Takker mentaltreneren etter kjempeløp: – Meldingen hans var det eneste jeg tenkte på

ØSTERSUND (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold har lenge slitt med selvtilliten på standplass. En tekstmelding bestående av to ord endret på det da hun kun var én bom unna feilfri skyting i forblåste Østersund.

Ingrid Landmark Tandrevold lå godt an før siste skyting, men fikk en bom på stående.

På samme arena som hun sikret VM-sølv i mars, kjempet Ingrid Landmark Tandrevold seg til 19 treff på 20 skudd.

Laster innhold, vennligst vent..

Ingrid Landmark Tandrevold så lenge ut til å sikre karrierens andre individuelle pallplass i verdenscupen da hun leverte solid skyting på 15 kilometeren i svenske Østersund.

Etter tre fulle hus kjempet Tandrevold om seieren på siste stående skyting, og i sterk vind fikk hun inn fire av fem treff. Med én bom glapp pallen så vidt det var.

– Jeg er veldig stolt av meg selv og føler jeg kjempet på hvert eneste skudd og hver eneste meter. Dette har aldri vært min favorittdistanse, men jeg følte jeg mestret den i dag, sier Tandrevold til NRK etter løpet.

Franske Justine Braisaz var raskest i sporet og tok seieren foran ukrainske Julia Dzjima og lagvenninnen Julia Simon. Tandrevold måtte ta til takke med en fjerdeplass som trolig ikke smakte så bittert som den høres ut.

ingrid tandrevold

FOKUSERT: Ingrid Landmark Tandrevold lot seg ikke stoppe av vanskelige snø- og vindforhold i Østersund.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Tenkte på hælene sine

19 av 20 treff på en dag med svært vanskelige værforhold er ikke hverdagskost for Tandrevold. Hun forteller at hun har jobbet med å stole på seg selv på standplass, og i dag fikk både hun og mentaltreneren betalt for det harde arbeidet.

23-åringen forteller at hun fikk en tekstmelding fra sin mentaltrener like før rennet. Der stod det kun to ord, men to ord som skulle vise seg å bli helt avgjørende for skytingen.

– Han sendte meg meldingen som jeg hadde sendt til ham etter Blink-festivalen, sier hun.

På meldingen stod ordene «hælen» og «nærme».

– Det gir nok ikke mening for andre. Men det betyr at jeg skal ha trykket på hælen og at jeg skal starte nærme blinken.

– Rett før jeg begynte å skyte så tenkte jeg på hælene mine, sier hun og ler.

Hun tror de to ordene fra mentaltreneren, som hun ikke ønsker å navngi, ble viktige da hun kjempet for å få ned blinkene i Østersund.

– Det var det eneste jeg tenkte på på stående skytingen. Jeg kan ikke si det sikkert, men jeg tror det hadde betydning.

Skjøt seg vekk

Tandrevolds solide skyting gjorde at hun ble beste norske kvinne på normaldistansen. Til tross for at både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland satte fart fra start og gikk fort i skisporet de første rundene, skjøt begge seg vekk og endte med fem bomskudd og fem tilleggsminutter hver.

– Jeg føler jeg underpresterer til de grader, sier Eckhoff til NRK.

Eckhoff sleit også i sporet, og gikk inn til 29. plass, mens Olsbu Røiseland ble nummer 19.

– Det var for dårlig skyting. Jeg føler det går fort i sporet, men det blir for mye med fem bom, forteller Olsbu Røiseland.

Karoline Knotten

KARRIEREBESTE: Karoline Knotten hadde en god dag på jobb torsdag.

Foto: Geir Olsen

En som derimot var fornøyd med eget renn var Karoline Knotten. Hun gikk inn til sin beste individuelle verdenscupplassering med en 24. plass, etter å ha bommet til sammen tre ganger.

– Det her var ordentlig gøy og i dag var det faktisk skikkelig gøy å gå på ski. Jeg fikk aldri en smell selv om det var tungt i løypa. I dag er jeg mest skuffet over skytingen, for det er det som egentlig er min styrke. Der er det 20 treff som er standarden, sier Knotten som håper på en plass på stafettlaget søndag.

Thekla Brun-Lie ble til slutt nummer 50, mens Emilie Kalkenberg gikk inn til en noe skuffende 71. plass.

Siste nytt

 • Vil ha statue av legende fjernet

  Barnebarnet til Liverpools managerlegende Bill Shankly raser mot klubbens superligaplaner og ber om at statuen av bestefaren fjernes fra Anfield.

  Det uttaler Chris Carline (39) til lokalavisen Liverpool Echo. Hans bestefar Bill Shankly er tidenes mest suksessrike Liverpool-manager og en evig helt i klubben.

  – Jeg vet at bestefaren min blir sitert mer enn noen gang nå, og det er helt riktig, for det som skjer nå, kunne ikke vært lenger unna det han ønsket for denne klubben, sier Carline, som til daglig er direktør i Shankly Hotel og også driver veldedighetsstiftelsen i Shanklys navn.

  Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • KBK låner ut målvakt

  Keeperen Serigne Mor Mbaye skal spele for Sogndal på lån frå Kristiansund komande fotballsesong. Det går fram av nettsida til KBK. Senegalesaren kom til KBK i 2015, men har og vore på andre utlån. Han har 14 eliteserie- og fire cupkampar for Kristiansund, der Sean McDermott har vore førstevalet.

  Serigne Mor Mbaye
  Foto: Kristiansund BK
 • Fyrte løs mot superligaklubbene

  Uefa-president Aleksander Ceferin gikk tirsdag til et nytt kraftig angrep på klubbene som står bak den nye superligaen.

  Ceferin kom med uttalelsene da han talte på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) kongress i Montreux i Sveits.

  – Mine herrer, dere har gjort en enorm tabbe, sa Ceferin, før han fortsatte:

  – Noen vil si at det er grådighet, andre vil si at det er arroganse, respektløshet eller total uvitenhet om den engelske fotballkulturen. Det betyr ingenting. Det som betyr noe, er at det fortsatt er tid til å ombestemme seg. Alle gjør feil.

  Deretter appellerte han videre direkte til klubbene som nå vil bryte ut og gå egne veier.

  – Ta til fornuft. Ikke ut fra kjærligheten til fotballen, for jeg forestiller meg at enkelte av dere ikke har mye av det, sa Ceferin og henviste til at respekten for fotballfansen i stedet må veie tungt og tas hensyn til.

  Uefa-sjefen rettet i talen også en stor takk til Paris Saint-Germain-president Nasser al-Khelaifi. Den franske storklubben skal ha takket nei til å bli en del av superliga-planene.

  – Nasser, takk fra bunnen av mitt hjerte. Du viste at du er en stor mann, sa Ceferin.

  Switzerland Soccer Europe Super League. Ceferin.
  Foto: Richard Juilliart / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal