Hopp til innhold

– Han har stort sett gått rundt oss

TROMSØ (NRK): Landslagssjef Vidar Løfshus innrømmer at Federico Pellegrino herjing i sprint tvinger Norge til å tenke nytt.

Slovenia Cross Country Skiing Federico Pellegrino

SKAPER HODEBRY: Italienske Federico Pellegrino er rett og slett for god akkurat nå.

Foto: Darko Bandic / Ap

– Det gjør meg litt betenkt. Han har stort sett gått rundt oss i vinter, sier Vidar Løfshus til NRK.

Fredag får landslagssjefen garantert se en norsk løper øverst på pallen etter NM-sprinten i Tromsø. Det samme har han ikke opplevd i verdenscupen i skøytesprint denne sesongen.

For i den frie teknikken har italienske Federico Pellegrino satt en ny standard i sprint – og vunnet alle renn. Italienerens dominans startet i fjor, da han vant tre av seks renn.

Et ekstra gir

Denne vinteren har Pellegrino tatt fire av fire. Og om et år skal det deles ut VM-gull i sprint, fristil.

– Han har et hurtighetsgir som vi ikke har, og til og med Petter Northug har uttalt at han ikke er så gira på å møte han i en sprintspurt. Han er veldig rask, god teknisk og behersker taktskiftene veldig godt. Så vi har et eller annet å lære, erkjenner Løfshus.

Både landslagsledelsen og de norske sprinterne har begynt å gruble på hva som skal gjøres. Sannsynligvis blir det justeringer i treningsopplegget for de norske.

Siden Arild Monsen kom inn som sprintlandslagstrener i 2013, har de norske løperne prioritert å bygge utholdenhetskapasitet. Det har de gjort med slikt hell at både Finn-Hågen Krogh og Anders Gløersen har vunnet verdenscuprenn på distanse.

Nå går det likevel mot at hurtighet prioriteres høyere.

Finn

NM-FAVORITT: Finn-Hågen Krogh står seg godt mot norsk motstand, men har sliter med å slå en italiener.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Gjør endinger

– Selv om han er liten, har han nesten høyest toppfart av alle. Han gjør noe veldig bra teknisk som kanskje jeg kan lære av, sier Finn-Hågen Krogh, Norges kanskje heteste gullkort på VM-sprinten.

– Det er så enkelt som enda mer spesifikk styrketrening og å trene med veldig raske rulleski. Det vet vi at italienerne gjør en del. Jeg tror vi må trene på litt overfart, så man får inn det tekniske i høy fart, påpeker han.

– Ja, vi har studert det han gjør når han går skirenn. Hva han gjør hjemme, det vet vi ikke, påpeker Ola Vigen Hattestad, som har både VM-gull og OL-gull i sprint.

– Når han går skirenn, har han en utrolig fin ro og har selvtillit nok til å vente med å slå til, til han har luka, påpeker Hattestad.

Lettere løype

Vidar Løfshus erkjenner at Pellegrino har et stort psykologisk overtak på Norge. Likevel vil han ikke svartmale.

– Vi må gå igjennom treninga som er gjort de to siste årene. Løypa i Lahti blir sannsynligvis litt lettere enn den som møtte oss i Falun og ikke minst i Sotsji, påpeker Løfshus.

Underforstått: Noe må gjøres. Og det haster.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal