold

Pressen fikk ikke være til stede – Klaveness trakk seg fra konferanse i Qatar

Norges Fotballforbund (NFF) og president Lise Klaveness har trukket seg fra en konferanse med den internasjonale fagforeningen BWI i Qatar fordi pressen i siste liten ikke fikk delta.

Møtet var åpent for publikum og kunne strømmes på nettet, ifølge Klaveness.

– Da er det en selvfølgelig at det også er åpent for presse på et slit arrangement, det var ikke et møte, sier hun til NRK.

Hun forteller at det arrangementet egentlig skulle være åpent for pressen, men at BWI i siste liten har etterkommet krav fra debattanter som ikke ønsket pressen til stede.

– Det må vi respektere, men da kan ikke vi være med. Vi vet at fri presse og mangel på sådan er den veldig stor del av utfordringen, sier den nyvalgte fotballpresidenten.

– Det er mange samtaler der man ønsker å ikke ha presse til stede fordi man skal gå inn i en sak og diskutere skikkelig, noen interne møter. Men dette var ikke rigget som det, sier hun.

Konferansen, som ble holdt tirsdag og onsdag, har fokus på arbeidet for migrantarbeideres rettigheter i VM-verten Qatar.

– BWI er fortsatt en bra organisasjon og var helt sikkert utsatt for press, men det er en feil avgjørelse mener jeg, sier Klaveness.

Ambet Yuson, generalsekretær i BWI, sier følgende til Fotball. TV om journalist-nekten:

– Det handler ikke om pressen. Det går på at vi kommer til å presentere kravene til migrantarbeiderne. Vi ønsker ikke å vise ansiktene til migrantarbeiderne. Da kan de bli kastet ut i morgen. Dere må forstå.

Klaveness er for tiden i Qatar, sammen med en delegasjon fra NFF, for å delta i torsdagens Fifa-kongress. Der er det forventet at den ferske fotballpresidenten skal kritisere Fifa fra talerstolen.

Klaveness har i lang tid vært en tydelig stemme i Qatar-debatten. Hun har sittet i en arbeidsgruppe i NFF som har jobbet med Qatar og menneskerettigheter.

Eliteserien 2020
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Elverum med tredje strake tap i Champions League

  Elverum gikk på sitt tredje strake gruppespillstap i håndballens Champions League da de tapte 26-29 borte mot slovenske Celje.

  Elverum lå under 13-15 til pause, men slo hardt tilbake etter hvilen. Daniel Blomgrens seks mål ble avgjørende da gjestene spilte seg til en tremålsledelse på 26-23.

  Dessverre for nordmennene holdt ikke det da det ble fullstendig måltørke og Celje til slutt vant kampen 29-26.

  Elverum står med kun én seiere på ni kamper. Den kom mot nettopp Celje, men da på hjemmebane. (NTB)

  Håndball, Champions League 2022: Elverum - Kielce
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Vipers overlegne – disse lagene er klare for sluttspillet i NM

  Vipers Kristiansand er klare for semifinale i håndball-NM etter de på overbevisende vis vant 40–24 over Fredrikstad på bortebane.

  Samtlige kvartfinaler gikk onsdag. Sola gikk seirende ut over Fana i Bergen . Aker fikk det tøft mot Storhamar- Laget fra Hamar vant med hele 16 mål.

  Byåsen tar imot Molde til den siste kvartfinalen senere onsdag kveld (20.00).

  Det blir finalehelg i Arendal i februar, med semifinaler og finale både for kvinner og menn.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Tyskland-treneren fortsetter tross VM-fiasko

  Tysklands landslagssjef Hansi Flick blir værende i laget tross VM-fiasko. Det bekrefter det tyske fotballforbundet (DFB) i en uttalelse som er gjengitt i diverse medier.

  Nå kan han dermed se frem mot EM i 2024, som spilles i Tyskland.

  – Vi er alle overbevist om at EM i 2024 på hjemmebane er en god mulighet for tysk fotball. Vårt mål er å gjøre turneringen til en sportslig suksess, sier DFB-president Bernd Neuendorf.

  Tyskland røk ut allerede i gruppespillet i Qatar, der de gikk på tap mot Japan.

  WCup Costa Rica Germany Soccer
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste