Hauge snudde og avgjorde mot Celtic: – Vi spiller for hverandre

Jens Petter Hauges scoring ble avgjørende for AC Milan, som tok seg videre i Europaligaen etter seier mot Kristoffer Ajer og Celtic.

KUNSTVERK: Det han gjorde på Aspmyra gjør han nå på San Siro. Jens Petter Hauge ble kampens store spiller da han snudde til seier for den italienske storklubben.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en god kveld for meg og for laget. Vi vant, og det er det viktigste, sa Hauge til Sky Sport etter kampen mot Celtic.

På stillingen 2-2 gjorde Jens Petter Hauge noe vi har sett ham gjøre gang på gang i Eliteserien denne sesongen.

Denne gangen gjorde han det i Europaligaen, for AC Milan.

21-åringen mottok ballen på vingen, dro seg inn i banen og danset seg lett og freidig forbi flere motspillere før han lirket ballen i nettet. Som om det var det enkleste i verden.

– Jens Petter Hauge, han blir tungen på vektskålen for selveste Milan i kveld, så TV 2s kommentator Espen Ween om nordmannens prestasjon.

Marerittstart

– Det er viktig for laget å fortsette å vinne. Kanskje taper vi en kamp, men da handler det om hvordan man reagerer på det, sier Hauge.

Mot Celtic reagerte de godt etter starten som var alt annet enn god.

Bare syv minutter inn i kampen utnyttet Celtics Tom Rogic en kjempetabbe av hjemmelagets forsvar og sendte kula i nettet til 0-1.

Det ble ikke bedre av at Odsonne Édouard kunne doble ledelsen drøye fem minutter senere.

Etter det startet hjemmelaget å presse, og etter hvert kom også scoringene.

Laster Twitter-innhold

Opphenting på to minutter

Et praktfullt frispark av dødballspesialisten Hakan Çalhanoglu etter halvspilt omgang tente håpet for Milan.

Hjemmelaget red bølgen av momentumet og bare to minutter senere sto det 2-2.

Samu Castillejo sørget for kampens fjerde scoring da han lirket ballen lekkert over hodet til Celtic-keeper Vasilis Barkas via Diego Laxalt.

Hauge var ikke ferdig etter 3-2-scoringen. Knappe ti minutter før full tid vartet han opp med en lekker målgivende pasning som endte med scoring fra spanske Brahim Díaz.

– Vi er fornøyde. vi spiller for hverandre og vi hjelper hverandre. Vi er som en stor familie, sier Hauge.

Laster Twitter-innhold

Skade på Moi

Kristoffer Ajer startet for Celtic og viste seg frem ved noen anledninger da gjestene jaktet scoring i sluttminuttene. Ellers var nordmannen noe anonym.

En de kunne trengt var Mohamed «Moi» Elyounoussi.

26-åringen ble nemlig hjemme da resten av troppen reiste til Italia.

På onsdagens pressekonferansen før kampen fortalte Celtic-trener, Neil Lennon, at nordmannen var utilgjengelig grunnet en kneskade.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Seier til Lunde Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen leverte en strålende åpning på allround-EM på skøyter.

  Nordmannen vant 500 meteren, mens Hallgeir Engebråten også imponerte med en tredjeplass.

  I kvinneklassen ble Ida Njåtun nummer fem. Mesterskapet fortsetter resten av dagen og avsluttes i morgen.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Tungt for Nilsson

  Stina Nilsson hevet seg 30 plasser siden sist, men plasserte seg fortsatt beskjedent i skiskytternes sprintløp i IBU-cupen i Tyskland lørdag.

  Den tidligere langrennsløperen bommet tre ganger i løpet av to skytinger og endte på 69.-plassen. Det var bedre enn 99.-plassen på torsdagens sprint samme sted, men Nilsson har fortsatt en lang vei å gå i sin nye idrett.

  Svensken var langt bak de beste i ren langrennstid, og hun endte 2.20,1 bak den russiske vinneren Tatjana Akimova. Det ble også russisk annenplass ved Anastasia Sjevtsjenko.

  Best av de norske løperne i IBU-cupløpet var Åsne Skrede. Hun bommet to ganger på stående skyting og endte på 8.-plass, 31 sekunder bak Akimova.

  Stina Nilsson
  Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB
 • Italiener i tet

  Mara Bassino leder storslalåm-rennet i Kranjska Gora etter første omgang. De norske alpinistene har ikke fått det til å fungere, og ligger for øyeblikket langt bak.

  Mina Fürst Holtmann er beste norske på 10.-plass. Maria Tviberg ligger på 17.-plass og Ragnild Mowinckel på 18.-plass. Thea Louise Stjernesund kjørte ut.

  58Of79AK4Hs
  Foto: Marco Trovati / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal