Takker mentaltreneren etter kjempeløp: – Meldingen hans var det eneste jeg tenkte på

ØSTERSUND (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold har lenge slitt med selvtilliten på standplass. En tekstmelding bestående av to ord endret på det da hun kun var én bom unna feilfri skyting i forblåste Østersund.

Ingrid Landmark Tandrevold lå godt an før siste skyting, men fikk en bom på stående.

På samme arena som hun sikret VM-sølv i mars, kjempet Ingrid Landmark Tandrevold seg til 19 treff på 20 skudd.

Laster innhold, vennligst vent..

Ingrid Landmark Tandrevold så lenge ut til å sikre karrierens andre individuelle pallplass i verdenscupen da hun leverte solid skyting på 15 kilometeren i svenske Østersund.

Etter tre fulle hus kjempet Tandrevold om seieren på siste stående skyting, og i sterk vind fikk hun inn fire av fem treff. Med én bom glapp pallen så vidt det var.

– Jeg er veldig stolt av meg selv og føler jeg kjempet på hvert eneste skudd og hver eneste meter. Dette har aldri vært min favorittdistanse, men jeg følte jeg mestret den i dag, sier Tandrevold til NRK etter løpet.

Franske Justine Braisaz var raskest i sporet og tok seieren foran ukrainske Julia Dzjima og lagvenninnen Julia Simon. Tandrevold måtte ta til takke med en fjerdeplass som trolig ikke smakte så bittert som den høres ut.

ingrid tandrevold

FOKUSERT: Ingrid Landmark Tandrevold lot seg ikke stoppe av vanskelige snø- og vindforhold i Østersund.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Tenkte på hælene sine

19 av 20 treff på en dag med svært vanskelige værforhold er ikke hverdagskost for Tandrevold. Hun forteller at hun har jobbet med å stole på seg selv på standplass, og i dag fikk både hun og mentaltreneren betalt for det harde arbeidet.

23-åringen forteller at hun fikk en tekstmelding fra sin mentaltrener like før rennet. Der stod det kun to ord, men to ord som skulle vise seg å bli helt avgjørende for skytingen.

– Han sendte meg meldingen som jeg hadde sendt til ham etter Blink-festivalen, sier hun.

På meldingen stod ordene «hælen» og «nærme».

– Det gir nok ikke mening for andre. Men det betyr at jeg skal ha trykket på hælen og at jeg skal starte nærme blinken.

– Rett før jeg begynte å skyte så tenkte jeg på hælene mine, sier hun og ler.

Hun tror de to ordene fra mentaltreneren, som hun ikke ønsker å navngi, ble viktige da hun kjempet for å få ned blinkene i Østersund.

– Det var det eneste jeg tenkte på på stående skytingen. Jeg kan ikke si det sikkert, men jeg tror det hadde betydning.

Skjøt seg vekk

Tandrevolds solide skyting gjorde at hun ble beste norske kvinne på normaldistansen. Til tross for at både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland satte fart fra start og gikk fort i skisporet de første rundene, skjøt begge seg vekk og endte med fem bomskudd og fem tilleggsminutter hver.

– Jeg føler jeg underpresterer til de grader, sier Eckhoff til NRK.

Eckhoff sleit også i sporet, og gikk inn til 29. plass, mens Olsbu Røiseland ble nummer 19.

– Det var for dårlig skyting. Jeg føler det går fort i sporet, men det blir for mye med fem bom, forteller Olsbu Røiseland.

Karoline Knotten

KARRIEREBESTE: Karoline Knotten hadde en god dag på jobb torsdag.

Foto: Geir Olsen

En som derimot var fornøyd med eget renn var Karoline Knotten. Hun gikk inn til sin beste individuelle verdenscupplassering med en 24. plass, etter å ha bommet til sammen tre ganger.

– Det her var ordentlig gøy og i dag var det faktisk skikkelig gøy å gå på ski. Jeg fikk aldri en smell selv om det var tungt i løypa. I dag er jeg mest skuffet over skytingen, for det er det som egentlig er min styrke. Der er det 20 treff som er standarden, sier Knotten som håper på en plass på stafettlaget søndag.

Thekla Brun-Lie ble til slutt nummer 50, mens Emilie Kalkenberg gikk inn til en noe skuffende 71. plass.

Siste nytt

 • Frankrike vann - Noreg skuffa

  Frankrike var favorittar og vann skiskyttarane sin parstafett med Emilien Jaquelin og Anais Bescond på startstrek. Noreg stilte med Vetle Sjåstad Christiansen og Karoline Knotten, og hang lenge med. Men med dårleg skyting på siste etappe og litt for låg fart i sporet vart det 10.-plass på Noreg i eit tett renn.

  Estland overraska alle med å skyte bra og slå Austerrike i spurten om andreplassen. Tyskland, Russland og Italia skuffa og kom alle bak Noreg.

  zNbn9ujkY5U
  Foto: Berit Roald / Berit Roald
 • Bolsjunov vinn, framfor fire norske

  Alexander Bolsjunov tok sigeren i tyske Oberstdorf, med Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund på dei neste plassane.

  Johannes Høsflot Klæbo gjekk først eit dårleg løp, og valde å bryte løpet. No trur Klæbo at Bolsjunov har avgjort verdscupen samanlagd.

 • Syk Eckhoff har dratt hjem

  Tiril Eckhoff har fått en lett virusinfeksjon og har reist hjem fra Pokljuka, ifølge landslagslege Lars Kolsrud.

  – Tiril var litt halvsjuk før løpet i går, og er litt sliten i kroppen nå. Da er det bedre at hun drar hjem fordi det er VM om to uker.

  Tiril Eckhoff
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal