Hopp til innhold
Arbeidere foran fotballstadion under bygging i Qatar
Foto: Hassan Ammar / AP

VM i Qatar

Oppsummert

Amnesty har bedt FIFA stoppe VM i Qatar i 2022 fordi arbeidsforholdene for de mange som arbeiderne i landet er så dårlige. LO mener mange arbeidere lever som slaver.

 • Qatar sender VM-boliger til hjemløse i Tyrkia og Syria

  Qatar har bestemt å donere 10.000 av sine mobile hjem som ble brukt under fotball-VM VM til Tyrkia og Syria. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

  Den siste uken har de to landene vært rammet av voldsomme jordskjelv, og over 35.000 har omkommet.

  Den første leveringen med totalt 350 hus ble sendt søndag.

  Qatar
  Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
 • Avlyser VM-bronsekampen i Oslo etter bråk

  Arrangørene av VM-kampene i partyteltet på Youngstorget har valgt å avlyse overføringen av lørdagens bronsekamp mellom Marokko og Kroatia, melder VG.

  Årsaken er bråket etter onsdagens semifinale mellom Frankrike og Marokko. Det oppsto opptøyer og personell skal ha blitt både slått og sparket i tumultene.

  Etter planen skulle bronsefinalen mellom Marokko og Kroatia på lørdag bli vist både på Youngstorget og Kontraskjæret. Etter onsdagens stygge hendelser har arrangøren valgt å avlyse arrangementet.

  (©NTB)

  oslo marokko
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Fotojournalist i Qatar-VM døde

  Enda en journalist har mistet livet under fotball-VM i Qatar.

  Fotojournalist Khalid al-Misslam skal ha gått bort på lørdag.

  Dagbladet omtalte saken først i Norge.

  Dødsårsaken er ikke kjent, og det vites heller ikke om al-Misslam var på jobb da han døde.

  Han jobbet for den qatarske kanalen Al Kass TV, som lørdag bekreftet dødsfallet på Twitter.

  – Al-Kass-kanalen sørger over dødsfallet til Khaled Al-Musallam, en fotograf ved kreativitetsavdelingen, skriver de.

  Fredag døde den kjente amerikanske journalisten Grant Wahl av det som trolig var et hjerteinnfarkt da han dekket kvartfinalen mellom Nederland og Argentina.

  qatar
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Ronaldo bryter tausheten – svarer etter rykteflom

  Cristiano Ronaldo (37) har publisert ett innlegg på Instagram etter tapet mot Marokko i VM-kvartfinalen lørdag. Det var trolig superstjernens siste mulighet til å bli verdensmester.

  – Å vinne et VM for Portugal var den største drømmen i karrieren min. Heldigvis vant jeg mange titler på internasjonalt nivå, også med Portugal, men å vinne VM var min største drøm. Jeg kjempet for det. Jeg kjempet hardt for denne drømmen, skriver Ronaldo.

  – I de fem kampene jeg scoret i verdensmesterskapet i løpet av 16 år, ved siden av store spillere og støttet av millioner av portugisere, ga jeg alt. Jeg snudde aldri ansiktet mitt til, og jeg ga aldri opp drømmen. Dessverre tok drømmen slutt i går, skriver spilleren som av mange regnes blant tidenes beste.

  Ronaldo ble benket for andre kamp på rad mot Marokko, og var i tårer etter at Portugal røk ut. Han nektet å snakke med pressen.

  Det har stormet rundt portugiseren de siste ukene etter at han sa at han følte seg «forrådt» av egen klubb Manchester United. For to uker siden var han ferdig i klubben.

  Ronaldo har også fått høre det av Portugals landslagssjef Fernando Santos, etter at han viste stor misnøye med å bli byttet ut i kampen mot Sør-Korea.

  Flere portugisiske medier har skrevet at Ronaldo ønsket å reise hjem fra Qatar etter at han ble benket mot Sveits. Nå svarer Ronaldo.

  – Jeg vil bare at dere alle skal vite at mye har blitt sagt, mye har blitt skrevet, mye har blitt spekulert, men mitt engasjement for Portugal har ikke endret seg. Jeg var alltid en som kjempet for alles mål, og jeg ville aldri snu ryggen til mine spillere og landet mitt. Det er ikke så mye mer å si foreløpig. Takk Portugal. Takk Qatar. Drømmen var fin så lenge den varte, skriver Ronaldo.

  Ronaldo
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Ronaldo bryter tausheten etter avis-påstander

  Cristiano Ronaldo hyller landslaget sitt Portugal i et innlegg på Instagram torsdag.

  – En nasjon for modig til å bli skremt av noen motstandere. Et lag som skal kjempe til siste slutt. Tro sammen med oss. Kom igjen Portugal, står det blant annet i Ronaldos innlegg.

  Meldingen kommer etter at Ronaldo ble benket i kampen mot Sveits, der Portugal vant 6-1. Den portugisiske storavisen A Bola hevder at Ronaldo ønsket å reise hjem etter benkingen. Det portugisiske forbundet benektet dette kort tid etterpå.

  Ronaldo ble benket dagen etter å ha blitt slaktet av egen landslagssjef Fernando Santos. Han reagerte på oppførselen til Ronaldo, da han viste stor misnøye etter å ha blitt byttet ut mot Sør-Korea etter drøye timen spilt.

  Portugiseren har ikke uttalt seg før nå etter den overraskende benkingen mot Sveits.

  Det har stormet rundt Ronaldo de siste ukene etter at han gikk hardt ut mot Manchester United og sa at han følte seg forrådt. For to uker siden var han ferdig i klubben.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Portugal v Switzerland
  Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Infantino møtt med massiv pipekonsert: – Klar beskjed

Fernandes til NRK om banestormeren: – Fikk ikke med meg det som skjedde

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no