Hopp til innhold

Liverpool-feiringen som selv Ole Gunnar Solskjær kan juble for

Liverpool feiret sin første ligatittel på 30 år med sjampanjefotball mot Chelsea. Med det hjalp de også Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som plutselig har grep om tredjeplassen i ligaen.

psTJTNEVFO4

DET SYNLIGE BEVISET: Ligatrofeet er tilbake på Anfield etter 30 år.

Foto: PAUL ELLIS / Reuters

På et folketomt, men festkledd, Anfield kunne Liverpool-spillerne endelig motta det synlige beviset på at de har vært Englands desidert beste fotballag denne sesongen.

Det gjorde de etter nok en gang å ha spilt festfotball. 5-3-seieren over Chelsea ga tre nye poeng som Liverpool strengt tatt ikke hadde bruk for.

 • Se målene fra kampen lenger ned i saken!

For Manchester United og Ole Gunnar Solskjær kan det derimot ha hatt avgjørende betydning at ikke Liverpool lot Chelsea få med seg noe som helst tilbake til London.

S_Nih7J5Hvs

DRØMMEKVELD: Det var mørkt underveis, men det endte med at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kan bli nummer tre i ligaen i en turbulent sesong.

Foto: Martin Rickett / AP

United startet onsdagskvelden på femteplass i Premier League. Etter at de selv spilte 1-1 mot West Ham, samtidig som Liverpool banket Chelsea 5-3, er de plutselig oppe på en tredjeplass.

Siste serierunde spilles søndag. Vinner Manchester United mot Leicester, ender de på tredjeplass i ligaen.

Klarer de uavgjort og ett poeng, blir de dårligst nummer fire og er klare for mesterligaen neste sesong.

Selv med tap mot Leicester kan Ole Gunnar Solskjærs menn komme med i den største klubbturneringen hvis Chelsea samtidig taper mot Wolverhampton.

Historisk tenåring

Æren for at Manchester United for 13. gang på rad gikk ubeseiret av banen etter en Premiere League-kamp, og ligger poenget foran både Leicester og Chelsea, går i hovedsak til 18 år gamle Mason Greenwood.

Seks minutter etter pause rappet han til med venstrebeinet da han fikk sjansen inne i feltet, og utlignet til 1–1. Greenwoods 17. mål denne sesongen, det tiende i serien. Med det tangerte han George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney som den mestscorende tenåringen i klubben i én sesong.

Hadde ikke Greenwood scoret, ville det ha vært Leicester som hadde klart seg med ett poeng om fire dager.

– Han har vokst og vokst med selvtillit og tro på det han gjør. Du forventer at treffer mål hver eneste gang. Han blir bare bedre og bedre, sier Solskjær til MUTV om Greenwood, ifølge United.no.

HISTORISK: Med sitt 17, mål for sesongen skrev Mason Greenwood seg inn samme klubb som George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney.

Pogba-tabbe

Aller mest glad for det målet, var nok Paul Pogba. Han klønet det nemlig skikkelig til rett før pause.

Det var spilt 44 minutter og Manchester United hadde hatt total kontroll da West Ham plutselig fikk frispark utenfor vertenes 16-meter. Timothy Fosu-Mensah fikk også gult kort for det som tilsynelatende var en sen takling, men som på TV-reprisene minnet mer om ren filming.

Frisparket stoppet i Manchester United-muren. Nærmere bestemt i hendene på Paul Pogba, som holdt begge armene foran seg for å beskytte ansiktet. Det kan man gjøre på løkka, men i profesjonell fotball er det et soleklart regelbrudd.

Dermed pekte dommeren korrekt på straffemerket etter at VAR-rommet hadde gjort unna sine kontroller.

Derfra trillet Michail Antonio ballen forbi United-keeper David de Gea, som tidlig valgte side, og i mål.

SLIK SKAL DET IKKE GJØRES: Paul Pogba strakk armene i været i stedet for å bruke hodet da skuddet kom. Det kunne ha blitt kostbart for Manchester United.

– Skal ta den med trynet

– Å dekke seg til foran ansiktet på et frispark, er langt fra det du må tåle som fotballspiller. Denne må du klare å stå i veien for uten å bruke armene, var beskjeden fra TV2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Han fikk full støtte av Brede Hangeland i studio.

– Han skal være klar til å ta den med trynet om nødvendig, fastslo den tidligere landslagskapteinen i pausen.

_msoieQWh_E

FRELSEREN: Jürgen Klopp ble den første manageren som klarte å lede Liverpool til ligagull siden Kenny Dalglish (t.h.) gjorde det samme for 30 år siden.

Foto: LAURENCE GRIFFITHS

Liverpool med målfest

Pogba og tilsyneatende slitent Manchester United slapp altså med skrekken. Og så fikk de til overmål hjelp av sin gamle rival Liverpool.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ville på forhånd ikke garantere at laget hans hadde nok motivasjon til å hamle opp med et poengjagende Chelsea, på en kveld der de uansett skulle ta imot klubbens første ligagull på 30 år.

Men laget sprudlet like mye som sjampanjen de skulle sprette senere på kvelden og scoret hele fem ganger og viste seg som en meget verdig ligamester.

MÅLFEST: Slik slo Liverpool Chelsea.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stefanovic ferdig i Vålerenga

  Serbiske Dejana Stefanovic har ikke forlenget kontrakten sin med Vålerenga og forlater Oslo-klubben etter tre sesonger, melder VIF på Twitter.

  «En stor spiller i klubbens historie, takk for alt, Dejana», skriver klubben på Twitter.

  – Dejana Stefanovic sin kontrakt gikk ut etter 2022-sesongen og vi ønsker henne masse lykke til videre!

  Serbiske Stefanovic kom til Vålerenga fra Avaldsnes i 2019 og har vært med å vinne serien i 2020 og cupen i 2020 og 2021. Hun fikk med seg 70 kamper og scoret 22 mål.

  (©NTB)

  Dejana Stefanovic
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Petter Belsvik ny hovedtrener for Stabæks kvinnelag

  – Vi kan med stor glede melde at Petter Belsvik er ansatt som ny hovedtrener for a-lag kvinner, skriver Stabæk på sine hjemmesider.

  Belsvik har vært i klubben i mange år, både som spiller og trener. Han var blant annet hovedtrener for a-lag menn i 2012 og 2013. I 2014 til 2018 var han hovedtrener i Fram Larvik.

  Nylig ble det klart at han ikke fikk fortsette under Lars Bohinen på Stabæks herrelag.

  Den tidligere Stabæk-spilleren sier at det er som en gammel kjærlighetshistorie:

  – Vi finner hverandre igjen, det blir knapt slutt før vi gjenforenes. Stabæk som klubb har betydd mye for meg og kommer sikkert til å bety enda mer for meg nå, når jeg gyver på en runde til.

  – Jeg har lyst til å bli i Stabæk og syntes jobben med Stabæk Fotball kvinner er svært spennende. Som Lise Klaveness sa på årets cupfinalesseminar; de som er med rundt kvinnenes A-lagsarbeid, blir med på nybrottsarbeid med alt som kommer til å skje nasjonalt og internasjonalt, sier Belsvik.

  Per Inge Jacobsen gir seg som hovedtrener etter årets sesong. Han går til stillingen som trener for det norske U23-landslaget.

  Eliteserien fotball 2020, Stabæk - Vålerenga (1-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Kveldens utforrenn for menn i Beaver Creek er avlyst

  Mye vind og snø gjør at kveldens utforrenn i verdenscupen for menn i amerikanske Beaver Creek er avlyst.

  Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) skriver i en pressemelding at rennet vil gå lørdag.

  Disse utøverne skulle kjørt for Norge fredag kveld:

  Adrian Smiseth Sejersted, Henrik Røa, Markus Nordgård Fossland og Aleksander Aamodt Kilde.

  Kilde vant sesongens første utforrenn i canadiske Lake Louise sist helg. Fredagens avlysning kan være godt nytt for Kilde, som får en ekstra dag å komme seg på. Han har slitt med en forkjølelse de siste dagene.

  Søndag er det super-G på programmet i USA.

  (©NTB)

  Canada World Cup Skiing
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste