Hopp til innhold

Østberg Amundsen med god VM-søknad: – Hans plass er udiskutabel

Harald Østberg Amundsen tok sin første verdenscupseier da han vant den viktige 10 kilometeren i franske Les Rousses foran Sjur Røthe og William Poromaa.

Hans Christer Holund er nemlig den eneste med friplass til 15 kilometeren i VM på grunn av gullet fra Oberstdorf-VM, men for de andre norske sto en plass på VM-laget på spill på 10 kilometeren i Les Rousses fredag.

Dermed var det i praksis fire VM-plasser de norske gutta konkurrerte om i de franske skogene.

Og med seier for Amundsen ser det lovende ut før VM.

– Østberg Amundsen er definitivt inne nå. Hans plass er udiskutabel, mener Torgeir Bjørn og ramser opp gode prestasjoner fra Sjur Røthe, Iver Tildheim Andersen og Didrik Tønseth tidligere i vinter.

– Man må uansett vrake en medaljekandidat. Det uttaket Nossum, Monsen og Bjervig skal gjøre til 15 kilometer- og skiathlon-laget er noe av det vanskeligste en trener har hatt på mange sesonger, sier Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger som begge er sett på som de heteste kandidatene til å gå 15 kilometeren i VM, viste ingen styrketegn fredag.

Likevel føler Klæbo seg fortsatt trygg på å gå distansen i VM.

– Det skal gås mange skirenn før 15 kilometer i VM, så jeg er veldig lite bekymret for det, sier Klæbo til NRK.

– Han tenker på optimal VM-form selvfølgelig. Rent resultatmessig på 10- og 15-kilometer friteknikk i vinter er han ikke inne på lista med så mange som har gått fort denne vinteren her. Men han er verdens beste langrennsløper og vunnet stort sett det han har stilt opp på. Hvis han føler selv han vil gå, synes for så vidt jeg at han bør gå, mener Bjørn.

NM på ski
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Mbappé utnevnt til ny kaptein for Frankrike

  Kylian Mbappé (24) er ny kaptein for Frankrikes landslag i fotball. Han overtar etter Hugo Lloris (36).

  Lloris ga seg på landslaget i januar bare en måned etter tapet i VM-finalen mot Argentina.

  Den 36 år gamle Tottenham-keeperen hadde vært Frankrikes kaptein i mer enn et tiår.

  Med den 24 år gamle PSG-spilleren som anfører starter en ny æra. Ny visekaptein blir Atletico Madrid-spissen Antoine Griezmann. Han overtar jobben etter Manchester Uniteds Raphaël Varane, som også har gitt seg med landslagsfotball. (NTB)

  FGSCW7dpJ0c
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Klæbo om Skistads valg: – Ingen tvil om hvor jeg ville være

  Johannes Høsflot Klæbo (26) er ikke tvil om at landslaget er den beste utviklingsarenaen for sprintkometen Kristine Stavås Skistad (24).

  Skistad har vist stor form den siste tiden med tre seirer i sprintverdenscupen i langrenn i løpet av kort tid. Rett i forkant av VM i Planica ble det seier i franske Les Rousses, så ble det en ny klassiskseier på hjemmebane i Drammen og deretter seier i skøytesprinten i Falun i helgen.

  Det har Skistad klart med eget opplegg. Tiden hennes på landslaget ble ikke som hun hadde tenkt seg, og hun har selv satt spørsmål ved om landslagssystemet er noe som passer for henne.

  – Jeg kan bare snakke for meg selv. Da jeg var på rekruttlandslaget, var det ingen tvil om hvor jeg ville være. Dette handler om hva det er best at jeg holder på med, hva som skaper utvikling og hva som skal til for å bli bedre, sier Klæbo. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Normann om returen til russisk fotball: – Ser ikke et problem med det

  – Jeg vil aldri forstå hvorfor folk er overrasket over det, sier Mathias Normann på spørsmål fra Sport Express om hvorfor han valgte å returnere til Russland.

  Etter et låneopphold i engelske Norwich endte nordmannens videre klubbjakt opp med en retur til russisk fotball og Dinamo Moskva forrige sommer. Kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina.

  Normann får spørsmål om hvorfor han, i motsetning til de fleste andre spillere, dro til og ikke fra Russland etter krigens utbrudd.

  Han begrunner valget med at «fotball er fotball» overalt i verden, og at han ønsket et sted han kunne fortsette å spille.

  – Jeg ser ikke et problem med det, sier han.

  Normanns gamle russiske klubb, Rostov, holder til like ved den ukrainske grensen, hvor flyplassen har vært stengt siden februar i fjor. Da virket hovedstadsklubben Dinamo mer forlokkende.

  Gjennom intervjuet med det russiske nettstedet avstår Normann fra å svare på en rekke spørsmål om Norge og det norske landslaget, siden han ikke lenger er en del av det.

  – Det er veldig vanskelig for meg å snakke om det. Jeg elsker og respekterer landet mitt og landslaget, treneren og spillerne, og vil alltid gjøre det, sier 26-åringen.

  Normann har slitt med en skade siden overgangen til Dinamo, men har spilt i klubbens tre siste kamper.

  Mathias Normann
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste