Phelps: – Jeg hater dette

Michael Phelps (29) sliter i svømmecomebacket. I helgens amerikanske mesterskap har han blitt slått på alle distanser.

Michael Phelps

IKKE VANT MED Å TAPE: Michael Phelps går fra nederlag til nederlag i svømmecomebacket.

Foto: Harry How / Afp

– Jeg hater dette, sa Phelps etter den svake konkurransen i natt, der han ble nummer seks på 100 meter rygg.

Supersvømmeren Michael Phelps la opp etter London-OL i 2012, men bestemte seg for å gjøre comeback i vår. Målet er VM i 2015 og muligens også Rio-OL i 2016.

Blir knust på flere distanser

Men tidenes mestvinnende olympier er ikke vant med å tape. Det har han gjort flere ganger denne helgen. Under et svømmestevne i Irvine har han blitt slått på alle distanser.

Natt til lørdag norsk tid ble han nummer to på 100 meter butterfly – en av hans beste distanser fra storhetstiden på 2000-tallet. Noen timer senere ble han nummer sju på 100 meter fri.

Natt til søndag ble han altså nummer seks på 100 meter rygg. Uvant kost for mannen med 18 OL-gull og 22 OL-medaljer totalt.

Nå vurderer han å stå over søndagens 200 meter for å fokusere på trening.

– Jeg skal gjøre alt i min makt for å endre dette. Jeg skal ikke unnskylde meg med at jeg har vært borte fra bassenget i halvannet år. Når det er trening, skal jeg være der, sa en tydelig revansjesugen Phelps i natt norsk tid.

Har trent for dårlig

Phelps innrømmer at treningen han har lagt ned siden comeback-annonseringen i april har vært slett.

– Jeg er fullstendig klar over at treningsarbeidet har vært for dårlig. Men nå har jeg bestemt meg. Jeg vet kan komme tilbake når hodet er på riktig plass, sier han.

Phelps vet at motstanden blir langt tøffere når han nå skal ut og konkurrere mot resten av verden. Så langt har han bare deltatt i nasjonale svømmestevner.

Om to uker er det Pan Pacific-mesterskapet i Australia – årets første store internasjonale stevne for Phelps.

Tidenes olympier

Michael Phelps tok svømmeverden med storm allerede som 15-åring under Sydney-OL i 2000. Der ble hans beste resultat en 5.-plass fra 200 meter butterfly.

Så startet gullrushet.

Først seks gull i Athen-OL i 2004. Deretter de historiske åtte gullene i Beijing-OL fire år senere. I London-OL for to år siden ble det nye fire gullmedaljer. Totalt står svømmekongen med 22 OL-medaljer, 18 av dem i gull.

Det er dobbelt så mange som nestemann på lista over utøvere med flest OL-gull.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal