Liverpool-feiringen som selv Ole Gunnar Solskjær kan juble for

Liverpool feiret sin første ligatittel på 30 år med sjampanjefotball mot Chelsea. Med det hjalp de også Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som plutselig har grep om tredjeplassen i ligaen.

psTJTNEVFO4

DET SYNLIGE BEVISET: Ligatrofeet er tilbake på Anfield etter 30 år.

Foto: PAUL ELLIS / Reuters

På et folketomt, men festkledd, Anfield kunne Liverpool-spillerne endelig motta det synlige beviset på at de har vært Englands desidert beste fotballag denne sesongen.

Det gjorde de etter nok en gang å ha spilt festfotball. 5-3-seieren over Chelsea ga tre nye poeng som Liverpool strengt tatt ikke hadde bruk for.

 • Se målene fra kampen lenger ned i saken!

For Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kan det derimot ha hatt avgjørende betydning at ikke Liverpool lot Chelsea få med seg noe som helst tilbake til London.

S_Nih7J5Hvs

DRØMMEKVELD: Det var mørkt underveis, men det endte med at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan bli nummer tre i ligaen i en turbulent sesong.

Foto: Martin Rickett / AP

United startet onsdagskvelden på femteplass i Premier League. Etter at de selv spilte 1-1 mot West Ham, samtidig som Liverpool banket Chelsea 5-3, er de plutselig oppe på en tredjeplass.

Siste serierunde spilles søndag. Vinner Manchester United mot Leicester, ender de på tredjeplass i ligaen.

Klarer de uavgjort og ett poeng, blir de dårligst nummer fire og er klare for mesterligaen neste sesong.

Selv med tap mot Leicester kan Ole Gunnar Solskjærs menn komme med i den største klubbturneringen hvis Chelsea samtidig taper mot Wolverhampton.

Historisk tenåring

Æren for at Manchester United for 13. gang på rad gikk ubeseiret av banen etter en Premiere League-kamp, og ligger poenget foran både Leicester og Chelsea, går i hovedsak til 18 år gamle Mason Greenwood.

Seks minutter etter pause rappet han til med venstrebeinet da han fikk sjansen inne i feltet, og utlignet til 1–1. Greenwoods 17. mål denne sesongen, det tiende i serien. Med det tangerte han George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney som den mestscorende tenåringen i klubben i én sesong.

Hadde ikke Greenwood scoret, ville det ha vært Leicester som hadde klart seg med ett poeng om fire dager.

– Han har vokst og vokst med selvtillit og tro på det han gjør. Du forventer at treffer mål hver eneste gang. Han blir bare bedre og bedre, sier Solskjær til MUTV om Greenwood, ifølge United.no.

HISTORISK: Med sitt 17, mål for sesongen skrev Mason Greenwood seg inn samme klubb som George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney.

Pogba-tabbe

Aller mest glad for det målet, var nok Paul Pogba. Han klønet det nemlig skikkelig til rett før pause.

Det var spilt 44 minutter og Manchester United hadde hatt total kontroll da West Ham plutselig fikk frispark utenfor vertenes 16-meter. Timothy Fosu-Mensah fikk også gult kort for det som tilsynelatende var en sen takling, men som på TV-reprisene minnet mer om ren filming.

Frisparket stoppet i Manchester United-muren. Nærmere bestemt i hendene på Paul Pogba, som holdt begge armene foran seg for å beskytte ansiktet. Det kan man gjøre på løkka, men i profesjonell fotball er det et soleklart regelbrudd.

Dermed pekte dommeren korrekt på straffemerket etter at VAR-rommet hadde gjort unna sine kontroller.

Derfra trillet Michail Antonio ballen forbi United-keeper David de Gea, som tidlig valgte side, og i mål.

SLIK SKAL DET IKKE GJØRES: Paul Pogba strakk armene i været i stedet for å bruke hodet da skuddet kom. Det kunne ha blitt kostbart for Manchester United.

– Skal ta den med trynet

– Å dekke seg til foran ansiktet på et frispark, er langt fra det du må tåle som fotballspiller. Denne må du klare å stå i veien for uten å bruke armene, var beskjeden fra TV2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Han fikk full støtte av Brede Hangeland i studio.

– Han skal være klar til å ta den med trynet om nødvendig, fastslo den tidligere landslagskapteinen i pausen.

_msoieQWh_E

FRELSEREN: Jürgen Klopp ble den første manageren som klarte å lede Liverpool til ligagull siden Kenny Dalglish (t.h.) gjorde det samme for 30 år siden.

Foto: LAURENCE GRIFFITHS

Liverpool med målfest

Pogba og tilsyneatende slitent Manchester United slapp altså med skrekken. Og så fikk de til overmål hjelp av sin gamle rival Liverpool.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ville på forhånd ikke garantere at laget hans hadde nok motivasjon til å hamle opp med et poengjagende Chelsea, på en kveld der de uansett skulle ta imot klubbens første ligagull på 30 år.

Men laget sprudlet like mye som sjampanjen de skulle sprette senere på kvelden og scoret hele fem ganger og viste seg som en meget verdig ligamester.

MÅLFEST: Slik slo Liverpool Chelsea.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dansk Tour de France-start flytta

  Danmark skulle eigentleg arrangere opningsetappane i Tour de France i 2021, men då rittet blei framskunda ei veke på grunn av OL ville desse etappane kollidert med kampane i fotball EM som skal arrangerast i København i på same tid.

  Det lét seg ikkje gjere å arrangere EM samtidig som Tour de France er i byen, og Tour de France arrangøren har no gått med på å utsette København-etappane til 2022-utgåva av rittet. Det stadfestar den danske arrangøren i ei pressemelding.

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge
 • Hosting kan gi raudt kort

  Det engelske fotballforbundet (FA) kunngjorde måndag at spelarar på alle nivå i det engelske ligasystemet neste sesong kan risikere å bli utvist dersom dei med vilje hostar i ansiktet på motspelarar eller dommarar, som følgje av nye virusretningslinjer.

  I dei nye retningslinjene blir hosting mot andre sett på lik linje med slag. Dersom hendinga er av mindre alvorleg grad kan dommarane gi gult kort for usportsleg oppførsel.

  Det blir vidare sagt at «vanleg» hosting og nysing ikkje skal straffast.

  Mike Dean
  Foto: ADRIAN DENNIS
 • Sykling: Jensen måtte bryte

  Sykkelproffen August Jensen måtte i helgen bryte et ritt i Frankrike på grunn av uregelmessig hjerterytme. Han reiser hjem til Norge for undersøkelse.

  Hendelsen skjedde under Tour d'Occitanie, skriver TV 2.

  Under rittet lå pulsen over 190 slag i minuttet i mer enn en time og i ytterligere en time over 180. Han fikk heller ikke pulsen under 90 kvelden etter rittet, men startet likevel andre etappe søndag.

  August Jensen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal