Hopp til innhold

Øyre Slind vurderte å gi seg – gjør helomvending etter suksesshelg

Astrid Øyre Slind har imponert i sesongåpningen på Beitstølen. Nå gjør hun helomvending og dropper planen om å gå langløp.

Planen er at hun skal gå verdenscup. Mest sannsynlig er det uaktuelt med langløp, sier Chris Jespersen, trener i Team Aker Dæhlie, til NRK.

Chris Jespersen

Chris Jespersen, trener i Team Aker Dæhlie.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Sjansen for at hun kan hevde seg i verdenscup er til stede, fortsetter han.

Astrid Øyre Slind, som er Team Aker Dæhlie-løper, satser i hovedsak på langløp. Men etter å ha sikret seier på 10 kilometer skøyting har planen endret seg.

Nå dropper hun langløp fremfor distanseverdenscupen.

– Ja, hvis jeg går fort nok til å være med å kjempe om en sammenlagtseier, så er målet å vinne distansecupen, bekrefter også Øyre Slind til NRK.

– Jeg ser at jeg hadde en del sekunder opp til toppen opp i fjor. Jeg forventer ikke at jeg har tettet hele den luka, men jeg kan være med å kjempe om den pallplass i distansecupen hadde vært artig, fortsetter hun.

– Så distansecupen er hovedmålet?

– Ja, distansecupen er hovedfokuset.

Astrid Øyre Slind, Heidi Weng og Margrethe Bergane.

Astrid Øyre Slind, Heidi Weng, og Margrethe Bergane tapetserte pallen på 10 kilometer klassisk lørdag.

Foto: NTB

Øyre Slind valgte å takke nei til landslaget i våres, for å fortsette satsingen med Team Aker Dæhlie. Langløpsesset imponerte for alvor i tradisjonelt langrenn i VM i Planica i fjor, da hun tok tremilsbronse.

Utfordringen nå er at hun har lyst til å gå alt. Både langløp og verdenscup. Men til og med Tour De Ski er det verdenscupen hun prioriterer. Dette innebærer at hun mister flere store klassikere innenfor Ski Classics.

Deretter vil 35-åringen ta en ny vurdering.

Astrid Øyre Slind

Astrid Øyre Slind under åpningshelga på Beitstølen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Vurderte å gi opp

Sesongåpningen på Beitostølen har gått over all forventning for Øyre Slind, som har sikret seg to pallplasser gjennom helgen.

Men for to uker siden så det ikke like lyst ut, forteller treneren.

– Det så forferdelig ut for to uker siden. Hun hadde lyst til å drite i skigåing, sier Chris Jespersen om en økt Øyre Slind hadde i Granåsen.

Øyre Slind bekrefter at lite stemte på klassiskøkta Jespersen refererer til:

– Det er faktisk litt sant. Jeg var sur på meg selv da, sier Øyre Slind.

Astrid Øyre Slind og Chris Jespersen.

Astrid Øyre Slind og Chris Jespersen under åpningshelga på Beitostølen.

Foto: NTB

– Hva var det som ikke stemte?

– Det gikk så dårlig teknisk. Jeg hadde ikke balanse på skia og var frustrert over at det gikk så dårlig.

Men kort vei fra bunn til toppnivå. I dag var det kun franske Delphine Claudel og Heidi Wengsom yppet seg med både langrenn- og langløpsesset.

Siste nytt

 • Suverene Goggia mot seier i St. Moritz – de norske frakjørt

  Ragnhild Mowinckel (31) og Kajsa Vickhoff Lie (25) fikk så hatten passet av Italias Sofia Goggia i fredagens super-G-renn i St. Moritz.

  Goggia kjørte et fantastisk verdenscuprenn og var i særklasse best ned fjellsiden over den sveitsiske alpebyen.

  31-åringen hadde hele 0,95 sekunder ned til Østerrikes Cornelia Huetter på annenplass. Hjemmehåpet Lara Gut-Behrami var 1,02 sekunder bak på 3.-plass. USAs Mikaela Shiffrin var 1,08 bak på 4.-plass.

  Det var langt mellom båtene i de sveitsiske alpene. Den velkjente St. Moritz-tåken var naturlig på plass på toppen av løypa, men den var ikke til hinder for løperne.

  De norske hadde ingen god dag.

  Verken Ragnhild Mowinckel eller Kajsa Vickhoff Lie fikk det til å stemme. Mowinckel ble for passiv og endte opp 2,07 sekunder bak vinneren. Molde-jenta tapte nesten alt i den andre sektoren. I resten av løypa holdt hun følge. Selv om Mowinckel ikke holdt følge med teten, fikk hun en fin plassering. Hun lå som nummer ni etter at 25 løpere hadde kjørt.

  Vickhoff Lie åpnet greit, men ble mer avventede og passiv etter hvert. Flere av svingene ble i drøyeste laget. Hun kom inn til 1.19,60 og ble saftig frakjørt av de beste. Opp til overlegne Sofia Goggia ble det hele 2,97 sekunder. Vickhoff Lie var nummer 15 etter at 25 løpere var ferdig med løpet.

  Inni Holm Wembstad (23) måtte reise hjem til Norge etter torsdagens utfortrening. Hun skadet kneet og må undersøkes nærmere i Norge.

  Også i fjor ødela Wembstad kneet under et verdenscuprenn i St. Moritz. Dermed mistet hun resten av forrige sesong.

  Totalt 59 løpere var på startstrek.

  (NTB)

  qczY6FHz0qo
  Foto: AP
 • Nådeløs Tottenham-stjerne freser etter ny blytung nedtur: – Jeg er forbannet

  Tottenham-kaptein Son Heung-min var sint og kalte lagets opptreden uakseptabel etter 1-2-nederlaget for West Ham i Premier League torsdag.

  Tapet betyr at Tottenham ikke har vunnet på lagets fem siste kamper. Det er bare ikke godt nok, mener kaptein Son.

  Med til historien hører det at sørkoreaneren og lagkameratene har tatt ledelsen i alle de fem nevnte kampene, men ikke klart å holde på den etter 90 minutter pluss tillegg.

  – Du vinner fem ganger på rad, og så taper du kamper på denne måten, det er bare uakseptabelt, sier kaptein Son til SpursPlay.

  – Jeg er sint, fordi sånt ikke burde skje. Fem ganger på rad er bare uakseptabelt, og jeg synes vi er veike, legger han til.

  Han mener spillerne må ta sin del av skylden. (NTB)

  WmBAZOOcik0
  Foto: AP
 • Wembstad pådro seg ny kneskade – reiser hjem fra St. Moritz

  Alpinisten Inni Holm Wembstad (23) reiser hjem for videre undersøkelser av kneet etter et uhell under torsdagens utfortrening i St. Moritz.

  Skiforbundet skriver på sine nettsider at Wembstad falt og skadet venstre kne under treningen. Asker-kvinnen ble fraktet til det lokale sykehuset i St. Moritz.

  – Nå setter 23-åringen kursen hjemover i løpet av kort tid for å gjøre en grundigere undersøkelse i samarbeid med det medisinske helseteamet til Norges Skiforbund og Olympiatoppen, skriver skiforbundet videre.

  Også i fjor ødela Wembstad kneet under et verdenscuprenn i St. Moritz. Dermed mistet hun resten av forrige sesong. (NTB)

  Inni Holm Wembstad
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal