NRK Meny
Normal

Paule nok en gang i kryssilden

Leder i Troms idrettskrets, er sjokkert over en e-post han fikk fra idrettspresident Tove Paule i forbindelse med OL-saken.

Tove Paule

Tove Paule i forkant av Tromsøs OL-rapport.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Du må ha misforstått hele pakken. Unnskyld, men har vi vært på samme møte?

- Jeg begynner etter hvert å bli ganske lei alle de tingene man tillegger meg uten substans. Nå må det bli slutt på det! Hvis nordlendingene tror at dere er så spesielle, er løpet kjørt, heter det i e-posten Paule sendte, skriver nordlys.no.

Den korte e-posten er signert Tove og ble sendt 27. juni. Idrettspresidenten skal ha forsøkt å kalle tilbake e-posten dagen etter at den ble sendt.

Stygt

Bjørklund reagerer sterkt på Paules mail.

- Dette er stygt. Hun gjør seg selv til talsmann for holdninger jeg hadde håpet ikke eksisterte lenger. Jeg har spurt meg selv "er det jeg som er fintfølende, men det som kommer opp nå, viser hennes og noen andre sentrale personers syn på folk her nord, tordner Bjørklund.

Kretslederen reagerer også på at han aldri har fått en forklaring på hva Paule mente med e-posten.

- Jeg har møtt henne fire-fem ganger i ettertid. Hun har hatt gjentatte muligheter til å si at Knut, det der var en glipp, det var et sleivspark. Hadde hun gjort det, hadde ikke dette vært noen sak. Da ville jeg ha slettet e-posten, sier Bjørkelund.

- Jeg forventer ikke å måtte motta slikt fra idrettspresidenten, legger han til.

Nordlys skriver at bakgrunnen for e-posten var en pressemelding de nordnorske idrettskretsene kom med samme dag som e-posten ble sendt.

Ville bygge bru

Idrettspresident Tove Paules uttalelser til Nordlys fredag oppfattes av oss som om hun kan ha misforstått ledermøtets vedtak.

I debatten på ledermøtet ønsket ingen saken tilbake til idretten, het det i pressemeldingen.

Tove Paule sier til nordlys.no at meningen med setningen hvis nordlendingene tror at dere er så spesielle, er løpet kjørt var ment for å hindre konflikter.

Den var i prinsippet skrevet for å bygge en bru over den konflikten som har oppstått mellom nord og sør. Vi må jobbe sammen, sier Paule.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten