NRK Meny
Normal

Pål Gordon Nilsen slutter i NRK

Den profilerte programlederen Pål Gordon Nilsen (40) har bestemt seg for å forlate NRK Sporten.

Nilsen

Pål Gordon Nilsen har vært en av NRKs mest profilerte programledere de siste årene. Her er han sammen med Anne Rimmen under OL i London i 2012.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Nilsen

Pål Gordon Nilsen har vært reporter og programleder under mesterskap over hele verden. Her står han foran hoppbakkene under VM i Oberstdorf i 2005.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg trenger nye utfordringer, og jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Nilsen til NRK.no.

Nilsen trer inn i stillingen som kommunikasjonssjef for det kommende Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

– Deilig å trekke seg tilbake

Her venter det en langt mer tilbaketrukket rolle for programlederen. Nilsen har vært en av NRK Sportens største profiler de siste 20 årene.

– Det blir deilig å trekke seg tilbake. Jeg trives ekstremt godt i NRK, men jeg trengte nye utfordringer. Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal være i NRK resten av livet. Nå hopper jeg ut i det fri, sier Nilsen.

Programlederen står nemlig uten jobb når Ungdoms-OL avsluttes om 2,5 år. Men tilbudet var likevel altfor fristende til å overse, ifølge Nilsen.

– Jobben virker veldig spennende. Jeg gleder meg til å skape en arena for morgendagens olympiere, frivillige, trenere og ledere. Her kombinerer de kultur og læring, og jobben virker veldig meningsfull, sier Nilsen.

– Veldig lei oss

Sjur Molven, redaksjonssjef i NRK Sporten, synes det er vemodig at Nilsen nå forlater Marienlyst.

– Vi er selvsagt veldig lei oss for å miste en så dyktig, allsidig og erfaren medarbeider og person som Pål Gordon, sier Molven.

– Men etter mange år i NRK Sporten med en rekke spennende jobber på både radio og TV, har vi stor forståelse for ønsket om å prøve noe nytt, legger han til.

– Fått drømmene oppfylt

Pål Gordon Nilsen startet i NRKs radiosport allerede i 1993. Fire år senere ble han fast ansatt, og etter hvert ble han NRKs ansikt utad under de store mesterskapene.

– Min store drøm var å jobbe i radiosporten, og som 25-åring hadde jeg allerede nådd den store drømmen. Nå har jeg gjort alt jeg har hatt lyst til - mange ganger, sier Nilsen.

Han trekker frem OL i Sydney i 2000, VM i Oslo i 2011 og OL i London i 2012 som de tre største høydepunktene.

Søndag 13. oktober leder han - kanskje - sin aller siste sending på NRK.

– Ungdoms-OL blir forhåpentlig en suksess, så vi får håpe det dukker opp noe nytt. Kanskje jeg kommer tilbake? spør Nilsen, og smiler.

I starten av VM inngikk Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen et veddemål om Norges medaljefangst. Begge bommet grovt og måtte utføre straffen. Se klippet her!

SE VIDEO: Da både Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen bommet på medaljetipsene under VM i 2013, ble begge nødt til å ta straffen. Rimmen måtte ty til dansk, mens Nilsen måtte vise frem danseløven i seg.

Jon Almaas parodierer Pål Gordon Nilsen i Nytt på Nytt.

SE VIDEO: Nytt på Nytt-programleder Jon Almaas parodierte Pål Gordon Nilsen til stor applaus i 2010.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal