Hopp til innhold

Raser mot NFF etter cup-beskjed: – Det er skandaløst

NFF kan komme til å droppe cupen nesten sesong. Det skaper sterke reaksjoner i norsk fotball.

Pål Andre Helland, Dag-Eilev Fagermo

VIL IKKE SKROTE CUPEN: Rivalene Pål André Helland og Dag-Eilev Fagermo reagerer begge på at NFF vurderer å skrote cupen i 2023.

Foto: Christoffer Andersen/Beate Oma Dahle / NTB

Som VG meldte fredag vurderer NFF å skrote cupen for 2023.

– Det er skandaløst, sier en oppgitt Pål André Helland til NRK.

– Det er trist, i så fall, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

De representerer to rivaler, men enes i spørsmålet om man bør skrote cupen i 2023.

– Det er tradisjon og en del av folkesjela. Det er der den lokale breddeklubben har muligheten til å møte Rosenborg og Lillestrøm, og å få mer penger i kassen. Det betyr utrolig mye, og er jo drømmen til de i bredden, sier Helland.

– Cupen er et av de sterkeste idrettsarrangementene vi har i Norge. Det forener bredde og topp, styrker interessen grisgrendt og legger igjen penger i breddeklubbene. Og avslutter sesongen, med fest på Ullevål, mener Fagermo.

Eliteserien i fotball 2022: Lillestrøm - Tromsø (1-1)

REAGERER: Skandaløst, mener Pål André Helland om å skrote cupen.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

VG skriver at NFF skal avgjøre hvordan cupen spilles neste sesong på neste styremøte.

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, bekrefter til avisen at de kan ende med å droppe cupen, men understreker at det er ett av flere alternativer som diskuteres.

– Grunnen til at det vurderes, går på tid til rådighet og tett terminliste. Akkurat nå vil jeg ikke utelukke noe som helst. Det er mange meninger, sier Fisketjønn.

– Ingenting er avgjort

Han forklarer til avisen at det grunnet etterslep fra koronapandemien har blitt trangt på terminlisten. Allerede er cupen delt over to år inneværende sesong.

Nå vurderes det to alternativer i tillegg til å vrake cupen. De kan også fortsette med å gjennomføre cupen over to kalenderår, eller intensivere cupen i 2023 og få den gjennomført i samme år.

 Nils Fisketjønn

INGENTING AVGJORT: Det sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er ingenting av dette som er avgjort ennå. Jeg har egentlig ikke så mye mer å si enn det, sier Fisketjønn til NRK.

Både Fagermo og Helland mener det sistnevnte alternativet er det soleklart beste.

– Jeg synes de bør klare å få intensivert det, og få finalen på høsten etter endt sesong. Cupfinalen bør markerer slutten på sesongen.

Mener det må prioriteres

Det kan føre til et tett program gjennom høsten for de norske klubbene, spesielt for et lag som Hellands Lillestrøm, som kan ha europacupspill samtidig.

Likevel mener at det er støtte blant spillerne i å få gjennomført cupen over et år.

– Helt klart. Spillerne elsker å spille flest mulig kamper. Vi har tre måneder oppkjøring, så vi er rustet til å spille kamper. Og så må man prioritere. Sånn er det på toppnivå. Du har en stall som kan slippe til, med yngre spillere, mener Helland.

Siste nytt

 • Klæbo har inngått ny storavtale

  Johannes Høsflot Klæbo har signert en privat sponsoravtale med klesprodusenten Craft og vedgår at den er en av hans aller største. Avtalen, som bekreftes i en pressemelding onsdag, strekker seg fram til etter VM i Trondheim i 2025.

  Fra før har Norges Skiforbund allerede en avtale med samme leverandør av sports- og fritidstøy. Landslagene i langrenn, skiskyting og kombinert har alle valgt Craft som sin leverandør av tøy.

  Klæbo vil ikke si noe om det økonomiske for hans egen del.

  – Jeg ønsker ikke å gå i detaljer på avtalens størrelse. Men jeg kan si såpass at det er en av mine største og viktigste sponsoravtaler, sier langrennsstjernen.

  Verdenscup langrenn Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB
 • Duplantis vil ikke ta stilling til russisk utestengelse

  Den svenske stavhopp-stjernen Armand Duplantis sier han ikke har noen mening om at russiske utøvere er utestengt fra idrettsbanen som følge av krigføringen i Ukraina.

  Siden Russland invaderte Ukraina i februar har ikke russiske utøvere fått konkurrere i internasjonale konkurranser.

  Det betyr blant annet at Duplantis ikke har fått måle krefter med rivalen Timur Morgunov på lang tid. I 2018 kjempet de om EM-medaljer mot hverandre.

  – Det er en vanskelig situasjonen for ham, sier Duplantis til det svenske nyhetsbyrået TT.

  Selv om mange synes sanksjonene mot russisk idrett er riktige, dukker det stadig opp stemmer som viser støtte til utøverne som er rammet. Armand Duplantis sier han ikke vil ta stilling til utestengelsen.

  – Det er et komplisert spørsmål. Det er vanskelig å bedømme hva som er riktig og feil, så jeg er glad jeg ikke trenger å fatte den beslutningen, sier han.

  – Men hva synes du om den?

  – Jeg vet ikke. Jeg har ingen mening om den. Jeg kan forstå begge sidene, svarer stavstjernen.

  Duplantis sier han ikke har hatt kontakt med rivalen Morgunov siden invasjonen i Ukraina, men går langt i å innrømme at han føler med ham.

  – Ja. Det er vanskelig å ikke gjøre det. Han er en veldig talentfull stavhopper og var veldig flink, sier svensken.

  22-åringen har vunnet alt som går an å vinne de siste årene. I tillegg har han forbedret verdensrekorden til 6,21 meter. (NTB)

  Qatar Athletics Diamond League
  Foto: Hussein Sayed / AP
 • Dobler antall sprintløp i 2023

  Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) har bestemt at antall sprintløp i Formel 1 i 2023 skal økes fra tre til seks.

  – Jeg er veldig glad for at det blir seks sprintløp i 2023 og deretter. Vi skal bygge videre på formatet som vi introduserte under VM i 2021. Det gir enda mer spenning i en F1-helg, sier direktør Stefano Domenicali, ifølge Aftonbladet.

  Forbikjøring
  Foto: FERENC ISZA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste