Hopp til innhold

Østberg Amundsen med god VM-søknad: – Hans plass er udiskutabel

Harald Østberg Amundsen tok sin første verdenscupseier da han vant den viktige 10 kilometeren i franske Les Rousses foran Sjur Røthe og William Poromaa.

Hans Christer Holund er nemlig den eneste med friplass til 15 kilometeren i VM på grunn av gullet fra Oberstdorf-VM, men for de andre norske sto en plass på VM-laget på spill på 10 kilometeren i Les Rousses fredag.

Dermed var det i praksis fire VM-plasser de norske gutta konkurrerte om i de franske skogene.

Og med seier for Amundsen ser det lovende ut før VM.

– Østberg Amundsen er definitivt inne nå. Hans plass er udiskutabel, mener Torgeir Bjørn og ramser opp gode prestasjoner fra Sjur Røthe, Iver Tildheim Andersen og Didrik Tønseth tidligere i vinter.

– Man må uansett vrake en medaljekandidat. Det uttaket Nossum, Monsen og Bjervig skal gjøre til 15 kilometer- og skiathlon-laget er noe av det vanskeligste en trener har hatt på mange sesonger, sier Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger som begge er sett på som de heteste kandidatene til å gå 15 kilometeren i VM, viste ingen styrketegn fredag.

Likevel føler Klæbo seg fortsatt trygg på å gå distansen i VM.

– Det skal gås mange skirenn før 15 kilometer i VM, så jeg er veldig lite bekymret for det, sier Klæbo til NRK.

– Han tenker på optimal VM-form selvfølgelig. Rent resultatmessig på 10- og 15-kilometer friteknikk i vinter er han ikke inne på lista med så mange som har gått fort denne vinteren her. Men han er verdens beste langrennsløper og vunnet stort sett det han har stilt opp på. Hvis han føler selv han vil gå, synes for så vidt jeg at han bør gå, mener Bjørn.

NM på ski
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Graham Hansen herjet i storseier

  Caroline Graham Hansen er for alvor tilbake. Onsdag kveld herjet hun med Emilie Haavis Roma og var sterkt delaktig i 5-1-seieren i kvartfinalen i mesterligaen.

  Storseieren betyr at sifrene til slutt ble stygge for Roma som røk 0-1 i det første oppgjøret.

  To mål etter godt spill og en real suser sørget for at mesterligakvartfinalen mot Roma i praksis var over etter 45 minutter. To raske mål etter hvilen gjorde det etter hvert ydmykende for Roma.

  Fridolina Rolfö scoret to mål, og Mapi León, Asisat Oshoala og Patri Guijarro scoret de tre andre målene for Barcelona. Annamaria Serturini sørget for Romas ene nettkjenning.

  Hansen gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som varte helt siden slutten av oktober. Denne uken ble det også klart at hun blir å se i Hege Riises tropp for første gang etter at Barcelona-stjernen kunngjorde at hun tok en pause etter fjorårets EM. (NTB)

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Sagosen og Kiel tapte

  Avansementet var så å si i boks for Kiel før returoppgjøret mot Dinamo Bucuresti. 31-32-tap på hjemmebane sendte Kiel til kvartfinale i mesterligaen i håndball.

  Med 41-28 i den første kampen betyr det at PSG venter i kvartfinalen med 72-60 sammenlagt.

  Sander Sagosen, Petter Øverby og Harald Reinkind var alle i aksjon for det tyske storlaget onsdag kveld.

  Med få sekunder igjen tok Kiel timeout og la en plan for å ta seieren, men hjemmelaget rotet bort ballen og slapp inn det siste målet i åpent bur.

  Sagosen scoret tre mål for Kiel, mens Reinkind noterte seg for to nettkjenninger. (NTB)

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Herrem gjorde comeback 24 dager etter fødsel

  Camilla Herrem var tilbake på håndballbanen for Sola drøyt tre uker at hun fødte sitt andre barn.

  36 år gamle Herrem entret parketten etter omkring ni minutter i onsdagens kamp mot Storhamar. Det er den siste serierunden før sluttspillet går i gang.

  5. mars ble Herrem og ektemannen, Sola-trener Steffen Stegavik, foreldre til Noah.

  – Jeg kommer aldri til å ta noen dumme sjanser. Dette handler ikke om å prøve å forte meg tilbake for å rekke noe, men det handler om at jeg vil føle meg litt fram hvordan jeg ligger an. Kjennes kroppen bra ut, prøver vi litt. Jeg kommer til å bruke hodet i dette, sa kantspilleren til TV 2 før kampen.

  Herrem har 288 landskamper for Norge.

  Håndball kvinner 2022: Norge - Montenegro
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste