Koronaviruset stoppet hopperne – Lundby ble historisk

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Etter at resten av hoppsesongen ble avlyst torsdag, er Maren Lundby vinner av verdenscupen sammenlagt for tredje året på rad. Det har ingen kvinne gjort før henne.

Maren Lundby

HISTORISK: For tredje år på rad er Maren Lundby verdens beste kvinnelige hopper.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Det var stor forvirring i Trondheim før avgjørelsen ble tatt. Alle utøverne var samlet på hotellet og fulgte med på pressekonferansens fra Statsministerens kontor.

Rennlederen løp frem og tilbake for å informere renndirektør Walter Hofer. Rundt satt spente utøvere som ikke skjønte noe.

Til slutt fikk de bekreftet at Maren Lundby vinner både verdenscupen sammenlagt og Raw Air.

– Det var det store målet i år. Det er jo kjempestort når jeg tenker over det, sier Lundby.

Kunne blitt sittende fast i Russland

Hun er den første kvinnelige hopperen som vinner totalcupen tre år på rad, og det er bare polske Adam Malysz som gjort det blant herrene.

– Han er jo en legende, så det er stort å klare det, sier Lundby.

Lundby og Malysz

VINNERE: Maren Lundby sammen med en av de mestvinnende hopperne gjennom historien, polske Adam Malysz.

Foto: Brede Bleiklie Thomassen / NRK

Kvinnene skulle egentlig avslutte sesongen i Russland, men det blir heller ikke noe av nå.

– Vi hørte på statsministerens tale og skjønte at det ikke ble noen hopprenn. Det var rart. Men i den situasjonen vi er i nå, er det absolutt det lureste. Vi kunne jo blitt sittende fast i Russland, sier Lundby.

En annen som skulle ha vært med til Russland var Silje Opseth, som overrasket alle under årets Raw Air-turnering ved å gi Lundby en virkelig kamp.

– Jeg skjønner situasjonen og at det blir som det blir. Jeg tror det er riktig, sier Silje Opseth til NRK.

Opptur for Opseth

Silje Opseth leverte karrierebeste under Raw Air-turneringen, og sørget for dobbelt norsk i hoppturneringen.

Først fikk Opseth sin beste plassering i verdenscupen med en tredjeplass i Lillehammer mandag.

Så toppet hun dette tirsdag med en andreplass, etter å ha først blitt fortalt at hun vant.

– Jeg var veldig pigg da jeg våknet i morges, og var sikker på at jeg kunne fått til noe i dag. Men det får vi vel aldri svar på, forteller Opseth.

Hun var klar for å ta opp kampen mot Lundby i Raw Air-sammendraget, men endte 44.4 poeng etter at alle resterende konkurranser ble avlyst.

– Jeg føler at jeg er i virkelig god form og ønsker å hoppe, for det er det jeg vil drive med. Så det er veldig kjedelig at det ikke blir noe mer nå, sier Opseth.

Siste nytt

 • Fannemel frykter for karrieren

  Skihopperen Anders Fannemel har gjennomgått tre kneoperasjoner og har fortsatt problemer. Årets utsatte NM går uten 29-åringen.

  – Jeg hadde et mål om å hoppe i august. Men i løpet av august og september begynte jeg å få mer og mer vondt i kneet. Det holder seg vondt og dårlig fortsatt, forteller Fannemel til Dagbladet.

  Han legger til at han begynner å frykte at karrieren kan være over.

  Forrige sesong deltok ikke Fannemel i noen renn, men han ble likevel tatt ut på hopplandslaget i juni. Nå ser det ut til at hopprennene før jul også vil gå uten Fannemel.

  Anders Fannemel
  Foto: Tore Meek / NTB
 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal