Johaug og Østberg nekter å sove i hver sin seng

QUEBEC/ OSLO (NRK): Ingvild Flugtstad Østberg og Therese Johaug sover sammen selv om det er to senger på rommet. Vennskapet har gjort dem til verdens beste.

Østberg Johaug

GODE VENNER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg har et tett bånd.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Nå kan jeg sove med trøya, nå er den min. Det var deilig, det er kjempestort, sa Ingvild Flugstad Østberg etter sesongens siste renn.

Stina Nilsson som vant rennet, men den som smilte bredest i sola i Canada, var Ingvild Flugstad Østberg.

For med dagens tredjeplass sikret hun seg sin første sammenlagtseier i verdenscupen.

Etterpå var det en lang rekke hjelpere som fikk sin takk, blant dem Therese Johaug. Og nettopp de to har et spesielt forhold, forteller Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg

KULA: Ingvild Flugstad Østberg kan kysse sammenlagtkula for første gang.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det noe spesielt med at Ingvild klarte det her. Vi har et veldig tett forhold. Vi trener utrolig mye sammen på hjemmebane og på samlinger, og vi bor veldig mye i dobbeltseng, sier Johaug og bryter ut i latter.

– Til og med her så har vi to senger på rommet, men jeg og Ingvild, vi bor i dobbeltsenga fortsatt!

Og nettop det at det står to senger på rommet, har fått folk til å få stusse.

– Vi har to forskjellige renholdere på hotellet her som har stusset over og pekt på: Dere vet at dere har senger? Og vi vet at vi har det, men vi kan dele den ene for det. De har fliret godt av oss, men vi trives godt i lag, sier Østberg

Hjalp Johaug opp på pallen

Og i det som så ut til å være i vennskapåets ånd, så hjalp Gjøvik-jenta Therese Johaug opp på pallen i verndescupsammendraget. For på oppløpet var det Johaug som tilsynelatende var sterkest av de to.

Med det sikret Johaug seg viktige poeng på Krista Pärmäkoski og tok tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Til slutt skilte det kun seks poeng i favør Johaug. Det var hun ikke klar over selv.

– Jeg visste det ikke før nå. Ingvild, jeg klarte det, jublet Johaug da NRK ga henne beskjeden. Jeg visste det var veldig nære ute i løypa, jeg visste det stod om noen få poeng.

Østberg sa etter rennet at hun ikke ga bort andreplassen til Johaug, den kjøper ikke NRKs langrennsekspert.

– Det er vel ingen tvil om at de visste om denne situasjonen, jeg har sett Ingvild spurte bedre enn det hun gjorde i dag, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

TREDJEPLASS: Her får Johaug vite at hun blir nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

– Toppen av kransekaka

Fra før har Østberg to tredjeplasser og én andreplass i sammenlagtcupen, hun var nest best tilbake i sesongen 2015/16.

Også denne sesongen har Østberg vært nest best, men samtidig best av dem alle. Fasit når sesongen er over viser seier i Tour de Ski, sammenlagt seier i verdenscupen og fem medaljer i VM. Tre sølv og to bronsemedaljer.

Østberg og medaljene

ELLEVILL SESONG: Ingvild Flugstad Østberg kronet en fantastisk sesong med seieren i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg er stum av beundring for det Ingvild har fått til i vinter, sier Johaug om lagvenninnen.

Individuelle seire, sett bort fra Tour de Ski, og gull har uteblitt. Men Ingvild Flugstad Østberg har vært best over en hel sesong.

Hva er toppen av kransekaka?

– Det er vanskelig å si. Det startet bra, så kom Touren som jeg plutselig skulle vinne. VM var hovedmålet, der klarte jeg å ta fem av fem mulige medaljer. Det er vanskelig å komme utenom det. Det er mesterskap og medaljer som teller, oppsummerer Østberg og fortsetter:

– Så ble det spennende med å fighte om den gule trøya i de siste skirennene, og jeg klarte å ta den. Akkurat nå blir det toppen av kransekaka på en helt fantastisk sesong.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Reistad står over Nederland-kampen

  Henny Reistad pådro seg en smell i skulderen i forrige OL-kamp mot Montenegro. Det gjør at hun står over gruppefinalen mot Nederland lørdag. Inn i troppen kommer Vilde Ingeborg Johansen som har vært reserve i Tokyo til nå.

  – Henny er mye bedre i dag, men ikke kampklar. Hun vil bli vurdert av helseteamet igjen i morgen, skriver håndballjentenes pressesjef Halvor Lea.

  Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Nederlandsk motstand for Mol/Sørum

  Sandvolleyparet Anders Mol og Christian Sørum møter nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i åttedelsfinalen i OL søndag.

  Trekningen ble foretatt på hovedbanen i Tokyo lørdag, og motstanderne er et sterkt par som vant verdensserieturneringen i Ostrava forrige måned. Åttedelsfinalen spilles søndag klokka 15.00 norsk tid.

  – Det er et bra lag, men vi kunne fått verre motstander. Vi står greit mot dem. Det blir en spennende kamp, sa trener Kåre Mol etter trekningen.

  Mol Sørum
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ajax-talent døde i bilulykke

  Ajax-spiller Noah Gesser (16) døde i en bilulykke fredag kveld.

  Det bekrefter Ajax selv i en pressemelding lørdag formiddag.

  Gesser ble sett på som et stort talent og skulle kommende sesong spille på klubbens G17-lag.

  – Vi er dypt berørte over det tragiske dødsfallet. Tankene våre går ut til hans familie, venner og de som sto ham nær, skriver Ajax i uttalelsen.

  Også Gessers bror døde i ulykken.

  a
  Foto: Skjermdump 31.07 / Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal