Oppgitt Sterling reagerte på kritisk spørsmål

Raheem Sterling ble dagens helt for England. Etter kampen måtte han svare på om han fortjente plassen i det stjernespekkede laget.

REAGERTE: Raheem Sterling reagerte på kritisk spørsmål.

Det var ingen overkjøring, men engelskmennene gjorde jobben mot Kroatia, som sendte England ut av VM 2018. Dette er den første seieren i en åpningskamp i EM for England.

Det gjorde de ved hjelp av en praktscoring signert Raheem Sterling. Scoringen er Sterlings første mål i et stort mesterskap.

Målscoreren selv var naturligvis en glad mann etter kampen.

– Det føles godt. Jeg har alltid sagt at om jeg spiller på Wembley i en stor turnering, så må jeg score, sa Sterling til BBC etter kampen.

Han vokste nemlig opp to minutter unna den gigantiske arenaen. Derfor var det ekstra spesielt å score der i åpningskampen.

Fikk kritisk spørsmål

Han måtte også flire etter at reporter spurte om han føler at han rettferdiggjør laguttaket når han scorer som i dag.

– Jeg prøver, jeg prøver, sa engelskmannen.

Denne sesongen har vært noe unormal for Sterlings del. Han har ikke vært med fra start like ofte for Manchester City, og målene har ikke kommet like hyppig som før.

– Helt ærlig, så er det flere grunner til at jeg ikke har scoret så mye for klubben. Det betyr ikke så mye nå. Jeg er her for England, jeg nyter fotball og jeg er bare glad for å score, sa Sterling.

Etter kampen var det meget god stemning på Wembley, naturlig nok. Gareth Southgate tok en god seiersrunde for å takke supporterne, etter å ha fått en drømmestart på mesterskapet.

Kroatia får på sin side en tung start på mesterskapet, men de vil nok anses som favoritter i sine to neste kamper. Dermed er et avansement fortsatt fullt mulig.

Kritiserte første omgang

Seieren smakte nok godt for engelskmennene, som alltid må leve under et voldsomt press fra media og supportere. Etter første omgang var flere misfornøyde med lagets innsats, til tross for at de skapte sjanser.

Blant dem var ESPN-journalist David Cartlidge.

– Fryktelig. De første 15-20 minuttene inneholdt faktorer som å spille foran hjemmefansen, entusiasme, det å starte ny turnering, etc. Men når det skulle spilles fotball, viser de ingenting, skrev han på Twitter.

– Dette er dårlig, skrev Independent-journalist Miguel Delaney.

Engelskmennene presset fra start av, men det skulle ikke vare ut første omgang.

Etter 20 minutter spilt våknet kroatene, og Perisic kom til en god sjanse etter innlegg fra Vrsaljko.

Hyllet Eriksen

Det var en rekke spillere som fikk mesterskapsdebuten for England i kveld. Phil Foden, Kalvin Phillips, Declan Rice, Tyrone Mings, Mason Mount og Jude Bellingham spilte alle sin første EM-kamp.

Bellingham (17) ble historisk da han ble tidenes yngste spiller til å spille EM. Han kom inn mot slutten av kampen for Harry Kane.

Laster Twitter-innhold

Phillips, som de siste sesongene har levert gode prestasjoner for Leeds, fikk ros av de engelske ekspertene.

– Han var den beste spilleren i første omgang, synes jeg, sa Micah Richards til BBC.

Men kort tid etter Sterlings scoring snudde det plutselig for de engelske supporterne. Harry Kane jaktet ballen, men ble i stedet sendt i full fart med ansiktet mot stolpen. Spissen ble liggende, men heldigvis for engelskmennene kunne han fortsette.

Christian Eriksen, Wembley
Foto: Catherine Ivill / AFP

De siste 24 timene har det vært stort fokus på gårsdagens kamp mellom Danmark og Finland. Christian Eriksen kollapset på banen og fikk hjertestans. Livet sto heldigvis til å redde, og i dag kom Wembley med en støtteerklæring til den danske profilen.

Tilstanden til Eriksen er stabil, og han skal være ved godt mot.

Siste nytt

 • Hamilton best i kvalifiseringen

  Lewis Hamilton tok et nytt stikk i kampen om VM-tittelen da han sikret seg beste startposisjon i Ungarns Grand Prix. VM-rival Max Verstappen ble treer.

  De to formel-1-stjernene har kranglet i pressen siden Silverstone-løpet tidligere i juli, da Hamilton vant og Verstappen endte på sykehuset. Verstappen har nå bare åtte poengs ledelse i kampen om VM-tittelen.

  I kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix var Hamilton best igjen, foran lagkamerat i Mercedes Valtteri Bottas. Verstappen kjørte inn til tredjeplass. Selve VM-løpet går søndag. (NTB)

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: David W Cerny / AP
 • Svensk dobbeltseier i diskos

  Sverige tok sine to første medaljer under lekene i Tokyo i herrenes diskoskonkurranse. Storfavoritt Daniel Ståhl sikret gullet med et kast på 68.90, mens treningskamerat Simon Pettersson sikret seg sølvet.

  – Jeg elsker landet mitt, jeg er en svensk viking!, skrek Daniel Ståhl da gullet var klart.

  Østerriske Lukas Weisshaidinger tok bronsen. Ola Stunes Isene ble nummer tolv og sist i finalen.

  Svensk dobbel i diskos
  Foto: Ben Stansall / AFP
 • Isene endte sist i diskosfinalen

  Ola Stunes Isene måtte nøye seg med sisteplass i mennenes diskosfinale i OL lørdag. Han fikk opp 61,18 i sitt beste kast.

  Han var sjanseløs i kampen om å komme blant de åtte som fikk kaste videre etter de tre første omgangene. Etter 60,95 i første omgang ble det 61,18 i den neste og et dødt kast i tredje omgang. Dermed kom han seg aldri bort fra 12.-plassen.

  Isene tok seg til finalen takket være 63,26 og 10.-plass i kvalifiseringen. Han kom inn til OL med årsbeste på 65,27.

  Hans personlige rekord lyder på 67,78.

  Isene ble nummer 10 i VM i Doha for to år siden. I 2018 ble 26-åringen fra Lier nummer 11 i EM i Berlin.

  (©NTB)

  PcBDg097Pv8
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal