Sammenligner Pedersen med legende etter VM-sølv

INZELL/OSLO (NRK): Landslagstrener Bjarne Rykkje sammenligner Sverre Lunde Pedersen med Sven Kramer etter at Pedersen tok nok en VM-medalje.

Lunde Pedersen og Sven Kramer

SAMMENLIGNES: Sverre Lunde Pedersen og Sven Kramer.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Sverre er veldig pliktoppfyllende. Han følger alltid treningsplanen og er veldig nøyaktig. Han er helt lik Sven Kramer på den måten, sier landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK etter å ha sett sin nye elev ta sølv på 1500 m.

Rykkje har bedre forutsetninger for å sammenligne de to enn de fleste. I åtte år var han assistenttrener for historiens beste skøyteløper.

Bjarne Rykkje

TRENTE NEDERLENDERNE: Bjarne Rykkje var i åtte år assistenttrener for de nederlandske skøyteløperne.

Foto: Sergei Grits / AP

Nå har han sett Sverre Lunde Pedersen ta tre medaljer under VM i Inzell – et historisk gull på 5000 m på torsdag, sølv på lagtempoen lørdag og sølv på 1500 m søndag.

På spørsmål om hva han tenker om sammenligningen, svarer Sverre Lunde Pedersen følgende:

– Hehe, ja, men vi er forskjellige. Men det er klart man kan se fellestrekk hos mange av de beste utøverne, sier han til NRK.

Osingen gikk inn til tiden 1:43.16, bare åtte hundredeler svakere enn sin personlige rekord på distansen.

– Han er i veldig bra form. Han går et utrolig bra løp, sier landslagssjefen.

– Går bedre enn noen gang

Det er Pedersen enig i.

– Jeg er i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang. Jeg føler at jeg ikke fikk bevist at jeg var i form i OL, og nå får jeg vist det, sier Pedersen etter 1500-meteren.

Han strakk umiddelbart armene i været og jublet over å ha levert nok et kanonløp da det gjaldt som mest.

SØLVLØPET: Se løpet som sikret Sverre Lunde Pedersen en ny VM-medalje.

– Å få ut mitt beste når det gjelder som mest er fantastisk. Å ta en 2. plass i dette feltet er ekstremt sterkt. Jeg går raskere runder enn jeg noen gang har gjort, sier Pedersen.

To par senere slo Thomas Krol til med tiden 1:42.58. Han var den eneste som slo Pedersen.

– Jeg har truffet perfekt med formen og klarer å prestere når presset er som størst. Det er sykt deilig å ta med videre i karrieren. Det gir en trygghet, sier han.

– Hold deg frisk

Nå venter noen rolige dager i Bergen, hvor skøyteesset skal tenke lite på skøyter, før han reiser til Calgary på fredag. Der arrangeres allround-VM første helgen i mars.

Jarle Pedersen

STOLT: – Han knuser alle spesialistene unntatt én, påpeker en stolt Jarle Pedersen.

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

Når NRK spør Pedersens far, Jarle, om hva det første han skal si til sønnen når han treffer ham er, nøler han ikke i et øyeblikk:

– Hold deg frisk, for det kommer flere viktige løp om noen uker.

– Da er det allround-VM i Calgary du har i tankene?

– Ja, det har vært hovedmålet i hele vinter, sier den tidligere landslagstreneren.

Siste nytt

 • Kristoff-spurt gav etappeseier

  Alexander Kristoff viste gryende VM-form da han avsluttet best og vant åpningsetappen av sykkelrittet Tour of Slovakia onsdag.

  Åpningsdagen av det slovakiske rittet byr på ikke mindre enn to etapper. Den første på 138 kilometer med start og mål i Bardejov endte i massespurt, og der var Kristoff den klart sterkeste, og vant foran danske Michael Mørkøv.

  Senere onsdag skal det sykles en 7,4 kilometer lang individuell tempoetappe. Der bærer Kristoff naturlig nok ledertrøya etter seieren på åpningsetappen.

  Kristoff
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Bullen avsluttet norsk fiasko-VM

  Det norske brytehåpet Grace Bullen vant sin første kamp, men røk 2-11 for Anastasia Nichita fra Moldova i åttedelsfinalen, dermed er hun ute av mesterskapet.

  Bullens videre skjebne og mulig OL-plass var avhengig om den samme Nichita tok seg videre fra kvartfinalen. Hun tapte derimot klart for japanske Risako Kawai.

  Bullen i 57-kilosklassen var det siste gjenværende norske håpet i mesterskapet.

  De øvrige fem norske utøverne, fire menn og menn kvinner, røk alle ut etter bare én eller to kamper på matta. Dermed ble årets VM ingen stor suksess for Norges vedkommende. (NTB)

  Grace Bullen
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Zuccarello og Wild tapte på overtid

  Mats Zuccarello forlot Dallas Stars til fordel for en lukrativ kontrakt med Minnesota Wild. Tirsdag hadde han sin debut i Wild-drakten da gamleklubben vant 2-1. Justin Dowling ble matchvinner for Dallas Stars 3.35 minutter ut i overtiden.

  Mats Zuccarello
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal