Phelps: – Jeg hater dette

Michael Phelps (29) sliter i svømmecomebacket. I helgens amerikanske mesterskap har han blitt slått på alle distanser.

Michael Phelps

IKKE VANT MED Å TAPE: Michael Phelps går fra nederlag til nederlag i svømmecomebacket.

Foto: Harry How / Afp

– Jeg hater dette, sa Phelps etter den svake konkurransen i natt, der han ble nummer seks på 100 meter rygg.

Supersvømmeren Michael Phelps la opp etter London-OL i 2012, men bestemte seg for å gjøre comeback i vår. Målet er VM i 2015 og muligens også Rio-OL i 2016.

Blir knust på flere distanser

Men tidenes mestvinnende olympier er ikke vant med å tape. Det har han gjort flere ganger denne helgen. Under et svømmestevne i Irvine har han blitt slått på alle distanser.

Natt til lørdag norsk tid ble han nummer to på 100 meter butterfly – en av hans beste distanser fra storhetstiden på 2000-tallet. Noen timer senere ble han nummer sju på 100 meter fri.

Natt til søndag ble han altså nummer seks på 100 meter rygg. Uvant kost for mannen med 18 OL-gull og 22 OL-medaljer totalt.

Nå vurderer han å stå over søndagens 200 meter for å fokusere på trening.

– Jeg skal gjøre alt i min makt for å endre dette. Jeg skal ikke unnskylde meg med at jeg har vært borte fra bassenget i halvannet år. Når det er trening, skal jeg være der, sa en tydelig revansjesugen Phelps i natt norsk tid.

Har trent for dårlig

Phelps innrømmer at treningen han har lagt ned siden comeback-annonseringen i april har vært slett.

– Jeg er fullstendig klar over at treningsarbeidet har vært for dårlig. Men nå har jeg bestemt meg. Jeg vet kan komme tilbake når hodet er på riktig plass, sier han.

Phelps vet at motstanden blir langt tøffere når han nå skal ut og konkurrere mot resten av verden. Så langt har han bare deltatt i nasjonale svømmestevner.

Om to uker er det Pan Pacific-mesterskapet i Australia – årets første store internasjonale stevne for Phelps.

Tidenes olympier

Michael Phelps tok svømmeverden med storm allerede som 15-åring under Sydney-OL i 2000. Der ble hans beste resultat en 5.-plass fra 200 meter butterfly.

Så startet gullrushet.

Først seks gull i Athen-OL i 2004. Deretter de historiske åtte gullene i Beijing-OL fire år senere. I London-OL for to år siden ble det nye fire gullmedaljer. Totalt står svømmekongen med 22 OL-medaljer, 18 av dem i gull.

Det er dobbelt så mange som nestemann på lista over utøvere med flest OL-gull.

Siste nytt

 • Forren-frieri til Brann

  Vegard Forren, som nylig skilte lag med Molde, er på jakt etter en ny klubb. Det er ventet en avgjørelse i løpet av nærmeste fremtid. – I mitt hode er Brann og Vegard Forren en perfekt match, sier Vegard Forren i Eurosports podkast «Spillerrådet».

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Engen og Minde semifinaleklare

  Med Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde fra start vant Wolfsburg komfortabelt 3-0 over 2.-divisjonslaget Gütersloh i den tyske cupens kvartfinale.

  I semifinalen venter nok et 2.-divisjonslag i Arminia Bielefeld, som sensasjonelt slo ut Sand i kvartfinalen.

  Semifinalene spilles 10. og 11. juni, finalen 4. juli.

  Engen
  Foto: Peter Morrison/AP Photo
 • Forren vurderer «lokkende» tilbud

  Avisen Expressen hevder at Vegard Forren har et tilbud fra IFK Göteborg. Til Nettavisen sier midtstopperen at han har et konkret tilbud han vurderer.

  Forren vil ikke si hvilken klubb eller liga det er snakk om.

  – Jeg har et tilbud jeg vurderer. Jeg skal ta en god prat med familien om det, sier Forren til Nettavisen.

  Den svenske avisen Expressen skrev onsdag at IFK Göteborg har tilbudt Forren kontrakt og at han har fått frist til slutten av uken med å svare.

  Forrens kontrakt med Molde ble forrige uke avsluttet på grunn av en personalsak. Han har i intervju med TV 2 og Romsdals Budstikke vært åpen om sine spilleproblemer og om at han lånte penger fra Moldes botkasse for å gjøre opp spillegjeld.

  rRPXsMGLtcE
  Foto: Terje Bendiksby

Sendeplan

Kl. Program Kanal