Hopp til innhold

Paris Saint-Germain (PSG)

  • PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

    Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

    Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

    Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

    PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

    Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

    PSG
    Foto: AP
  • AFP: Fransk politi ransaket PSG-sjefens bolig etter torturpåstander

    Hjemmet til Paris Saint-Germain-president Nasser al-Khelaifi ble onsdag gjennomsøkt av fransk politi, får AFP opplyst fra en kilde tett på saken.

    Bakgrunnen for ransakelsen var Tayeb Benabderrahmanes påstander om at han ble torturert etter å ha blitt fengslet i Qatar i januar 2020.

    Fransk-algerieren hevder han i seks måneder ble holdt igjen og avhørt av lokalt politi. Spørsmålene skal særlig ha dreid seg om dokumenter de mente kunne være skadelidende for Al-Khelaifi.

    Et notat fra fransk etterretning antyder at materialet kan inneholde intime videoer av Al-Khelaifi med en kvinne, skriver nyhetsbyrået AFP.

    Benabderrahmane påstår at han først kunne forlate Qatar i november 2020 etter å ha skrevet under på en taushetserklæring. Lobbyisten blir selv etterforsket for mulig utpressing av PSGs toppsjef.

    Al-Khelaifis talsperson sa onsdag til AFP at etterforskerne fikk «ytterligere informasjon og tilgang i full åpenhet».

    (©NTB)

    Nasser al-Khelaifi
    Foto: Reuters
  • Galtier ferdig i PSG

    Christophe Galtier (56) er ifølge det franske nyhetsbyrået AFP ferdig i trenerrollen i Paris Saint-Germain. Det bekrefter også klubben selv.

    Allerede for en måned siden hevdet flere franske aviser at treneren var ferdig i klubben. Det bekreftes i dag.

    Det skjer etter at franskmannen i forrige uke ble pågrepet for anklager om for rasistiske kommentarer fra tiden som Nice-manager i 2021. I april uttalte 56-åringen at han var «dypt sjokkert» over påstandene.

    Galtier tok over som PSG-trener etter Mauricio Pochettino for ett år siden og han ledet klubben til seriegull.

    Christophe Galtier
    Foto: AP
  • PSG-keeper i kunstig koma igjen etter rideulykke

    Paris Saint-Germains keeper Sergio Rico har igjen blitt lagt i kunstig koma etter en rideulykke. Tilstanden beskrives som alvorlig.

    Ricos kone Alba kom med en uttalelse etter å ha besøkt fotballprofilen på et sykehus i Sevilla lørdag.

    PSG-spilleren hadde da vært ved bevissthet i noen dager. Samtidig var kona klar på at Rico hadde noen gode dager og andre dårlige dager.

    – Han er stabil, og vi er fortsatt positive, sa hun.

    En offisiell rapport på fotballkeeperens tilstand er ventet fra sykehuset mandag.

    29 år gamle Rico, som har spilt én landskamp for Spania, er reservemålvakt hos de franske fotballmesterne PSG.

    Han har ligget på intensivavdelingen på et sykehus i Sevilla siden rideulykken 28. mai. Ifølge familien falt han av en hest og fikk alvorlige hodeskader da dyret sparket ut mot ham da han lå på bakken.

    (©NTB)

    Paris Saint-Germains keeper Sergio Rico har igjen blitt lagt i kunstig koma etter en rideulykke. Tilstanden beskrives som alvorlig.
    Foto: AFP
  • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

    Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

    PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

    – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

    Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

    Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

    – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

    (NTB)

    Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
    Foto: AP

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal