Hopp til innhold

Polititaklingen fra sykkel-VM går verden rundt

«Politibetjenten burde kanskje heller vært på en rugbybane», skriver en av de internasjonale mediene som har omtalt videoen fra sykkel-VM.

Da Tony Martin syklet opp Fløyen grep politiet inn mot en tilskuer som kom for nærme.

SKULDERTAKLING: Tilskueren kunne bare glemme å komme opp til tyske Tony Martin. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Den norske politibetjentens takling av en tilskuer under onsdagens VM-tempo i Bergen blir lagt merke til over hele verden.

NBC Sports og spanske Eurosport er blant mediene som har omtalt videoen. Det franske nettstedet Orange hyller den kontante taklingen:

«Det er fortsatt noen som ikke skjønner hvor farlig det er å løpe ved siden av rytterne, og det blir stadig slått hardere ned på. Under VM-tempoen i Bergen taklet politiet en person som løp etter Tony Martin».

Skjermdump Orange

FÅR ROS: Den franske nettavisen Orange mener det er farlig med tilskuere som løper ved siden av rytterne.

Foto: Skjermdump Orange

Politiet: – Gjort så skånsomt som mulig

Det var da regjerende tempoverdensmester Tony Martin slet seg oppover den bratte stigningen mot Fløyen, at en tilskuer kom løpende bakfra.

Det er ikke uvanlig å se ivrige sykkelfans løpe ved siden av rytterne og heie på dem oppover fjellene i for eksempel Tour de France, men politibetjenten i Bergen ville ikke ta noen sjanser.

–​ Fra politiet sin side var det både en riktig, robust og flott inngripen fra betjenten. Det hadde vært noen nesten-episoder i forkant, så de hadde gjort seg noen tanker om at hvis det skjedde igjen, måtte man gripe inn. Her var det kort avstand mellom MC-en og personen. Det å ta ut vedkommende på den andre siden så kanskje litt brutalt ut, men det var gjort så skånsomt som mulig, sier Ole Bjørn Sveen, som er assisterende stabssjef i bergenspolitiet.

Idet tilskueren kun var noen meter fra Martin, handlet lovens lange arm – eller i dette tilfelle brede skulder – kontant, og skuldertaklet personen inn i gjerdet.

«Betjenten kom stormende fra siden og satt inn en skuldertaklingen på den nærgående tilskueren, som selv en amerikansk fotballspiller ville vært imponert over» skriver danske TV2.

Sveen påpeker at de noen sekunder tidligere trakk en annen publikummer inn til siden, og at håndteringen vil variere fra situasjon til situasjon.

– Risikoen ligger i at det er tett mellom publikum, ryttere og TV-kameraene. Det hadde vært noen episoder der noen publikummere holdt på å komme i kontakt med MC-ene. Så det (taklingen) var for å unngå at publikummeren kom i kontakt med MC-en som var rett bak ham, sier Sveen.

«En barsk politibetjent»

Også det newzealandske nettstedet Stuff sammenligner hendelsen med en idrett basert på litt mer kroppskontakt enn sykling.

«Politibetjenten langs VM-løypa i Norge burde kanskje heller ha vært på en rugbybane».

«En barsk politibetjent viste at han er i perfekt form da en bøllete tilskuer ble litt for nærgående», skriver Sportingnews.

Skjermdump Sportingnews

PERFEKT SKULDERTAKLING: Sportingnews hyller politibetjenten i Bergen.

Foto: Skjermdump Sportingnews

Tyske Martin virker uanfektet av det som skjedde bak ham, men ble til slutt bare nummer ni.

Tom Dumoulin fra Nederland sikret VM-gullet, slovenske Primoz Roglic overrasket og tok sølvet, mens forhåndsfavoritt Chris Froome måtte nøye seg med bronsen. Edvald Boasson Hagen endte til slutt på 17. plass.

Torsdag er det hviledag i sykkel-VM. Konkurransene fortsetter fredag med fellesstart for både kvinner junior og U23-herrene.

Siste nytt

  • Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

    Landslagsspiller Kristina Sirum Novak forlater Sola og er klar for den franske håndballklubben Brest. Det bekrefter klubben selv på sin nettside. Høyrebacken har signert en to-årskontrakt.

    – Å bli en profesjonell spiller betyr også muligheten til å spille i mesterligaen, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Novak til klubben.

    23-åringen kom til Sola i 2018 og har vært en svært viktig brikke for gultrøyene de siste sesongene.

    Hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for Norge.

    Novak
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

    – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

    Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal