Hopp til innhold

Pellegrino ble kalt ape - AaFK starter gransking

Kristiansunds toppscorer Amahl Pellegrino sier det som skjedde etter kveldens seier over Aalesund har satt en skikkelig støkk i ham.

_U9hXatrONo

– Det er selvsagt noe som preger meg, sier Amahl Pellegrino noen få timer etter at han opplevde å få rasistiske tilrop.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

– Jeg hadde glemt hvor vondt det faktisk gjør når sånt skjer, sier Amahl Pellegrino.

Han sitter på spillerbussen på vei hjem til Kristiansund etter 2-1-seieren over Aalesund når han forteller om det som skjedde etter kampslutt søndag.

Da hørte han plutselig at noen supportere begynte å rope til ham.

– Jeg hadde blitt ferdig med intervjuet mitt og sto ute på banen og pratet med treneren min. De slengte dritt, jeg ga dem tommelen opp, og de begynte å rope «ape» fire-fem ganger, mens de applauderte mellom, sier Pellegrino.

Ble oppringt av direktøren

Til VG bekrefter både Aafks media-ansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik og arrangementssjef Kristin Herve Nørve at de hørte de samme tilropene.

Kristiansund-angriperen understreker at han ikke vet hvem supporterne var eller om de tilhører en spesiell supportergruppe, men han sier han hadde lagt merke til dem underveis i kampen også. Da var det riktignok ikke rasistiske tilrop de kom med - slik det var etter kampen.

– Jeg tenkte bare at jeg måtte gå fort. Det holdt på å svartne for meg, hadde det ikke vært for treneren min. Jeg satte meg i bussen og roet meg ned, forteller Pellegrino.

Fra bussen la han ut denne meldingen på Twitter:

Laster Twitter-innhold

I bussen ble han oppringt av Aalesund-direktør Geir Vik.

– Vi hadde en veldig fin prat, og den samtalen setter jeg stor pris på. Det viser at de er en klubb som ikke står for dette, sier Pellegrino.

AaFK-direktøren sier at han har iverksatt en prosess for å finne ut hvem som kom med tilropene.

9nOkBwY16MU

Geir Vik i Aalesund fotballklubb sier han tar sterkt avstand fra det som skjedde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Så snart jeg fikk kjennskap til situasjonen så søkte jeg opp nummeret hans og ringte ham. Hans opplevelse er så langt fra noe som skal skje på en fotballbane, og så langt fra klubbens verdier. Vi kommer med en uforbeholden unnskyldning på klubbens vegne, sier Vik.

– Jeg har trua på menneskeheten og tror at vi kan komme lenger enn å uttrykke frustrasjon på den måten. Det er helt uakseptabel oppførsel og uttalelser, legger han til.

– Preger meg

Også i supporterklubbene Stormen og Aalesund Support har det vært hektisk møteaktivitet i kveld.

– De som var der fra oss hørte ikke noe sånt. Men vi tar uansett sterk avstand fra det. Jeg reagerer sterkt selv, og håper de finner ut hvem som gjorde det, sier Sindre Ness, styreleder i Stormen.

Pellegrino selv sier det heldigvis ikke er ofte han opplever sånt, men at episoden har satt en skikkelig støkk i ham.

– Det er selvsagt noe som preger meg, men jeg er født som den personen jeg er, og jeg er stolt av det. Jeg er født og oppvokst i Norge, og føler meg litt som alle andre, men samtidig ikke når sånne ting skjer, sier han.

Han sier han prøvde å si fra til vaktene på stedet, men uten at noe skjedde.

– Det er litt skuffende. Hvis folk får holde på sånn blir vi aldri kvitt dette, sier Pellegrino.

Aafk-direktør Vik sier han skal gå opp løypa for å finne ut akkurat hva som skjedde, også når det gjelder hva vaktene eventuelt gjorde eller ikke gjorde.

– Vi skal få klarhet i situasjonen og finne ut hvem som har ropt. Vi har et stadionreglement, og dette kan føre til utestengelse, sier han.

Siste nytt

 • Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Fotballprofilen Guro Reiten har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider lørdag formiddag.

  – Jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. Det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. Det er ingen andre steder jeg ville være, sier Reiten, ifølge NTB.

  Women's Super League - Manchester City v Chelsea
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på Lillehammer senere i dag.

  Det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen.

  – Det er en drømmedag for Riiber. Han er uslåelig, denne karen. For et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes.

  Det sa hun etter et Riiber-hopp på 102 meter. Det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran Ryota Yamamota i langrennet.

  – Det er et hindsides nivå, roser lagkamerat Jørgen Graabak.

  1Sn0mQWT-w0
  Foto: NTB
 • Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på Lillehammer.

  Hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne Mari Leinan Lund foran langrennet.

  Det skal gås fem kilometer senere lørdag. Leinan Lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver NTB.

  – Det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. Jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til NRK rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

  – Én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det.

  Langrennet har start klokken 13.30. Det ser du på NRK 1.

  Verdenscup kombinert kvinner, Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal