Hopp til innhold

Pallen glapp for Kilde i Kitzbühel

Aleksander Aamodt Kilde hadde ikke sjans mot de sveitsiske utforkjempene under søndagens renn i Kitzbühel. Nordmannen var i mål hele 1,23 sekunder bak Beat Feuz som vant rennet. Det holdt til en sjetteplass.

– Det ble dessverre ikke noen reprise fra fredagen, mens Kitzbühel er vanskelig å vinne. Sveitserne er i en egen liga i dag. Feuz er en villmann, sa Kilde til NRK.

Feuz' landsmann Marco Odermatt ble nummer to og østerrikske Daniel Hemetsberger tok tredjeplassen.

Men til tross for at Kilde ikke klarte topplasseringen på søndagens renn, så forsvarte han ledelsen i utforcupen. Dette var også det siste fartsrennet før OL i Beijing, der Kilde er en av de store favorittene. Selv om pallen glapp, var Kilde glad for at han kom seg helskinnet igjennom Kitzbühel-helgen.

– Jeg er veldig fornøyd å være gjennom Kitzbühel to ganger uten å skade meg, sa han.

Henrik Røa var andre nordmann på start i utforrennet. Han slet med å holde farten oppe og endte 5,32 sekunder bak Feuz. Det holdt til en 44.-plass, sist av de som fullførte rennet.

Aleksander Aamodt Kilde i Kitzbühel, 23. januar 2022.
Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

Torsdag var det duka for cupfest her på NRK. Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga var blant laga som skal i elden. Alle måla frå kampane med eliteserielaga kan du sjå her:

Siste nytt

 • Burnley rotet bort ledelsen – fortsatt i nedrykksfare

  Burnley rotet bort ettmålsledelsen mot Aston Villa og endte til slutt med poengdeling. Burnley gikk til pause med 1-0-ledelse etter en straffescoring av Ashley Barnes, men Aston Villa brukte ikke lang tid på å utligne i andre omgang. 48 minutter inn i kampen dunket Emiliano Buendia inn 1-1 og sikret uavgjort.

  Dermed tok nedrykkstruede Burnley med seg ett poeng og klatret over nedrykksstreken, men er fortsatt i fare for å rykke ned. Laget er á poeng med Leeds på tabellen, men sistnevnte er under streken før siste runde på dårligere målforskjell.

 • Alonso reddet uavgjort for Chelsea

  Chelsea sikret ett poeng etter 1-1 hjemme mot Leicester. James Maddison sendte gjestene i føringen allerede etter syv minutter, da han scoret fra distanse. Chelsea svarte ti minutter før pause. Reece James løftet ballen inn i boksen, og Marcos Alonso smalt den inn på hel volley. Andre omgang ble målløs, men det ene poenget gjør at Chelsea i praksis sikret tredjeplassen.

 • Everton sikret plassen etter enorm snuoperasjon – stormet banen to ganger

  Euforiske Everton-supportere stormet banen hele to ganger da Everton sikret plassen i Premier League etter 3-2-seier over Crystal Palace.

  Når det nærmet seg slutt stod det fremdeles 2-2 på resultattavla, men fem minutter før ordinær tid satte Dominic Calvert-Lewin inn 3-2. Da stormet et mindretall av Everton-fansen inn på banen – noe prematurt.

  Banestormingen gjorde at det ble lagt til hele syv minutter, men Everton holdt unna i sluttminuttene. Og da dommeren endelig blåste i fløyta strømmet fansen inn på banen.

  Det var først Crystal Palace som tok ledelsen i kampen. Jean-Philippe Mateta nikket inn 1-0-målet halvveis inn i første omgang. Ikke mange minuttene senere la Jordan Ayew på til 2-0.

  Snuoperasjonen til Everton startet første i andre omgang. Michael Keane skapte nytt håp da han reduserte til 1-2 etter 54 minutter. Richarlison utlignet til 2-2 i det 75. minutt, før da Calvert-Lewin satte inn seiersmålet like før slutt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste