NRK Meny
Normal

Var kjent som «sommerløper» – støtter Northug-kritikk

ORKDAL/OSLO (NRK): Simen Østensen (31) hadde lenge sterkest resultater om sommeren. Han støtter treningsutspillet fra Petter Northug (29).

Simen Østensen

NY SESONG: Simen Østensen er tilbake i privatlaget United Bakeries etter en sesong på landslaget.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

Northug

KRITISK: Petter Northug.

Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB scanpix

– Ja, jeg skjønner jo hva han mener. Jeg er jo selv en av de som alltid har vært bedre om sommeren. Men kjenner jeg han rett, sier han det bare for å lage litt oppstyr, sier Østensen til NRK.

 • Få med deg alt fra Toppidrettsveka på NRK1 og NRK.no fra klokken 19.55.

Det var etter motbakkeløpet Fonna Opp, hvor Northug ble parkert, at trønderen kritiserte treningen til mange av konkurrentene. Skikongen lot seg fascinere over alle som slår ham i bakkeløp om sommeren, men som er sjanseløse når snøen kommer.

– Jeg tror mange trener feil. Det er mange som knuser meg her som ikke har noe å gjøre med langrennsski på beina, sa Northug til Adresseavisen.

«Sommerløper»

Didrik Tønseth var ikke overraskende i en klasse for seg selv i motbakkeløpet. Neste nordmann på listen var Simen Østensen, som lenge har vist knallsterke resultater om sommeren.

Han gjorde comeback på landslaget forrige sesong, men nå er han en del av Team United Bakeries.

– Akkurat på et sånt løp er folk forskjellige. Noen er naturlig raske i motbakker, der vil det være store forskjeller uansett hvordan man har lagt opp form og trening , mens andre har sin forse på rulleski og ski, sier Østensen, som ble nummer tre på fredagens fellesstart under Toppidrettsveka.

– Northug mener for mange prioriterer løping. Føler du deg truffet av Northug-utspillet?

– Nei, egentlig ikke. Jeg tror jo løping er en viktig måte å bygge kapasitet. Det er forskjellig hvor artig man synes det er å løpe og gå på rulleski, sier 31-åringen.

– Mange har noe å lære av Petter

Østensen har tidligere fortalt NRK at han tok grep i treningen, som ga ham et løft i langrennssporet.

– Du skal ikke så mange år tilbake hvor løping var den viktigste treningen for skiløpere. Han har helt klart et poeng, for det er jo om vinteren vi skal gå fort.

Tredje beste nordmann i Fonna Opp var Niklas Dyrhaug, som også støtter kameraten.

– Jeg tror mange har en del å lære av Petter i måten han trener på. Mange fokuserer på kapasitet, og det er vel og bra, men i moderne langrenn er det viktig å ha «power» og spurt og avslutning for å være med når det smeller, sier Dyrhaug, som lenge har trent med Northug.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld