NRK Meny
Normal

Østberg satte ny rekord: – Det ble et voldsomt hopp

Mads Østberg skrev seg inn i historiebøkene under Rally Portugal og har den offisielle rekorden på et av rallysportens mest legendariske hopp.

Mads Østberg og karleseren brøt ut i latter etter at de fikk til et kjempehopp på over 40 meter i rally Portugal.

Se rekordhoppet til Mads Østberg som ble målt til 42 meter og den nye offisielle rekorde på Fafe-hoppet i Rally Portugal.

Fafe-hoppet i Rally Portugal kan sammenlignes med det berømte Colins Crest i Rally Sweden.

Mads Østberg

NY REKORD: Mads Østberg satte ny hoppe-rekord i Portugal.

Foto: Micke Fransson / NTB scanpix

På søndagens sisteetappe ble det arrangert hoppekonkurranse. Mads Østberg og kartleser Ola Fløene hoppet lengst av alle med 42 meter.

– Det ble et voldsomt hopp. Det var første gang det var offisiell måling, så nå er jeg rekordholder, smiler Østberg til NRK.

Ogier suveren

Rekorden var et lite plaster på såret etter to punkteringer fredag kveld. Det ødela pallsjansene og Østberg endte til slutt på en åttendeplass.

– Denne helga er vi uheldige. Det er ikke vår feil at vi taper så mye tid den første dagen. Punkteringer får vi ikke gjort noe med, sier Østberg.

Sebastian Ogier vant Rally Portugal for femte gang i karrieren. Og styrer mot nok en VM-tittel.

Seieren er «bare» franskmannens andre på de seks første denne sesongen.

Men det er ikke ved antall seire 33-åringen avgjør mesterskapene. Det er ved det nærmest totale fraværet av dårlige løp.

– Det er en grunn til at han er blitt verdensmester flere ganger. Det viser han her i Portugal. Han er stabil gjennom hele løpet, sier Mads Østberg til NRK.

AUTO-RALLY-MEXICO

SUVEREN: Franske Sebastian Ogier vant Rally Portugal og går mot en ny VM-seier i rally.

Foto: PEDRO PARDO / AFP

Stabilitet

Ogier har vært på pallen fem av de seks første VM-rundene denne sesongen. I fjor ble det 11 pallplasser på 13 forsøk. Året før var han pallen på 10 av 13 VM-runder.

Siden Ogier vant sitt første sammenlagtmesterskap i 2013, har han vært på pallen 47 av 58 løp.

Dermed følger han opp en fransk tradisjon. For også mannen som vant rally-VM sammenlagt ni år på rad før Ogier tok over tronen, Sebastian Loeb, hadde som sitt varemerke at han knapt kjørte et eneste dårlig løp.

– Mange sliter

Franskmennenes stabilitet står i sterk kontrast til konkurrentene. Belgiske Thierry Neuville har vunnet to VM-runder i år og ble nummer to bak Ogier i helgens runde, men har også en 15.-plass og en 13.-plass.

– Det er mange andre som sliter med problemer, men Ogier bare kjører på, sier Østberg, som om tre uker kjører ny VM-runde i Rally Sardinia.

– I neste løp håper vi at vi kan være stabile og gode fra start til mål, sier Mads Østberg og rekordholder på «The Fafe-jump».

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin