Hopp til innhold

Østberg med syrlig beskjed til Weng etter favoritt-utspill: – Heidi er morsom da

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (28) overbeviste igjen og tok nye verdifulle sekunder på konkurrentene. Nå mener Heidi Weng det ikke lenger er tvil om at Østberg vinner årets Tour de Ski.

Tour de ski 2018/19

OVERBEVISTE: Ingvild Flugstad Østberg gikk knallsterkt på jaktstarten i Oberstdorf. I mål hadde hun økt ytterligere til konkurrentene i sammendraget.

Laster innhold, vennligst vent..

For torsdag vant Ingvild Flugstad Østberg, nærmest oppskriftsmessig, den 10 kilometer lange jaktstarten i Oberstdorf. Det skilte 35 sekunder ned til Natalia Neprjajeva på andreplass og ett minutt og 22 sekunder ned til Jessica Diggins på tredjeplass. Det er differansen i Tour de Ski-sammendraget mellom de tre akkurat nå.

– Bør ta det

Lørdag venter en fellesstart i klassisk, så venter etappen hvor monsterbakken i Val di Fiemme skal klatres. Men Heidi Weng – som selv er på en syvendeplass, over tre minutter bak Østberg – er ikke i tvil. Nå vinner Østberg Tour de Ski, mener hun.

Weng

Heidi Weng, her fra en tidligere etappe i årets Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Weng påpeker først at det blir tøft mot russerne på lørdagens distanse, men at Flugstad Østberg er såpass mye bedre enn dem i fristil at «hun ikke bør tape dette her».

Derfor mener Weng at ingen kan gå fra lagvenninnen opp monsterbakken, selv om legger inn en liten advarsel om Jessica Diggins klatre-egenskaper, før hun sier dette:

– Samtidig er Ingvild såpass solid og hun er den som stiller opp i Tour de Ski som er suverent best, så hun bør klare det, sier Weng – og svarer smilende «ja, hun bør ta det ja!», på spørsmål om Østberg er storfavoritt.

– Heidi er morsom da...

Ingvild Flugstad Østberg svarer litt syrlig at «ja, det har Heidi sagt før» når hun får forelagt Wengs utspill om hvem som er favoritt.

– Nei hva skal man si. Heidi er morsom da... Jeg skal gjøre alt jeg kan. Men lørdagen blir ekstremt viktig, sier Gjøvik-jenta.

Østberg forteller at det var vanskelig fysisk og mentalt å gå jaktstarten torsdag. Hun måtte i møte med pressen fort se fremover til den avgjørende helgen i Val di Fiemme. Hun mener at de 35 sekundene hun har ned til Neprjajeva kan forsvinne på et blunk dersom ting ikke stemmer lørdag.

– Den lørdagen blir avgjørende. Jeg må ha så mange sekunder som overhodet mulig, sier Østberg, og legger fleipende til at hun gjerne skulle hatt tre minutters forsprang til neste forfølger idet hun skal gå sisteetappen søndag.

Saken fortsetter under bildet.

Tour de ski 2018/19

NUMMER TRE: Jessica Diggins (t. h) er foreløpig nummer tre i sammendraget. Godt over minuttet bak Østberg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vil redusere luken

Natalia Neprjajeva smilte som hun har gjort under hele Tour de Ski da hun ankom pressesonen i Oberstdorf.

Russeren fikk spørsmål om hvorfor hun alltid er blid, i motsetning til russernes to andre profiler i Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov. Hun svarte fleipende via en tolk med å si at de to herreprofilene er for alvorlige når det kommer til langrenn.

Da det ble litt mer seriøst svarte Neprjajeva at dette er taktikken for å slå Østberg i Tour de Ski til slutt.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å redusere luken på den klassiske fellesstarten, før hun har følgende melding til sin norske rival:

– Lykke til, jeg håper på en god kamp.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal