Hopp til innhold

Overtidsseier sendte Chelsea til semifinale i FA-cupen

Chelsea fikk tøff kamp av Leicester i kvartfinalen av FA-cupen i London søndag. To scoringer dypt inne i overtiden sørget likevel for avansement.

Avgjørelsen falt to minutter ut i tilleggstiden da Carney Chukwuemeka spilte vegg med Cole Palmer før han bredsidet inn 3-2-scoringen.

Like etterpå økte Noni Madueke ledelsen til 4-2 på vakkert vis.

Før det hadde Chelsea gjort det unødvendig spennende for seg selv etter en god start.

Litt over tolv minutter var spilt da Nicolas Jackson driblet seg inn i feltet og fant Marc Cucurella med et flatt innlegg. Backen var umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

Raheem Sterling bommet så på straffe, men gjorde opp for seg like etter da han serverte Cole Palmer foran mål i forkant av 2-0-målet.

Chelsea styrte komfortabelt mot semifinale, men Axel Disasi skapte ny spenning etter sidebyttet da han leverte en kandidat til årets selvmål.

Franskmannen var under press da han skulle spille en pasning til egen keeper. Pasningsforsøket var ikke i nærheten av å finne Robert Sánchez og fløy isteden i eget mål.

Like etter timen spilt kom også utligningen. Stephy Mavididi driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og curlet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

Leicesters Callum Doyle ble sendt av banen like etterpå, og Chelsea utnyttet fordelen med å finne veien til nettmaskene for tredje og fjerde gang i kampen. (NTB)

Britain Soccer FA Cup
Foto: Dave Shopland / AP

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Med mandagens seier er Egersund på andreplass i 1. divisjon, mens Stabæk er fem poeng bak på åttendeplass. Egersund er tre poeng bak ligaleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt.

 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal