NRK Meny
Normal

Pål Gordon Nilsen slutter i NRK

Den profilerte programlederen Pål Gordon Nilsen (40) har bestemt seg for å forlate NRK Sporten.

Nilsen

Pål Gordon Nilsen har vært en av NRKs mest profilerte programledere de siste årene. Her er han sammen med Anne Rimmen under OL i London i 2012.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Nilsen

Pål Gordon Nilsen har vært reporter og programleder under mesterskap over hele verden. Her står han foran hoppbakkene under VM i Oberstdorf i 2005.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg trenger nye utfordringer, og jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Nilsen til NRK.no.

Nilsen trer inn i stillingen som kommunikasjonssjef for det kommende Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

– Deilig å trekke seg tilbake

Her venter det en langt mer tilbaketrukket rolle for programlederen. Nilsen har vært en av NRK Sportens største profiler de siste 20 årene.

– Det blir deilig å trekke seg tilbake. Jeg trives ekstremt godt i NRK, men jeg trengte nye utfordringer. Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal være i NRK resten av livet. Nå hopper jeg ut i det fri, sier Nilsen.

Programlederen står nemlig uten jobb når Ungdoms-OL avsluttes om 2,5 år. Men tilbudet var likevel altfor fristende til å overse, ifølge Nilsen.

– Jobben virker veldig spennende. Jeg gleder meg til å skape en arena for morgendagens olympiere, frivillige, trenere og ledere. Her kombinerer de kultur og læring, og jobben virker veldig meningsfull, sier Nilsen.

– Veldig lei oss

Sjur Molven, redaksjonssjef i NRK Sporten, synes det er vemodig at Nilsen nå forlater Marienlyst.

– Vi er selvsagt veldig lei oss for å miste en så dyktig, allsidig og erfaren medarbeider og person som Pål Gordon, sier Molven.

– Men etter mange år i NRK Sporten med en rekke spennende jobber på både radio og TV, har vi stor forståelse for ønsket om å prøve noe nytt, legger han til.

– Fått drømmene oppfylt

Pål Gordon Nilsen startet i NRKs radiosport allerede i 1993. Fire år senere ble han fast ansatt, og etter hvert ble han NRKs ansikt utad under de store mesterskapene.

– Min store drøm var å jobbe i radiosporten, og som 25-åring hadde jeg allerede nådd den store drømmen. Nå har jeg gjort alt jeg har hatt lyst til - mange ganger, sier Nilsen.

Han trekker frem OL i Sydney i 2000, VM i Oslo i 2011 og OL i London i 2012 som de tre største høydepunktene.

Søndag 13. oktober leder han - kanskje - sin aller siste sending på NRK.

– Ungdoms-OL blir forhåpentlig en suksess, så vi får håpe det dukker opp noe nytt. Kanskje jeg kommer tilbake? spør Nilsen, og smiler.

I starten av VM inngikk Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen et veddemål om Norges medaljefangst. Begge bommet grovt og måtte utføre straffen. Se klippet her!

SE VIDEO: Da både Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen bommet på medaljetipsene under VM i 2013, ble begge nødt til å ta straffen. Rimmen måtte ty til dansk, mens Nilsen måtte vise frem danseløven i seg.

Jon Almaas parodierer Pål Gordon Nilsen i Nytt på Nytt.

SE VIDEO: Nytt på Nytt-programleder Jon Almaas parodierte Pål Gordon Nilsen til stor applaus i 2010.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang