Polsk hopplegende ville ha laget vekk fra Norge – presidenten sendte eget fly

TRONDHEIM (NRK): De polske hopperne var redde for å bli værende i Norge etter at Raw Air-turneringen ble avlyst torsdag. Da fikk hopplegenden Adam Malysz hjelp fra den polske presidenten.

-

PÅ PLASS: Tidlig fredag morgen var det polske landslaget på Værnes. Adam Malysz (t.v) hadde ordnet et eget fly - sendt av presidenten.

Foto: Brede Bleiklie Thomassen / NRK

– Jeg vet ikke om jeg skal være glad, redd eller bekymret. For vi vet ikke hvordan vi kommer hjem, eller når vi kommer hjem. Det er rart. Min prioritering er å komme hjem til min kone, og det er mitt eneste ønske nå.

Det sa den polske Raw Air-vinneren Kamil Stoch til NRK etter at det torsdag ble klart at resten av rennene i verdenscupen ble avlyst på grunn av koronaviruset.

De polske hopperne hadde fly hjem mandag, men var redde for at de måtte bli værende i Norge på ubestemt tid.

Stoch

BEKYMRET: Kamil Stoch vant Raw Air etter at turneringen ble stoppet torsdag. Men det han ønsket mest, var å komme hjem.

Foto: Roy Pettersen / NRK

Da tok Adam Malysz, som er sportssjef for det polske hopplandslaget, grep.

Den tidligere verdensmesteren kom med et ønske til den polske presidenten, Andrzej Duda, via tv-stasjonen TVP torsdag ettermiddag.

Han ønsket at det polske hopplandslaget skulle hentes av et fly å fort som mulig.

Da bestemte presidenten seg for å sende et regjeringsfly.

«President Andrzej Duda sender et fly til Trondheim, slik at vi kommer oss kjapt hjem fra Norge til vårt land. Tusen hjertelig takk på vegne av hele hopplandslaget», skrev Malysz på sin Facebook-side torsdag kveld.

Fredag la sportsministeren i Polen ut dette bildet på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Veldig viktig for oss

NRK møter Adam Malysz tidlig fredag morgen. Han har dårlig tid i det han haster ut fra hotellet på vei mot flyplassen.

– Det var veldig viktig for oss å komme oss hjem. Og jeg synes dette var en veldig god beslutning fra regjeringen vår, sier Malysz til NRK.

Vi følger den tidligere verdensmesteren og resten av laget til Værnes. Der venter flyet som skal ta dem hjem.

– Hva vil du si til presidenten?

– Tusen hjertelig takk, sier han smilende.

Lundby og Malysz

HISTORISKE: Adam Malysz og Maren Lundby er de eneste hopperne som har vunnet verdenscupen sammenlagt tre år på rad.

Foto: Brede Bleiklie Thomassen / NRK

– Jeg har vært bekymret

Kamil Stoch vant Raw Air-turneringen, men delte sine tanker overfor situasjonen etter at turneringen ble avlyst torsdag.

Fredag er han lykkelig for at han kommer seg hjem.

– Jeg har vært bekymret, som alle andre. Men jeg er glad for at vi kommer oss hjem, sier Stoch til NRK i det han haster ut i bussen som skal kjøre laget til flyplassen.

Stoch

VINNER: Kamil Stoch var glad for å komme seg hjem.

Foto: Brede Bleiklie Thomassen / NRK

Den polske hopperen Dawid Kubacki, som vant den tysk-østerrikske hoppuka, forteller at laget har vært bekymret for situasjonen med koronaviruset.

– Jeg er veldig glad for at vi kommer oss hjem. Vi tenker på dette. Vi vet ikke om vi er syke og er redd for å møte folk og smitte dem. Vi prøver å holde oss unna sykdommen, men det er jo uunngåelig, sier Kubacki til NRK fredag morgen.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal