Hopp til innhold

Østberg Amundsen med god VM-søknad: – Hans plass er udiskutabel

Harald Østberg Amundsen tok sin første verdenscupseier da han vant den viktige 10 kilometeren i franske Les Rousses foran Sjur Røthe og William Poromaa.

Hans Christer Holund er nemlig den eneste med friplass til 15 kilometeren i VM på grunn av gullet fra Oberstdorf-VM, men for de andre norske sto en plass på VM-laget på spill på 10 kilometeren i Les Rousses fredag.

Dermed var det i praksis fire VM-plasser de norske gutta konkurrerte om i de franske skogene.

Og med seier for Amundsen ser det lovende ut før VM.

– Østberg Amundsen er definitivt inne nå. Hans plass er udiskutabel, mener Torgeir Bjørn og ramser opp gode prestasjoner fra Sjur Røthe, Iver Tildheim Andersen og Didrik Tønseth tidligere i vinter.

– Man må uansett vrake en medaljekandidat. Det uttaket Nossum, Monsen og Bjervig skal gjøre til 15 kilometer- og skiathlon-laget er noe av det vanskeligste en trener har hatt på mange sesonger, sier Bjørn.

Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger som begge er sett på som de heteste kandidatene til å gå 15 kilometeren i VM, viste ingen styrketegn fredag.

Likevel føler Klæbo seg fortsatt trygg på å gå distansen i VM.

– Det skal gås mange skirenn før 15 kilometer i VM, så jeg er veldig lite bekymret for det, sier Klæbo til NRK.

– Han tenker på optimal VM-form selvfølgelig. Rent resultatmessig på 10- og 15-kilometer friteknikk i vinter er han ikke inne på lista med så mange som har gått fort denne vinteren her. Men han er verdens beste langrennsløper og vunnet stort sett det han har stilt opp på. Hvis han føler selv han vil gå, synes for så vidt jeg at han bør gå, mener Bjørn.

NM på ski
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal