Hopp til innhold

Usain Bolt: - Hva? Er Asafa ute?

Mannen bak årets raskeste 100 meter, jamaicanske Asafa Powell, trekker seg fra øvelsen i Daegu-VM. Det hadde ikke storfavoritt og landsmann Usain Bolt fått med seg.

Usain Bolt og Asafa Powell

Asafa Powell løper ikke hundremeteren i VM søndag, til Usain Bolts overraskelse.

Foto: Scanpix

John Ertzgaard

John Ertzgaard tror ikke noen kan hindre Usain Bolt i å ta VM-gullet i Daegu.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Det er den samme lyskeskaden som har plaget sprinteren tidligere i sommer som nå stopper favoritten fra å delta i en av VMs mest populære øvelser.

- Dette var skikkelig synd. Nå har vi to stykker ute som kunne utfordret Usain Bolt om gullet, sier tidligere toppsprinter John Ertzgaard til NRK.no, med adresse til Tyson Gay.

Ertzgaard har tidligere uttalt at Powell på mange måter er en bedre sprinter enn Usain Bolt .

Frater bekrefter

Da NRK spør tidenes raskeste mann, Usain Bolt, om hva han synes om at både Powell og Gay er ute før finalen, blir gullfavoritten forundret.

- Hva? Er Asafa ute? Det visste jeg ikke, så det kan jeg dessverre ikke svare på. Jeg snakket med ham i går, og da sa han ikke noe om det, sier Bolt til NRK.

På dagens pressekonferanse ville ingen uttale seg om Asafa Powell, men bestekamerat Michael Frater bekreftet likevel overfor NRK at Powell ikke skal løpe.

Frater fortalte nemlig at han selv skal erstatte den skadde lagkameraten, til tross for at resten av landslaget forsøker å holde forfallet hemmelig.

- Jeg ventet ikke at jeg skulle løpe 100-meteren, men dessverre kunne ikke Asafa løpe, sier Frater.

- Gulløpet er kjørt

Powell ble testet grundig i morges før avgjørelsen ble tatt, og testresultatene viste altså at han ikke var pigg nok til å delta.

- Det ble bestemt i dag tidlig. Powell stiller heller ikke opp på pressekonferansen, sier Asafa Powells manager, Paule Doyle, til NRK.

Dermed seiler verdensrekordholder og landsmann Usain Bolt opp som den soleklare favoritten.

- Lufta har gått litt ut av denne finalen nå. Som jeg ser det er det ingen som kan utfordre Bolt. Gulløpet er kjørt, sier Ertzgaard.

Bra for «Jays»

Han ser likevel noe positivt med at Powell nå har måttet kaste inn håndkleet.

- Det øker sjansene for å få norske Jaysume Ndure til finalen. Vi fra Norge må fokusere på det, at vi har en nordmann med gode sjanser. Finalen blir nok en opplevelse uansett, sier han.

100-meterfinalen avvikles søndag.

Asafa Powell innehar årsbeste i verden med 9.78 sekunder, som han løp inn til i Lausanne i juni. Han har også to individuelle VM-bronser fra Berlin og Osaka.

Powell er også aktuell for 4 x 100 meter stafett, som nå er hans eneste mulighet til å løpe i VM, ettersom han ikke løper 200 meter.

Video Powell under Diamond League i Lausanne

Se Powell løpe inn til årsbeste i verden i Lausanne.

Siste nytt

 • Maddison glitret da Leicester svarte kritikerne

  James Maddison scoret to ganger da Leicester tok tre uhyre etterlengtede poeng med 4-0-seieren over Nottingham i Premier League mandag.

  Seieren og de tre poengene gir etter alle solemerker Leicester-manager Brendan Rodgers arbeidsro, mens presset øker ytterligere på Nottingham-kollega Steve Cooper.

  Leicester hadde kun ett fattig poeng denne sesongen foran mandagens hjemmekamp. Nå har mannskapet til Rodgers fire, samme antall som Nottingham. Sistnevnte er tabelljumbo på svakere målforskjell.

  (NTB)

  Premier League - Leicester City v Nottingham Forest
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Schjelderup (18) toppscorer i Danmark

  Andreas Schjelderup, som spiller i Nordsjælland, scoret to nye mål mot Randers i den danske toppligaen mandag. Nordsjælland vant til slutt 3-1.

  Det gjør at han troner toppscorerlista med syv mål etter elleve spilte kamper.

  – Det er en fantastisk spiller, sa de danske kommentatorene etter kampslutt, ifølge VG.

  Seieren gjør at Nordsjælland passerte Randers, og leder nå den danske superligaen med ett poeng mer.

  Totalt har Skjelderup scoret 14 mål og gitt fem målgivende på 50 kamper.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Poengdeling etter spesiell situasjon

  Grorud og Raufoss måtte dele poengene etter 1-1 i 1. divisjon for menn mandag.

  Det var Grorud som startet oppgjøret best, etter at Nikolai Hristov ble felt i boksen etter 38. minutter. Den straffen satte Peter Godly Michael sikkert, men få minutter seinere oppstod det en oppsiktsvekkende situasjon.

  Raufoss' Gard Simenstad gikk ut for å ta corner. Den skrudde han inn mot mål. Keeper Simen Lillevik gikk ut for å fange ballen, men det virket som om han trodde spillerne foran ville klarere. Det gjorde de ikke, og ballen gikk direkte i mål.

  Poengdelingen gjør at Raufoss er et steg lenger unna kvalifisering til Eliteserien, og Grorud et steg nærmere nedrykk.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste