Her slår hun svenskenes nye yndling så staven brekker – og blir disket

QUEBEC (NRK): Ingvild Flugstad Østberg nærmer seg sammenlagtseier i verdenscupen og Stina Nilsson ble historisk. Men dramaet sørget Frida Karlsson og Julija Belorukova for.

KOKTE OVER: En sint Julija Belorukova slår etter Frida Karlsson. Det aksepterte ikke juryen.

– Hun syntes nok kanskje at jeg var litt ivrig i friskøytingen, men det tar jeg med meg og skal skjerpe meg, sier Frida Karlsson (19) til NRK.

Den svenske junioren som tok gull, sølv og bronse under VM i Seefeld, overrasket igjen da hun ble nummer fem i fredagens sprint i Quebec.

Men det skjedde ikke uten dramatikk. I kvartfinalen ble det nemlig nærkontakt mellom Karlsson og russiske Julija Belorukova.

Ut fra TV-bildene ser det ut som Karlssons stav traff Belorukova i brystregionen. Da kokte det over for russeren, som slo Karlsson så staven brakk.

Frida Karlsson

TAR SELVKRITIKK: Frida Karlsson innrømmer at hun kanskje må passe litt bedre på stavene sine, men slapp reprimande fra juryen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Usportslig å slå

Juryen nølte ikke, og diskvalifiserte Belorukova for usportslig opptreden.

– Jeg merket det ikke så mye, bortsett fra at jeg kjente at jeg fikk en stav på meg, sier Karlsson til NRK, samtidig som hun altså erkjenner at hun kanskje bør ha mer kontroll på stavene neste gang.

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn synes juryen gjorde det rette.

– Jeg ser bare at Belorukova blir sint, slår og blir diskvalifisert. Jeg la ikke helt merke til hvorfor hun var så sinna. Men det er usportslig å slå, så det må du ha en reaksjon på, sier Bjørn.

Belorukova gikk raskt igjennom intervjusonen uten å snakke med media. Trener Markus Cramer har derimot snakket med Expressen, og er ikke fornøyd.

– Jeg har sett på videoen flere ganger. Julija forsøker å kjøre forbi, men Frida stenger veien og trykker staven opp i Julias ansikt to ganger. Derfor ble Julija sint, sier Cramer, som var inne hos juryen og klaget på avgjørelsen.

Historisk Nilsson

Med femteplass i sprint, meldte den unge distansespesialisten Karlsson seg på i kampen om sammenlagtseier i minitouren i Quebec.

Det gjorde også Stina Nilsson, som vant fredagens sprint – og sprintverdenscupen sammenlagt. Dermed skrev hun også svensk skihistorie.

Ingen annen svensk kvinne har tidligere vunnet en av verdenscupene i langrenn.

– Det er veldig, veldig fint. Jeg visste hva som stod på spill og var litt ekstra nervøs i prologen. Jeg var veldig fokusert på oppgaven og er så glad for at jeg også vinner i dag, sier Nilsson, som vant foran Maja Dahlqvist og Jonna Sundling.

– Jeg visste at motvinden var helt sykt sterk, så det var ingen stor fordel å gå først, men jeg visste at den første motbakken var den største styrken min, og det holdt akkurat, sier seierskvinnen.

Ingvild Flugstad Østberg under sprinten i Quebec

FORNØYD: Ingvild Flugstad Østberg økte sammenlagtledelsen.

Foto: Martin Ouellet-diotte / AFP

Østberg ett steg nærmere

Den som likevel kanskje hadde aller mest grunn til å smile, var verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg.

Hun ble nummer åtte, mens Natalja Neprjajeva ble nummer 17.

Dermed økte Østberg sammenlagtledelsen fra 97 til 113 poeng når det er 300 poeng igjen å kjempe om.

– Jeg følte meg bra og gjorde en overraskende god prolog og kvartfinale. Semien var litt mer rotete, så det blir jeg litt irritert over når jeg kommer i mål, men det var absolutt en veldig bra sprint, sier hun.

– Der jo ikke dumt at jeg var foran Neprjajeva på resultatlisten. Det er jo ikke sånn at det skiller kjempemange poeng akkurat i dag, men det er jo uansett godt å være foran, sier Østberg om duellen.

Med seier fredag, leder naturligvis Stina Nilsson verdenscupfinalen etter én av tre etapper. Frida Karlsson er på sjetteplass, 14,6 sekunder bak. Deretter følger Ingvild Flugstad Østberg 18,7 sekunder bak, mens Natalja Neprjajeva er 31,6 sekunder bak på 15. plass.

Therese Johaug er for øvrig nummer 26, 39,2 sekunder bak, og må gå en god klassisk fellesstart lørdag for å melde seg på i sammendraget.

Laster innhold, vennligst vent..

SVENSK TRIPPEL: Svenskene tok alle pallplassene på sprinten i Quebec.

Siste nytt

 • Skjelvik-selvmål og Diomande scoret

  Zlatan Ibrahimovic så ut til å bli matchvinner for LA Galaxy med to mål, men et uheldig selvmål signert Jørgen Skjelvik åtte minutter før slutt sørget for 2-2 mot Seattle Sounders.

  Også Adama Diomande scoret natt til søndag norsk tid. Han fastsatte sluttresultatet til 2-0 for byrival Los Angeles FC da han scoret borte mot Real Salt Lake.

  Skjelvik
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Djokovic ute av ATP-turnering

  Verdensener Novak Djokovic røk ut av ATP-turneringen i Cincinnati lørdag da han tapte for russeren Daniil Medvedev i semifinalen.

  Medvedev, som er ranket som nummer åtte i verden, slo Djokovic 3-6, 6-3 og 6-3. I finalen. Nå møter han belgiske David Goffin i finalen.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal