Hopp til innhold

Øyre Slind vurderte å gi seg – gjør helomvending etter suksesshelg

Astrid Øyre Slind har imponert i sesongåpningen på Beitstølen. Nå gjør hun helomvending og dropper planen om å gå langløp.

Planen er at hun skal gå verdenscup. Mest sannsynlig er det uaktuelt med langløp, sier Chris Jespersen, trener i Team Aker Dæhlie, til NRK.

Chris Jespersen

Chris Jespersen, trener i Team Aker Dæhlie.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Sjansen for at hun kan hevde seg i verdenscup er til stede, fortsetter han.

Astrid Øyre Slind, som er Team Aker Dæhlie-løper, satser i hovedsak på langløp. Men etter å ha sikret seier på 10 kilometer skøyting har planen endret seg.

Nå dropper hun langløp fremfor distanseverdenscupen.

– Ja, hvis jeg går fort nok til å være med å kjempe om en sammenlagtseier, så er målet å vinne distansecupen, bekrefter også Øyre Slind til NRK.

– Jeg ser at jeg hadde en del sekunder opp til toppen opp i fjor. Jeg forventer ikke at jeg har tettet hele den luka, men jeg kan være med å kjempe om den pallplass i distansecupen hadde vært artig, fortsetter hun.

– Så distansecupen er hovedmålet?

– Ja, distansecupen er hovedfokuset.

Astrid Øyre Slind, Heidi Weng og Margrethe Bergane.

Astrid Øyre Slind, Heidi Weng, og Margrethe Bergane tapetserte pallen på 10 kilometer klassisk lørdag.

Foto: NTB

Øyre Slind valgte å takke nei til landslaget i våres, for å fortsette satsingen med Team Aker Dæhlie. Langløpsesset imponerte for alvor i tradisjonelt langrenn i VM i Planica i fjor, da hun tok tremilsbronse.

Utfordringen nå er at hun har lyst til å gå alt. Både langløp og verdenscup. Men til og med Tour De Ski er det verdenscupen hun prioriterer. Dette innebærer at hun mister flere store klassikere innenfor Ski Classics.

Deretter vil 35-åringen ta en ny vurdering.

Astrid Øyre Slind

Astrid Øyre Slind under åpningshelga på Beitstølen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Vurderte å gi opp

Sesongåpningen på Beitostølen har gått over all forventning for Øyre Slind, som har sikret seg to pallplasser gjennom helgen.

Men for to uker siden så det ikke like lyst ut, forteller treneren.

– Det så forferdelig ut for to uker siden. Hun hadde lyst til å drite i skigåing, sier Chris Jespersen om en økt Øyre Slind hadde i Granåsen.

Øyre Slind bekrefter at lite stemte på klassiskøkta Jespersen refererer til:

– Det er faktisk litt sant. Jeg var sur på meg selv da, sier Øyre Slind.

Astrid Øyre Slind og Chris Jespersen.

Astrid Øyre Slind og Chris Jespersen under åpningshelga på Beitostølen.

Foto: NTB

– Hva var det som ikke stemte?

– Det gikk så dårlig teknisk. Jeg hadde ikke balanse på skia og var frustrert over at det gikk så dårlig.

Men kort vei fra bunn til toppnivå. I dag var det kun franske Delphine Claudel og Heidi Wengsom yppet seg med både langrenn- og langløpsesset.

Siste nytt

 • Haaland åpnet opp om «tøff» periode: – Plutselig vet du ikke hva du skal gjøre

  Erling Braut Haaland har ikke for vane å stille på pressekonferanser for Manchester City.

  Tirsdag gjorde nordmannen en sjelden opptreden foran pressen i forkant av Citys møte med FC København onsdag.Der kom det mange spørsmål rundt jærbuens form, og den store sjansen han bommet på i Manchester-derbyet i forrige kamp.

  – Jeg kommer til å bomme på store muligheter i framtiden og folk kommer til å kritisere meg da. Hva skal jeg gjøre? Jeg må bare fortsette, sier Haaland.

  Stjernespissen snakket åpent om den nylige skadeperioden. Da var den norske landslagsspissen ute i rundt én måneds tid.

  – Det var tøft. Fordi du blir vant til noe, og plutselig vet du ikke hva du skal gjøre. Du må bare fokusere på å trene. Samtidig handler det om å finne det positive i livet. Livet er nydelig og jeg har mange nydelige folk rundt meg som hjelper meg mye, fortsetter Haaland.

  Pep Guardiolas mannskap vant 3–1 i Parken, men spanjolen tar ikke lett på returoppgjøret på Etihad.

  – Dere så hva de gjorde sist. Mot Bayern München, Galatasaray og Manchester United. De er et godt lag, sier Guardiola dagen før kampen.

  UVsHQzhLzOQ
  Foto: Reuters
 • Storslalåmen i Kranjska Gora er avlyst

  På grunn av ugunstige værforhold og sikkerhetssituasjonen avlyses verdenscupen i storslalåm for menn i Kranjska Gora i Slovenia.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet.

  Etter planen skulle det være storslalåm på lørdag og slalåm på søndag. Nå blir slalåmen flyttet frem til lørdagen.

  wQHlSVjE1L4
  Foto: AP
 • Norges vei mot EM i 2025 er klar

  Det norske landslaget starter ferden med å prøve å bli ett av de 16 lagene som skal kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Sveits i 2025.

  På veien mot neste års sluttspill møter de: (Landets FIFA-rangering i parentes.)

  Nederland (7)
  Italia (14)
  Norge (16)
  Finland (27)

  – Det er fint at trekningen er over, jeg har ventet på det. Nå vet vi motstanderne og kan starte planleggingen. Jeg gleder meg, sier landslagssjef Gemma Grainger til TV 2.

  NRKs fotball-ekspert Carl-Erik Torp ser positivt på Norges gruppe:

  – Finland skal vi slå. Italia er vi ganske like med nivåmessig, der er det absolutt muligheter. Nederland er et par hakk over oss, men i enkeltkamper kan vi hamle opp med dem også.

  Norge slo nylig Kroatia overbevisende over to kamper, dermed beholdt de sin posisjon i pulje A, men i pot C. Grainger og resten av landslaget måtte likevel krysse fingrene for en heldig trekning.

  Hvor de blant annet kunne trekke lag som Frankrike fra pot A og England fra pot B som begge havnet i samme gruppe sammen med Sverige og Irland.

  Glad for at dere slapp den?

  – Ja, jeg så den gruppen og den skiller seg ut. Alle grupper ville blitt tøffe, men det er en svært interessant gruppe, sier landslagstreneren.

  – Vi skal være veldig glad for at vi ikke havnet i «dødens» gruppe med Frankrike, England og Sverige. Det hadde vært fryktelig. Vi havnet i en gruppe med muligheter, så det er positivt, sier Torp til NRK.

  I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

  EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

  De første kvalifiseringskampene spilles 3.–9. april i år.

  nbkBafFt-HQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal