Hopp til innhold

Østberg kan legge opp: – Noen ganger usikker på om det er verdt det

QUÉBEC/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg var svært skuffet etter 6.-plassen på søndagens jaktstart. Nå vurderer hun om det er verdt å fortsette som langrennsløper.

Ingvild Flugstad Østberg

SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg var skuffet etter dagens 6.-plass.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det var bra jeg berget 3.-plassen i verdenscupen, det var målet mitt da jeg dro bort hit. Det viser jo at jeg har vært bra med i hele år og gjort mange gode skirenn. Så får vi se om det blir noe neste år.

– Om det blir noe neste år?

– Jeg skal ikke ta den vurderingen nå, men det er ikke alltid det føles ut som det er verdt det.

– Er du i tvil?

– Jeg vet ikke. Jeg skal vel ikke ta den vurderingen nå, det får jeg vente litt med.

Det sa Ingvild Flugstad Østberg etter 6.-plassen på søndagens jaktstart, hvor det så ut som om sesongen var akkurat én kilometer for lang for 26-åringen.

Hun så lenge ut til å ha kontroll på 3.-plassen, og hadde en luke på ti sekunder ned til forfølgerne da det var én kilometer igjen. Da ble hun tatt igjen av Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter og Krista Pärmäkoski. Da ble det en 6.-plass på den norske jenta.

– Jeg hadde virkelig trua på at jeg skulle ta det der og det hadde betydd mye for meg nå på slutten av sesongen. Det var veldig kjedelig da jeg innså at det kom to-tre stykker forbi der på de siste 500 meterne.

Dermed er denne sesongavslutningen en stor kontrast til i avslutningen i fjor.

Ingvild Flugstad Østberg

SISTE BILDE?: Dette kan bli det siste bildet av Ingvild Flugstad Østberg i verdenscupen.

Bjørgen vil overbevise Østberg

– Det er klart hun er skuffet nå, men hun er nummer tre sammenlagt i verdenscupen så hun har gjort veldig mye bra i år, sier Bjørgen om lagvenninnen.

Nå vil hun overbevise Østberg til å fortsette.

– Vi får bare «backe» hun opp, og da blir hun nok klar til en ny sesong, fortsetter hun.

– Så du skal motivere henne?

– Det skal jeg klare.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten

Sendeplan

Kl. Program Kanal