NRK Meny
Normal

Phelps: – Jeg hater dette

Michael Phelps (29) sliter i svømmecomebacket. I helgens amerikanske mesterskap har han blitt slått på alle distanser.

Michael Phelps

IKKE VANT MED Å TAPE: Michael Phelps går fra nederlag til nederlag i svømmecomebacket.

Foto: Harry How / Afp

– Jeg hater dette, sa Phelps etter den svake konkurransen i natt, der han ble nummer seks på 100 meter rygg.

Supersvømmeren Michael Phelps la opp etter London-OL i 2012, men bestemte seg for å gjøre comeback i vår. Målet er VM i 2015 og muligens også Rio-OL i 2016.

Blir knust på flere distanser

Men tidenes mestvinnende olympier er ikke vant med å tape. Det har han gjort flere ganger denne helgen. Under et svømmestevne i Irvine har han blitt slått på alle distanser.

Natt til lørdag norsk tid ble han nummer to på 100 meter butterfly – en av hans beste distanser fra storhetstiden på 2000-tallet. Noen timer senere ble han nummer sju på 100 meter fri.

Natt til søndag ble han altså nummer seks på 100 meter rygg. Uvant kost for mannen med 18 OL-gull og 22 OL-medaljer totalt.

Nå vurderer han å stå over søndagens 200 meter for å fokusere på trening.

– Jeg skal gjøre alt i min makt for å endre dette. Jeg skal ikke unnskylde meg med at jeg har vært borte fra bassenget i halvannet år. Når det er trening, skal jeg være der, sa en tydelig revansjesugen Phelps i natt norsk tid.

Har trent for dårlig

Phelps innrømmer at treningen han har lagt ned siden comeback-annonseringen i april har vært slett.

– Jeg er fullstendig klar over at treningsarbeidet har vært for dårlig. Men nå har jeg bestemt meg. Jeg vet kan komme tilbake når hodet er på riktig plass, sier han.

Phelps vet at motstanden blir langt tøffere når han nå skal ut og konkurrere mot resten av verden. Så langt har han bare deltatt i nasjonale svømmestevner.

Om to uker er det Pan Pacific-mesterskapet i Australia – årets første store internasjonale stevne for Phelps.

Tidenes olympier

Michael Phelps tok svømmeverden med storm allerede som 15-åring under Sydney-OL i 2000. Der ble hans beste resultat en 5.-plass fra 200 meter butterfly.

Så startet gullrushet.

Først seks gull i Athen-OL i 2004. Deretter de historiske åtte gullene i Beijing-OL fire år senere. I London-OL for to år siden ble det nye fire gullmedaljer. Totalt står svømmekongen med 22 OL-medaljer, 18 av dem i gull.

Det er dobbelt så mange som nestemann på lista over utøvere med flest OL-gull.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal