Sammenligner Pedersen med legende etter VM-sølv

INZELL/OSLO (NRK): Landslagstrener Bjarne Rykkje sammenligner Sverre Lunde Pedersen med Sven Kramer etter at Pedersen tok nok en VM-medalje.

Lunde Pedersen og Sven Kramer

SAMMENLIGNES: Sverre Lunde Pedersen og Sven Kramer.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Sverre er veldig pliktoppfyllende. Han følger alltid treningsplanen og er veldig nøyaktig. Han er helt lik Sven Kramer på den måten, sier landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK etter å ha sett sin nye elev ta sølv på 1500 m.

Rykkje har bedre forutsetninger for å sammenligne de to enn de fleste. I åtte år var han assistenttrener for historiens beste skøyteløper.

Bjarne Rykkje

TRENTE NEDERLENDERNE: Bjarne Rykkje var i åtte år assistenttrener for de nederlandske skøyteløperne.

Foto: Sergei Grits / AP

Nå har han sett Sverre Lunde Pedersen ta tre medaljer under VM i Inzell – et historisk gull på 5000 m på torsdag, sølv på lagtempoen lørdag og sølv på 1500 m søndag.

På spørsmål om hva han tenker om sammenligningen, svarer Sverre Lunde Pedersen følgende:

– Hehe, ja, men vi er forskjellige. Men det er klart man kan se fellestrekk hos mange av de beste utøverne, sier han til NRK.

Osingen gikk inn til tiden 1:43.16, bare åtte hundredeler svakere enn sin personlige rekord på distansen.

– Han er i veldig bra form. Han går et utrolig bra løp, sier landslagssjefen.

– Går bedre enn noen gang

Det er Pedersen enig i.

– Jeg er i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang. Jeg føler at jeg ikke fikk bevist at jeg var i form i OL, og nå får jeg vist det, sier Pedersen etter 1500-meteren.

Han strakk umiddelbart armene i været og jublet over å ha levert nok et kanonløp da det gjaldt som mest.

SØLVLØPET: Se løpet som sikret Sverre Lunde Pedersen en ny VM-medalje.

– Å få ut mitt beste når det gjelder som mest er fantastisk. Å ta en 2. plass i dette feltet er ekstremt sterkt. Jeg går raskere runder enn jeg noen gang har gjort, sier Pedersen.

To par senere slo Thomas Krol til med tiden 1:42.58. Han var den eneste som slo Pedersen.

– Jeg har truffet perfekt med formen og klarer å prestere når presset er som størst. Det er sykt deilig å ta med videre i karrieren. Det gir en trygghet, sier han.

– Hold deg frisk

Nå venter noen rolige dager i Bergen, hvor skøyteesset skal tenke lite på skøyter, før han reiser til Calgary på fredag. Der arrangeres allround-VM første helgen i mars.

Jarle Pedersen

STOLT: – Han knuser alle spesialistene unntatt én, påpeker en stolt Jarle Pedersen.

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

Når NRK spør Pedersens far, Jarle, om hva det første han skal si til sønnen når han treffer ham er, nøler han ikke i et øyeblikk:

– Hold deg frisk, for det kommer flere viktige løp om noen uker.

– Da er det allround-VM i Calgary du har i tankene?

– Ja, det har vært hovedmålet i hele vinter, sier den tidligere landslagstreneren.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal