Hopp til innhold

Østberg med syrlig beskjed til Weng etter favoritt-utspill: – Heidi er morsom da

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (28) overbeviste igjen og tok nye verdifulle sekunder på konkurrentene. Nå mener Heidi Weng det ikke lenger er tvil om at Østberg vinner årets Tour de Ski.

Tour de ski 2018/19

OVERBEVISTE: Ingvild Flugstad Østberg gikk knallsterkt på jaktstarten i Oberstdorf. I mål hadde hun økt ytterligere til konkurrentene i sammendraget.

Laster innhold, vennligst vent..

For torsdag vant Ingvild Flugstad Østberg, nærmest oppskriftsmessig, den 10 kilometer lange jaktstarten i Oberstdorf. Det skilte 35 sekunder ned til Natalia Neprjajeva på andreplass og ett minutt og 22 sekunder ned til Jessica Diggins på tredjeplass. Det er differansen i Tour de Ski-sammendraget mellom de tre akkurat nå.

– Bør ta det

Lørdag venter en fellesstart i klassisk, så venter etappen hvor monsterbakken i Val di Fiemme skal klatres. Men Heidi Weng – som selv er på en syvendeplass, over tre minutter bak Østberg – er ikke i tvil. Nå vinner Østberg Tour de Ski, mener hun.

Weng

Heidi Weng, her fra en tidligere etappe i årets Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Weng påpeker først at det blir tøft mot russerne på lørdagens distanse, men at Flugstad Østberg er såpass mye bedre enn dem i fristil at «hun ikke bør tape dette her».

Derfor mener Weng at ingen kan gå fra lagvenninnen opp monsterbakken, selv om legger inn en liten advarsel om Jessica Diggins klatre-egenskaper, før hun sier dette:

– Samtidig er Ingvild såpass solid og hun er den som stiller opp i Tour de Ski som er suverent best, så hun bør klare det, sier Weng – og svarer smilende «ja, hun bør ta det ja!», på spørsmål om Østberg er storfavoritt.

– Heidi er morsom da...

Ingvild Flugstad Østberg svarer litt syrlig at «ja, det har Heidi sagt før» når hun får forelagt Wengs utspill om hvem som er favoritt.

– Nei hva skal man si. Heidi er morsom da... Jeg skal gjøre alt jeg kan. Men lørdagen blir ekstremt viktig, sier Gjøvik-jenta.

Østberg forteller at det var vanskelig fysisk og mentalt å gå jaktstarten torsdag. Hun måtte i møte med pressen fort se fremover til den avgjørende helgen i Val di Fiemme. Hun mener at de 35 sekundene hun har ned til Neprjajeva kan forsvinne på et blunk dersom ting ikke stemmer lørdag.

– Den lørdagen blir avgjørende. Jeg må ha så mange sekunder som overhodet mulig, sier Østberg, og legger fleipende til at hun gjerne skulle hatt tre minutters forsprang til neste forfølger idet hun skal gå sisteetappen søndag.

Saken fortsetter under bildet.

Tour de ski 2018/19

NUMMER TRE: Jessica Diggins (t. h) er foreløpig nummer tre i sammendraget. Godt over minuttet bak Østberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil redusere luken

Natalia Neprjajeva smilte som hun har gjort under hele Tour de Ski da hun ankom pressesonen i Oberstdorf.

Russeren fikk spørsmål om hvorfor hun alltid er blid, i motsetning til russernes to andre profiler i Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov. Hun svarte fleipende via en tolk med å si at de to herreprofilene er for alvorlige når det kommer til langrenn.

Da det ble litt mer seriøst svarte Neprjajeva at dette er taktikken for å slå Østberg i Tour de Ski til slutt.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å redusere luken på den klassiske fellesstarten, før hun har følgende melding til sin norske rival:

– Lykke til, jeg håper på en god kamp.

Sportsnyheter

Her koker det over for Lukaku - Martinez gir seg etter belgisk sjokkexit

De er rangert som nummer to på Fifa-rankingen, men Belgia røk på hodet ut av gruppe F. Da sjokkexiten var et faktum, rant det over for stjernespissen Romelu Lukaku.

Siste nytt

 • Sjekk Hovlands spinnville slag: – Oi, oi, oi!

  Viktor Hovland fikk en god start i Hero World Challenge, den eksklusive turneringen med kun 20 spillere som Tiger Woods arrangerer.

  Nordmannen vant fjorårets utgave av turneringen, og er i delt ledelse etter den første runden.

  Det etter en runde på tre slag under par, som inneholdt to birdier, én eagle og én bogey. Særlig eagle-en, to slag under par, var av det helt spektakulære slaget.

  Den kom på hull 14, et kort par 4-hull på i underkant av 300 meter. Hovland slo utslaget sitt hele veien opp på greenen, og var svært nær ved å gjøre hole-in-one.

  – Oi, oi, oi! Har du sett? Det er nesten hole-in-one, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud etter slaget.

  Hovland deler ledelsen med Tom Kim, Sepp Straka og Collin Morikawa.

  Turneringen vises på Discovery + og Eurosport.

 • Storhamar brøt Spartas seiersrekke

  Sparta Sarpsborgs seiersrekke på tolv kamper ble brutt med 0-3-tap for Storhamar i eliteserien i ishockey torsdag. Østfoldingene er fortsatt serieleder.

  Sparta hadde foran torsdagens oppgjør ikke tapt siden 2-3-nederlaget i overtid mot Lillehammer tidlig i oktober. Laget fra Sarpsborg har siden radet opp med seirer og tatt seg til toppen av eliteserien.

  Lillehammer herjet med Manglerud Star og vant 8-0.

  Det sto 2-2 allerede etter ni minutter i kampen mellom Vålerenga og Ringerike, men så gikk det nesten en halvtime i kamptid før det neste målet kom. Kampen måtte til slutt avgjøres i forlengning og Vålerenga fant 4-3.

  Frisk Asker slo tabelljumbo Grüner 3-2. Esbjørn Fogstad Vold ble matchvinner ti minutter før slutt.

  Eliteserien ishockey menn Manglerud Star - Sparta (0-7)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Her skriver Frappart fotballhistorie

  Frankrikes Stéphanie Frappart ble torsdag historisk. Hun er første kvinne til å lede en VM-kamp i fotball for menn med oppgjøret mellom Tyskland og Costa Rica. Tidligere i Qatar-mesterskap har Frappart vært fjerdedommer.

  38-årige Frappart er en av tre kvinnelige hoveddommere som er tatt ut til årets VM. I alt er det 36 kampledere på plass i Qatar.

  – Dette avslutter en lang prosess som startet for flere år siden med utvikling av kvinnelige dommere til herreturneringer på junior- og seniornivå. Nå viser vi klart og tydelig at det er kvalitet, ikke kjønn, som teller for oss, sa Fifa-topp og tidligere stjernedommer Pierluigi Collina da Frappart ble utpekt til å lede kampen mellom Tyskland og Costa Rica.

  Neuza Back (Brasil) og Karen Diaz (Mexico) er med som assistentdommere.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste