NRK Meny
Normal

19-åring reddet Belgia: – Det har ikke helt gått opp for meg

Da Belgias offensive stjerner sviktet, tok lagets yngste spiller ansvar og sendte Belgia videre til åttedelsfinalen.

Belgia scorer

19 år gamle Divock Origi kom inn fra benken og reddet Belgia like før slutt. Belgia er klar for åttedelsfinalen etter dagens seier.

Laster innhold, vennligst vent..
origi

Divock Origi blir gratulert av lagkamerat Kevin de Bruyne.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Hverken Eden Hazard, Dries Mertens eller Romelu Lukaku klarte å score. I stedet var det 19 år gamle Divock Origi som reddet Belgias stjernegalleri etter 88 minutter.

Eden Hazard rullet ballen 45 grader ut i feltet og iskalde Origi plasserte ballen lekkert i nettaket. Unggutten er mesterskapets yngste målscorer så langt.

– Dette er et spesielt øyeblikk i karrieren min, som jeg vil beholde resten av livet, sa en glad og lettet Origi etter at seieren var et faktum.

Til daglig spiller han i Lille i Frankrike og den unge belgieren klarte ikke helt forstå at han nettopp hadde avgjort en VM-kamp på mektige Maracanã.

– Det er et viktig mål, men det har ikke helt gått opp for meg enda. Det kommer nok senere, sa Origi.

Lagene møttes sist i VM i 2002. Da var Belgia-trener, Marc Wilmots, en av målscorerne.

– Det var ikke en lett kamp, men vi ga aldri opp. Vi fortjente poengene, sa treneren etter kampen.

Se målet i videovinduet øverst i saken!

Skulle Russland hatt straffe?

– Først ser det ut som det er greit at dommeren ikke blåser straffe. Reprisene viser imidlertid at det skulle vært straffe, men det er vanskelig for dommeren å se, sa NRKs eskpert, Lise Klaveness, i studio.

Belgias høyreback, Toby Alderweireld, bommet på ballen, og sparket i stedet i russiske Maksim Kanunnikov, som gikk ned i Belgias sekstenmeter. Dommer Felix Brych mente derimot at Alderweireld ikke gjorde noe ulovlig.

Burde Russland fått straffe her? Se og døm selv:

Skulle Russland hatt straffe her?

– Det burde vært blåst straffe, mener Lise Klaveness.

– Skjønner at spillerne er skuffet

Kampens kanskje største mulighet fikk Aleksandr Kokorin like før pause. Russeren lurte seg mellom Belgias to store midtstoppere, og fikk stå helt alene, og heade mot mål fra kloss hold. Headingen gikk imidlertid like utenfor Belgia-keeper Thibaut Cortois' venstre stolpe.

– Jeg skjønner hvis spillerne er skuffet, for vi spiller en god kamp. Vi hadde flere sjanser til å score, men dette er fotball og en god kontring kan være nok, sa Russland-trener, Fabio Capello, etter kampslutt.

Belgia fikk den forløsende scoringen

Selv om det var Russland som gikk hardest ut i andre omgang i jakten på scoring, var det Belgia som til slutt kunne juble. Mirallas sendte ballen i stolpen, Eden Hazard var nærme, men det måtte en 19-åring til.

Få hadde nok tippet at det var nettopp Divock Origi som skulle sende Belgia videre i dette sluttspillet, men Romelu Lukakus erstatter var iskald da det gjaldt som mest. Scoringen etter 88 minutter var Belgias første skudd på mål i kampen.

Belgia har scoret tre mål i dette mesterskapet, alle av innbyttere. Sist kamp var det Marouane Fellaini og Dries Mertens som inn fra benken og reddet laget. Denne kampen startet de to. Kanskje er det Divock Origi som får tillit på topp i den siste gruppespillkampen?

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert