NRK Meny
Normal

– Jeg tror ikke jeg danker henne ut ennå

NOVI SAD (NRK.no): Silje Solberg (23) storspiller i VM. Likevel tror hun at hun må vente til Katrine Lunde (33) har lagt opp før hun kan bli førstevalg i Norges mål.

Lunde

Slik er det vanlig å se Katrine Lunde (t.v.) og Silje Solberg under kamp. Mandag leverte eleven en langt bedre kamp enn læremesteren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Thorir

Thorir Heigersson strakk hånda i været sammen med spillerne da Norge cruiset til kvartfinalen mot Tsjekkia.

Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / Afp
Serbia

Nå er det vertsnasjonen Serbia som venter i kvartfinalen. Her feirer de triumfen mot Sør-Korea mandag.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Lunde er i manges øyne verdens desidert beste keeper, og 33-åringen sto som en levende vegg senest mot Polen i den siste gruppespillkampen.

Men mot Tsjekkia i åttedelsfinalen stemte det ikke helt for sørlendingen. Hun tok kun to av tolv skudd i førsteomgang, og erstatteren Solberg vartet opp med 52 i redningsprosent.

Den serbiske juryen kåret 23-åringen til Norges bestemann i storseieren.

– Jeg tror ikke jeg danker henne ut ennå, for å si det sånn. Hun er jo ti år eldre enn meg. Målet mitt er å bli førstekeeper en gang, men da har hun nok lagt opp, sier en smilende Solberg til NRK.no.

– En inspirasjon

Lunde og Solberg står ofte på sidelinjen og diskuterer når Norge er i angrep. Mot Tsjekkia var det terping nesten hver eneste gang sjansen bød seg.

Naturlig nok er det Lunde som oftest står for rådene.

– Vi snakker litt om spillet, hvordan de skyter og hva vi kan gjøre bedre. Hun er en god hjelper på siden der og det er bra å ha med seg, sier Solberg, som mener hun konkurrerer mot verdens beste.

– Det er en inspirasjon bare å få trene med henne. Det er godt å ha en så erfaren keeper å se på og lære av, sier Solberg.

– Hvem som står, er underordnet

Landslagssjef Thorir Hergiersson mener Lunde er i en særklasse når det gjelder å spre kunnskap og erfaring fra sidelinjen.

– Der har hun vært fenomenalt flink. Silje prøver også å bidra, og det gjør hun stadig mer etter hvert som hun får erfaring, sier Hergeirsson til NRK.no.

Han var godt fornøyd med at Solberg grep sjansen og viste seg frem mot Tsjekkia.

– Dette er et lagarbeid. Hvem som står i mål, er underordnet, så lenge Norge har den beste keeperen, sier landslagssjefen.

– Bekymrer meg svært lite

Katrine Lunde selv tok redningssvikten med knusende ro da hun møtte pressen etter Tsjekkia-kampen.

Hun smilte og gledet seg mer over innsatsen til den ti år yngre keeperkollegaen.

– Det var ingen god dag, men det var ikke noe å stresse med, sa Lunde til VG.

Den roen deler Øystein Havang, tidligere landslagsspiller og NRKs håndballekspert. Han tror et tettere kvartfinaleoppgjør mot Serbia vil passe 33-åringen langt bedre.

– Tsjekkia-kampen bekymrer meg svært lite. Jeg vet at Lunde kommer til å være superskjerpa inn mot kvartfinalen. Da møter vi også større motstand og et sterkere lag, og det vil være en kamp som passer Lunde bedre. Men hun må selvfølgelig levere, og det er ikke gitt, sier Havang.

Håndballjentene reiser tirsdag morgen fra Novi Sad til Beograd. Her skal de kjempe mot vertsnasjonen om semifinalebillett onsdag kveld.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal