Johaug og Østberg nekter å sove i hver sin seng

QUEBEC/ OSLO (NRK): Ingvild Flugtstad Østberg og Therese Johaug sover sammen selv om det er to senger på rommet. Vennskapet har gjort dem til verdens beste.

Østberg Johaug

GODE VENNER: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg har et tett bånd.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Nå kan jeg sove med trøya, nå er den min. Det var deilig, det er kjempestort, sa Ingvild Flugstad Østberg etter sesongens siste renn.

Stina Nilsson som vant rennet, men den som smilte bredest i sola i Canada, var Ingvild Flugstad Østberg.

For med dagens tredjeplass sikret hun seg sin første sammenlagtseier i verdenscupen.

Etterpå var det en lang rekke hjelpere som fikk sin takk, blant dem Therese Johaug. Og nettopp de to har et spesielt forhold, forteller Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg

KULA: Ingvild Flugstad Østberg kan kysse sammenlagtkula for første gang.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det noe spesielt med at Ingvild klarte det her. Vi har et veldig tett forhold. Vi trener utrolig mye sammen på hjemmebane og på samlinger, og vi bor veldig mye i dobbeltseng, sier Johaug og bryter ut i latter.

– Til og med her så har vi to senger på rommet, men jeg og Ingvild, vi bor i dobbeltsenga fortsatt!

Og nettop det at det står to senger på rommet, har fått folk til å få stusse.

– Vi har to forskjellige renholdere på hotellet her som har stusset over og pekt på: Dere vet at dere har senger? Og vi vet at vi har det, men vi kan dele den ene for det. De har fliret godt av oss, men vi trives godt i lag, sier Østberg

Hjalp Johaug opp på pallen

Og i det som så ut til å være i vennskapåets ånd, så hjalp Gjøvik-jenta Therese Johaug opp på pallen i verndescupsammendraget. For på oppløpet var det Johaug som tilsynelatende var sterkest av de to.

Med det sikret Johaug seg viktige poeng på Krista Pärmäkoski og tok tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Til slutt skilte det kun seks poeng i favør Johaug. Det var hun ikke klar over selv.

– Jeg visste det ikke før nå. Ingvild, jeg klarte det, jublet Johaug da NRK ga henne beskjeden. Jeg visste det var veldig nære ute i løypa, jeg visste det stod om noen få poeng.

Østberg sa etter rennet at hun ikke ga bort andreplassen til Johaug, den kjøper ikke NRKs langrennsekspert.

– Det er vel ingen tvil om at de visste om denne situasjonen, jeg har sett Ingvild spurte bedre enn det hun gjorde i dag, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

TREDJEPLASS: Her får Johaug vite at hun blir nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

– Toppen av kransekaka

Fra før har Østberg to tredjeplasser og én andreplass i sammenlagtcupen, hun var nest best tilbake i sesongen 2015/16.

Også denne sesongen har Østberg vært nest best, men samtidig best av dem alle. Fasit når sesongen er over viser seier i Tour de Ski, sammenlagt seier i verdenscupen og fem medaljer i VM. Tre sølv og to bronsemedaljer.

Østberg og medaljene

ELLEVILL SESONG: Ingvild Flugstad Østberg kronet en fantastisk sesong med seieren i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg er stum av beundring for det Ingvild har fått til i vinter, sier Johaug om lagvenninnen.

Individuelle seire, sett bort fra Tour de Ski, og gull har uteblitt. Men Ingvild Flugstad Østberg har vært best over en hel sesong.

Hva er toppen av kransekaka?

– Det er vanskelig å si. Det startet bra, så kom Touren som jeg plutselig skulle vinne. VM var hovedmålet, der klarte jeg å ta fem av fem mulige medaljer. Det er vanskelig å komme utenom det. Det er mesterskap og medaljer som teller, oppsummerer Østberg og fortsetter:

– Så ble det spennende med å fighte om den gule trøya i de siste skirennene, og jeg klarte å ta den. Akkurat nå blir det toppen av kransekaka på en helt fantastisk sesong.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tour-avgjerd før 15. mai

  Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd.

  Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde.

  – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han.

  Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.

  AFP_1J2376
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Bodø/Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.

  Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • TV-suksess for hviterussisk fotball

  Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.

  I Hviterussland ruller fotballen fortsatt
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal