Sammenligner Pedersen med legende etter VM-sølv

INZELL/OSLO (NRK): Landslagstrener Bjarne Rykkje sammenligner Sverre Lunde Pedersen med Sven Kramer etter at Pedersen tok nok en VM-medalje.

Lunde Pedersen og Sven Kramer

SAMMENLIGNES: Sverre Lunde Pedersen og Sven Kramer.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Sverre er veldig pliktoppfyllende. Han følger alltid treningsplanen og er veldig nøyaktig. Han er helt lik Sven Kramer på den måten, sier landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK etter å ha sett sin nye elev ta sølv på 1500 m.

Rykkje har bedre forutsetninger for å sammenligne de to enn de fleste. I åtte år var han assistenttrener for historiens beste skøyteløper.

Bjarne Rykkje

TRENTE NEDERLENDERNE: Bjarne Rykkje var i åtte år assistenttrener for de nederlandske skøyteløperne.

Foto: Sergei Grits / AP

Nå har han sett Sverre Lunde Pedersen ta tre medaljer under VM i Inzell – et historisk gull på 5000 m på torsdag, sølv på lagtempoen lørdag og sølv på 1500 m søndag.

På spørsmål om hva han tenker om sammenligningen, svarer Sverre Lunde Pedersen følgende:

– Hehe, ja, men vi er forskjellige. Men det er klart man kan se fellestrekk hos mange av de beste utøverne, sier han til NRK.

Osingen gikk inn til tiden 1:43.16, bare åtte hundredeler svakere enn sin personlige rekord på distansen.

– Han er i veldig bra form. Han går et utrolig bra løp, sier landslagssjefen.

– Går bedre enn noen gang

Det er Pedersen enig i.

– Jeg er i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang. Jeg føler at jeg ikke fikk bevist at jeg var i form i OL, og nå får jeg vist det, sier Pedersen etter 1500-meteren.

Han strakk umiddelbart armene i været og jublet over å ha levert nok et kanonløp da det gjaldt som mest.

SØLVLØPET: Se løpet som sikret Sverre Lunde Pedersen en ny VM-medalje.

– Å få ut mitt beste når det gjelder som mest er fantastisk. Å ta en 2. plass i dette feltet er ekstremt sterkt. Jeg går raskere runder enn jeg noen gang har gjort, sier Pedersen.

To par senere slo Thomas Krol til med tiden 1:42.58. Han var den eneste som slo Pedersen.

– Jeg har truffet perfekt med formen og klarer å prestere når presset er som størst. Det er sykt deilig å ta med videre i karrieren. Det gir en trygghet, sier han.

– Hold deg frisk

Nå venter noen rolige dager i Bergen, hvor skøyteesset skal tenke lite på skøyter, før han reiser til Calgary på fredag. Der arrangeres allround-VM første helgen i mars.

Jarle Pedersen

STOLT: – Han knuser alle spesialistene unntatt én, påpeker en stolt Jarle Pedersen.

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

Når NRK spør Pedersens far, Jarle, om hva det første han skal si til sønnen når han treffer ham er, nøler han ikke i et øyeblikk:

– Hold deg frisk, for det kommer flere viktige løp om noen uker.

– Da er det allround-VM i Calgary du har i tankene?

– Ja, det har vært hovedmålet i hele vinter, sier den tidligere landslagstreneren.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal