NRK Meny
Normal

Pål Gordon Nilsen slutter i NRK

Den profilerte programlederen Pål Gordon Nilsen (40) har bestemt seg for å forlate NRK Sporten.

Nilsen

Pål Gordon Nilsen har vært en av NRKs mest profilerte programledere de siste årene. Her er han sammen med Anne Rimmen under OL i London i 2012.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Nilsen

Pål Gordon Nilsen har vært reporter og programleder under mesterskap over hele verden. Her står han foran hoppbakkene under VM i Oberstdorf i 2005.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg trenger nye utfordringer, og jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Nilsen til NRK.no.

Nilsen trer inn i stillingen som kommunikasjonssjef for det kommende Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

– Deilig å trekke seg tilbake

Her venter det en langt mer tilbaketrukket rolle for programlederen. Nilsen har vært en av NRK Sportens største profiler de siste 20 årene.

– Det blir deilig å trekke seg tilbake. Jeg trives ekstremt godt i NRK, men jeg trengte nye utfordringer. Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal være i NRK resten av livet. Nå hopper jeg ut i det fri, sier Nilsen.

Programlederen står nemlig uten jobb når Ungdoms-OL avsluttes om 2,5 år. Men tilbudet var likevel altfor fristende til å overse, ifølge Nilsen.

– Jobben virker veldig spennende. Jeg gleder meg til å skape en arena for morgendagens olympiere, frivillige, trenere og ledere. Her kombinerer de kultur og læring, og jobben virker veldig meningsfull, sier Nilsen.

– Veldig lei oss

Sjur Molven, redaksjonssjef i NRK Sporten, synes det er vemodig at Nilsen nå forlater Marienlyst.

– Vi er selvsagt veldig lei oss for å miste en så dyktig, allsidig og erfaren medarbeider og person som Pål Gordon, sier Molven.

– Men etter mange år i NRK Sporten med en rekke spennende jobber på både radio og TV, har vi stor forståelse for ønsket om å prøve noe nytt, legger han til.

– Fått drømmene oppfylt

Pål Gordon Nilsen startet i NRKs radiosport allerede i 1993. Fire år senere ble han fast ansatt, og etter hvert ble han NRKs ansikt utad under de store mesterskapene.

– Min store drøm var å jobbe i radiosporten, og som 25-åring hadde jeg allerede nådd den store drømmen. Nå har jeg gjort alt jeg har hatt lyst til - mange ganger, sier Nilsen.

Han trekker frem OL i Sydney i 2000, VM i Oslo i 2011 og OL i London i 2012 som de tre største høydepunktene.

Søndag 13. oktober leder han - kanskje - sin aller siste sending på NRK.

– Ungdoms-OL blir forhåpentlig en suksess, så vi får håpe det dukker opp noe nytt. Kanskje jeg kommer tilbake? spør Nilsen, og smiler.

I starten av VM inngikk Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen et veddemål om Norges medaljefangst. Begge bommet grovt og måtte utføre straffen. Se klippet her!

SE VIDEO: Da både Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen bommet på medaljetipsene under VM i 2013, ble begge nødt til å ta straffen. Rimmen måtte ty til dansk, mens Nilsen måtte vise frem danseløven i seg.

Jon Almaas parodierer Pål Gordon Nilsen i Nytt på Nytt.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Nytt på Nytt-programleder Jon Almaas parodierte Pål Gordon Nilsen til stor applaus i 2010.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld