Her slår hun svenskenes nye yndling så staven brekker – og blir disket

QUEBEC (NRK): Ingvild Flugstad Østberg nærmer seg sammenlagtseier i verdenscupen og Stina Nilsson ble historisk. Men dramaet sørget Frida Karlsson og Julija Belorukova for.

KOKTE OVER: En sint Julija Belorukova slår etter Frida Karlsson. Det aksepterte ikke juryen.

– Hun syntes nok kanskje at jeg var litt ivrig i friskøytingen, men det tar jeg med meg og skal skjerpe meg, sier Frida Karlsson (19) til NRK.

Den svenske junioren som tok gull, sølv og bronse under VM i Seefeld, overrasket igjen da hun ble nummer fem i fredagens sprint i Quebec.

Men det skjedde ikke uten dramatikk. I kvartfinalen ble det nemlig nærkontakt mellom Karlsson og russiske Julija Belorukova.

Ut fra TV-bildene ser det ut som Karlssons stav traff Belorukova i brystregionen. Da kokte det over for russeren, som slo Karlsson så staven brakk.

Frida Karlsson

TAR SELVKRITIKK: Frida Karlsson innrømmer at hun kanskje må passe litt bedre på stavene sine, men slapp reprimande fra juryen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Usportslig å slå

Juryen nølte ikke, og diskvalifiserte Belorukova for usportslig opptreden.

– Jeg merket det ikke så mye, bortsett fra at jeg kjente at jeg fikk en stav på meg, sier Karlsson til NRK, samtidig som hun altså erkjenner at hun kanskje bør ha mer kontroll på stavene neste gang.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn synes juryen gjorde det rette.

– Jeg ser bare at Belorukova blir sint, slår og blir diskvalifisert. Jeg la ikke helt merke til hvorfor hun var så sinna. Men det er usportslig å slå, så det må du ha en reaksjon på, sier Bjørn.

Belorukova gikk raskt igjennom intervjusonen uten å snakke med media. Trener Markus Cramer har derimot snakket med Expressen, og er ikke fornøyd.

– Jeg har sett på videoen flere ganger. Julija forsøker å kjøre forbi, men Frida stenger veien og trykker staven opp i Julias ansikt to ganger. Derfor ble Julija sint, sier Cramer, som var inne hos juryen og klaget på avgjørelsen.

Historisk Nilsson

Med femteplass i sprint, meldte den unge distansespesialisten Karlsson seg på i kampen om sammenlagtseier i minitouren i Quebec.

Det gjorde også Stina Nilsson, som vant fredagens sprint – og sprintverdenscupen sammenlagt. Dermed skrev hun også svensk skihistorie.

Ingen annen svensk kvinne har tidligere vunnet en av verdenscupene i langrenn.

– Det er veldig, veldig fint. Jeg visste hva som stod på spill og var litt ekstra nervøs i prologen. Jeg var veldig fokusert på oppgaven og er så glad for at jeg også vinner i dag, sier Nilsson, som vant foran Maja Dahlqvist og Jonna Sundling.

– Jeg visste at motvinden var helt sykt sterk, så det var ingen stor fordel å gå først, men jeg visste at den første motbakken var den største styrken min, og det holdt akkurat, sier seierskvinnen.

Ingvild Flugstad Østberg under sprinten i Quebec

FORNØYD: Ingvild Flugstad Østberg økte sammenlagtledelsen.

Foto: Martin Ouellet-diotte / AFP

Østberg ett steg nærmere

Den som likevel kanskje hadde aller mest grunn til å smile, var verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg.

Hun ble nummer åtte, mens Natalja Neprjajeva ble nummer 17.

Dermed økte Østberg sammenlagtledelsen fra 97 til 113 poeng når det er 300 poeng igjen å kjempe om.

– Jeg følte meg bra og gjorde en overraskende god prolog og kvartfinale. Semien var litt mer rotete, så det blir jeg litt irritert over når jeg kommer i mål, men det var absolutt en veldig bra sprint, sier hun.

– Der jo ikke dumt at jeg var foran Neprjajeva på resultatlisten. Det er jo ikke sånn at det skiller kjempemange poeng akkurat i dag, men det er jo uansett godt å være foran, sier Østberg om duellen.

Med seier fredag, leder naturligvis Stina Nilsson verdenscupfinalen etter én av tre etapper. Frida Karlsson er på sjetteplass, 14,6 sekunder bak. Deretter følger Ingvild Flugstad Østberg 18,7 sekunder bak, mens Natalja Neprjajeva er 31,6 sekunder bak på 15. plass.

Therese Johaug er for øvrig nummer 26, 39,2 sekunder bak, og må gå en god klassisk fellesstart lørdag for å melde seg på i sammendraget.

Laster innhold, vennligst vent..

SVENSK TRIPPEL: Svenskene tok alle pallplassene på sprinten i Quebec.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal