Liverpool feiret sin første ligatittel på 30 år med sjampanjefotball mot Chelsea. Med det hjalp de også Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som plutselig har grep om tredjeplassen i ligaen.

psTJTNEVFO4

DET SYNLIGE BEVISET: Ligatrofeet er tilbake på Anfield etter 30 år.

På et folketomt, men festkledd, Anfield kunne Liverpool-spillerne endelig motta det synlige beviset på at de har vært Englands desidert beste fotballag denne sesongen.

Det gjorde de etter nok en gang å ha spilt festfotball. 5-3-seieren over Chelsea ga tre nye poeng som Liverpool strengt tatt ikke hadde bruk for.

• Se målene fra kampen lenger ned i saken!

For Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kan det derimot ha hatt avgjørende betydning at ikke Liverpool lot Chelsea få med seg noe som helst tilbake til London.

S_Nih7J5Hvs

DRØMMEKVELD: Det var mørkt underveis, men det endte med at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan bli nummer tre i ligaen i en turbulent sesong.

United startet onsdagskvelden på femteplass i Premier League. Etter at de selv spilte 1-1 mot West Ham, samtidig som Liverpool banket Chelsea 5-3, er de plutselig oppe på en tredjeplass.

Siste serierunde spilles søndag. Vinner Manchester United mot Leicester, ender de på tredjeplass i ligaen.

Klarer de uavgjort og ett poeng, blir de dårligst nummer fire og er klare for mesterligaen neste sesong.

Selv med tap mot Leicester kan Ole Gunnar Solskjærs menn komme med i den største klubbturneringen hvis Chelsea samtidig taper mot Wolverhampton.

Historisk tenåring

Æren for at Manchester United for 13. gang på rad gikk ubeseiret av banen etter en Premiere League-kamp, og ligger poenget foran både Leicester og Chelsea, går i hovedsak til 18 år gamle Mason Greenwood.

Seks minutter etter pause rappet han til med venstrebeinet da han fikk sjansen inne i feltet, og utlignet til 1–1. Greenwoods 17. mål denne sesongen, det tiende i serien. Med det tangerte han George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney som den mestscorende tenåringen i klubben i én sesong.

Hadde ikke Greenwood scoret, ville det ha vært Leicester som hadde klart seg med ett poeng om fire dager.

– Han har vokst og vokst med selvtillit og tro på det han gjør. Du forventer at treffer mål hver eneste gang. Han blir bare bedre og bedre, sier Solskjær til MUTV om Greenwood, ifølge United.no.

HISTORISK: Med sitt 17, mål for sesongen skrev Mason Greenwood seg inn samme klubb som George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney.

Pogba-tabbe

Aller mest glad for det målet, var nok Paul Pogba. Han klønet det nemlig skikkelig til rett før pause.

Det var spilt 44 minutter og Manchester United hadde hatt total kontroll da West Ham plutselig fikk frispark utenfor vertenes 16-meter. Timothy Fosu-Mensah fikk også gult kort for det som tilsynelatende var en sen takling, men som på TV-reprisene minnet mer om ren filming.

Frisparket stoppet i Manchester United-muren. Nærmere bestemt i hendene på Paul Pogba, som holdt begge armene foran seg for å beskytte ansiktet. Det kan man gjøre på løkka, men i profesjonell fotball er det et soleklart regelbrudd.

Dermed pekte dommeren korrekt på straffemerket etter at VAR-rommet hadde gjort unna sine kontroller.

Derfra trillet Michail Antonio ballen forbi United-keeper David de Gea, som tidlig valgte side, og i mål.

SLIK SKAL DET IKKE GJØRES: Paul Pogba strakk armene i været i stedet for å bruke hodet da skuddet kom. Det kunne ha blitt kostbart for Manchester United.

– Skal ta den med trynet

– Å dekke seg til foran ansiktet på et frispark, er langt fra det du må tåle som fotballspiller. Denne må du klare å stå i veien for uten å bruke armene, var beskjeden fra TV2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Han fikk full støtte av Brede Hangeland i studio.

– Han skal være klar til å ta den med trynet om nødvendig, fastslo den tidligere landslagskapteinen i pausen.

_msoieQWh_E

FRELSEREN: Jürgen Klopp ble den første manageren som klarte å lede Liverpool til ligagull siden Kenny Dalglish (t.h.) gjorde det samme for 30 år siden.

Liverpool med målfest

Pogba og tilsyneatende slitent Manchester United slapp altså med skrekken. Og så fikk de til overmål hjelp av sin gamle rival Liverpool.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ville på forhånd ikke garantere at laget hans hadde nok motivasjon til å hamle opp med et poengjagende Chelsea, på en kveld der de uansett skulle ta imot klubbens første ligagull på 30 år.

Men laget sprudlet like mye som sjampanjen de skulle sprette senere på kvelden og scoret hele fem ganger og viste seg som en meget verdig ligamester.

MÅLFEST: Slik slo Liverpool Chelsea.

• KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

– Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - KFUM Oslo (1-1)
  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)