Hopp til innhold

Østerriksk seier på Kvitfjell

På Kvitfjell, søndag, var det duket for helgens andre alpinrenn. Verdens beste fartskjørere målte krefter i et kortere super-G renn.

På grunn av begrenset sikt og fare for is på brillene for løperne startet løperne ved Russispranget, istedenfor på toppen.

Østerrikske Vincent Kriechmayr var den raskeste på den norske snøen. Søndagens seier var hans 17. verdenscupseier i karrieren.

Verdensener Marco Odermatt har slitt i Kvitfjell hver gang han har stilt til start. Lørdag ble han nummer syv i utforrennet. Sveitseren fikk sin beste plassering i Kvitfjell, med en delt tredjeplass med italienske Dominik Paris.

Seieren i Kvitfjell lar fortsatt vente på seg for den suverene sveitseren, som langt på vei har sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen med elleve renn igjen av sesongen.

Canadiske Jeffery Read var søndagens nest raskeste, og tok sin første pallplass i verdenscupen.

I skadefraværet til både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted var det Fredrik Møller, Markus Fossland, Simen Sellæg og Aksel Hammer som var de norske på start.

Møller var eneste nordmann som fullførte rennet. Han endte på en 34 plass, mens Fossland, Sellæg og Hammer kjørte ut.

MpPP83a74GA
Foto: AP

Siste nytt

 • Lyn vant etter kjempetabbe

  Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

  Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

  Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

  Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

  Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

  Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

  – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

  Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

  Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

  – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

  (NTB)

  NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
 • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

  Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

  – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

  – Vet du hva du skal nå?

  – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

  Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

  Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

  – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

  – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

  (NTB / NRK)

  World cup alpint utfor Kvitfjell
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal