– Det var litt gambling

Mads Østberg (26) trygget annenplassen på de siste fartsprøvene i Rally Italia Sardinia søndag. Han endte totalt 1.23 minutt bak VM-lederen Sebastien Ogier.

Mads Østberg

Mads Østberg kjørte inn til ensterk andreplass på Sardinia. Her fra et tidligere rally.

Foto: Mikko Stig / Ap

Mads Østberg 1
Foto: Mikko Stig / Ap

– Dette var veldig bra og en veldig god helg. Vi fulgte strategier og planene til meg og teamet fungerte perfekt, sier en glad Østberg til NRK.no etter den sterke andreplassen.

Det var Østbergs beste plassering i det italienske rallyet noensinne. Fjerdeplassen fra 2012 var inntil søndag hans bestenotering.

Nordmannen var fornøyd med strategien og ikke minst traff de med et litt dristig dekkvalg lørdag.

– Vi kjørte på «softe» dekk, noe som er litt gambling når det er over 30 grader, med det lyktes, sier en fornøyd Østberg på telefon fra Italia.

Den norske Citroën DS3-føreren slo finske Jari-Mati Latvala med 9,7 sekunder i kampen om å bli nest best på Sardinia.

– Lørdag var den norske fighten med Andreas det viktige, men da han falt nedover på listene og Latvala punkterte var vi plutselig på andreplass. Da ble fokuset å beholde den, sier nordmannen.

Østberg startet søndagen med å vinne den 14. fartsprøven foran Andreas Mikkelsen. Sistnevnte ble nummer fire sammenlagt og var 2.39 minutter bak Ogier.

Laster Twitter-innhold

Solberg på sjuende

Mikkelsen var raskest under rallyets avsluttende «power stage». Dermed sikret Mikkelsen seg tre VM-bonuspoeng. Latvala tok to poeng som nest raskest, mens Ogier fikk ett.

Henning Solberg endte på sjuendeplass i sammendraget. Han var over sju minutter bak Ogiers vinnertid.

Neste VM-runde går i Polen mellom 27. og 29. juni.

Siste nytt

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal