Østberg med syrlig beskjed til Weng etter favoritt-utspill: – Heidi er morsom da

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (28) overbeviste igjen og tok nye verdifulle sekunder på konkurrentene. Nå mener Heidi Weng det ikke lenger er tvil om at Østberg vinner årets Tour de Ski.

Tour de ski 2018/19

OVERBEVISTE: Ingvild Flugstad Østberg gikk knallsterkt på jaktstarten i Oberstdorf. I mål hadde hun økt ytterligere til konkurrentene i sammendraget.

Laster innhold, vennligst vent..

For torsdag vant Ingvild Flugstad Østberg, nærmest oppskriftsmessig, den 10 kilometer lange jaktstarten i Oberstdorf. Det skilte 35 sekunder ned til Natalia Neprjajeva på andreplass og ett minutt og 22 sekunder ned til Jessica Diggins på tredjeplass. Det er differansen i Tour de Ski-sammendraget mellom de tre akkurat nå.

– Bør ta det

Lørdag venter en fellesstart i klassisk, så venter etappen hvor monsterbakken i Val di Fiemme skal klatres. Men Heidi Weng – som selv er på en syvendeplass, over tre minutter bak Østberg – er ikke i tvil. Nå vinner Østberg Tour de Ski, mener hun.

Weng

Heidi Weng, her fra en tidligere etappe i årets Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Weng påpeker først at det blir tøft mot russerne på lørdagens distanse, men at Flugstad Østberg er såpass mye bedre enn dem i fristil at «hun ikke bør tape dette her».

Derfor mener Weng at ingen kan gå fra lagvenninnen opp monsterbakken, selv om legger inn en liten advarsel om Jessica Diggins klatre-egenskaper, før hun sier dette:

– Samtidig er Ingvild såpass solid og hun er den som stiller opp i Tour de Ski som er suverent best, så hun bør klare det, sier Weng – og svarer smilende «ja, hun bør ta det ja!», på spørsmål om Østberg er storfavoritt.

– Heidi er morsom da...

Ingvild Flugstad Østberg svarer litt syrlig at «ja, det har Heidi sagt før» når hun får forelagt Wengs utspill om hvem som er favoritt.

– Nei hva skal man si. Heidi er morsom da... Jeg skal gjøre alt jeg kan. Men lørdagen blir ekstremt viktig, sier Gjøvik-jenta.

Østberg forteller at det var vanskelig fysisk og mentalt å gå jaktstarten torsdag. Hun måtte i møte med pressen fort se fremover til den avgjørende helgen i Val di Fiemme. Hun mener at de 35 sekundene hun har ned til Neprjajeva kan forsvinne på et blunk dersom ting ikke stemmer lørdag.

– Den lørdagen blir avgjørende. Jeg må ha så mange sekunder som overhodet mulig, sier Østberg, og legger fleipende til at hun gjerne skulle hatt tre minutters forsprang til neste forfølger idet hun skal gå sisteetappen søndag.

Saken fortsetter under bildet.

Tour de ski 2018/19

NUMMER TRE: Jessica Diggins (t. h) er foreløpig nummer tre i sammendraget. Godt over minuttet bak Østberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil redusere luken

Natalia Neprjajeva smilte som hun har gjort under hele Tour de Ski da hun ankom pressesonen i Oberstdorf.

Russeren fikk spørsmål om hvorfor hun alltid er blid, i motsetning til russernes to andre profiler i Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov. Hun svarte fleipende via en tolk med å si at de to herreprofilene er for alvorlige når det kommer til langrenn.

Da det ble litt mer seriøst svarte Neprjajeva at dette er taktikken for å slå Østberg i Tour de Ski til slutt.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å redusere luken på den klassiske fellesstarten, før hun har følgende melding til sin norske rival:

– Lykke til, jeg håper på en god kamp.

Sportsnyheter

Vurderte å legge opp og kollapset for en uke siden – her får hun sin revansj

Etter to tunge år som skiløper hvor hun har vurdert å legge opp, ble mandagens sølv i NM en stor opptur for Kathrine Harsem – én uke etter hun kollapset etter et norgescuprenn.

Siste nytt

 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP
 • Utsetter håndballkamper

  Norges Håndballforbund har bestemt at kampene i topphåndballen resten av januar utsettes. Det kommer etter at regjeringen anbefalte stopp av seriespill i toppidretten i to uker. Håndballtreninger kan opprettholdes, skriver NHF i en pressemelding.

  Handball, Rema 1000-ligaen, Flint - Vipers
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Hviterussland mister ishockey-VM

  Hviterussland er fjernet som medarrangør av årets elite-VM i ishockey.

  Det kunngjorde Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) mandag. Forbundet har vært under sterkt press fra flere aktører om å flytte mesterskapet bort fra Hviterussland.

  I helgen uttalte VMs hovedsponsor at den ikke vil støtte mesterskapet med penger dersom hviterusserne ble stående som medarrangører.

  Det er urolighetene og den politiske situasjonen i Hviterussland som gjør at landet ikke får arrangere VM likevel.

  Det ikke klart om Latvia nå tar på seg hele mesterskapet, eller om et annet land blir medarrangør.

  Belarusian President Lukashenko meets with International Ice Hockey Federation (IIHF) President Fasel in Minsk
  Foto: Nikolai Petrov/belta / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal