NRK Meny
Normal

Petter Solberg sikret andreplassen

Annenplassen i Rally Hellas for Petter Solbergs nye Subaru, er tangering av den nest beste nybildebuten i rally-VM i nyere tid.

Petter Solberg i sin bil

Petter Solberg i sin nye bil

Foto: THANASSIS STAVRAKIS / AP

Petter Solberg havnet 1.09,2 minutt bak vinneren Sebastian Loeb. Finnen Mikko Hirvonen kapret tredjeplassen 1.56.1 minutt bak vinneren.

Solberg har ikke vunnet en VM-runde siden 2005. Med den nye Subaru Impreza WRC 2008 er det svært sannsynlig at nordmannen vil gå til topps innen sesongen er omme og endelig runde 14 seirer.

Neste sjanse byr seg i Tyrkia om to uker. Annenplassen søndag var Spydeberg-mannens 10. i karrieren. Hele helgen kjørte 33-åringen jevnt og uten angrep. At den nye bilen henger med Loebs Citron uten å yte maksimalt, er et styrketegn bedre enn noe.

Henning Solberg fikk trøbbel

Motortrøbbel knuste Henning Solbergs drøm om å stå på seierspallen i Rally Hellas. Selv om mekanikerne gjorde sitt beste for å løse problemet på service før ettermiddagens prøver, hjalp det ikke.

- Motoren stoppet flere ganger. Det var intet jeg kunne gjøre. På ett tidspunkt svingte jeg inn til siden og gikk ut for å se om jeg kunne fikse problemet. Da jeg satte meg inn igjen, fikk jeg ikke stengt døren. Nå føles alt tungt, sier Henning Solberg.

Så lenge bra ut

Petter og Henning lå på 2.- og 3.-plass bak ledende Sebastien Loeb etter lørdagens etappe og kunne sørget for en historisk bragd med to brødre på seierspallen. Nå synes Petter synd på storebror.

- Det er veldig synd på ham. Det har vært en drøm for oss å stå på seierspallen sammen. Han hadde uflaks, men han har gjort en veldig god jobb i helgen.

Siste nytt

 • Kombinertgutta må hente inn ledelse

  Beste norske under hopprennet i Ramsau ble Jarl Magnus Riiber på en syvendeplass. Han ligger 18 sekunder bak leder Taihei Kato før morgendagens langrenn.

  Verdenscupleder Espen Andersen går ut som nummer ni, tjue sekunder bak Kato.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP
 • 3.-plass på Mowinckel

  Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en suveren 3.-plass under dagens Super-G i Val d'Isere i Frankrike. Hun kom 39 hundredeler bak vinneren Lindsey Vonn. 25-åringen jubler i målområdet. Italienske Sofia Goggia tok andreplassen.

  Solid av Ragnhild Mowinckel
 • Neymar klar for å møte Rennes

  Neymar, som dro tre dager tilbake til Brasil tidligere denne uken, bør være spilleklar for Paris Saint-Germain denne helgen, mener trener Unai Emery. Neymar fløy til Brasil på grunn av et «familieproblem» og returnerte til Paris onsdag, skriver NTB.

  Neymar
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: Laghopp kvinner
V-cup langrenn: 15 km fri teknikk, menn
V-cup langrenn: 15 km fri teknikk menn
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup skiskyting: Jaktstart menn
V-cup skiskyting: Jaktstart menn