Her går det galt for Kilde - mister VM

Aleksander Aamodt Kildes sesong er over. Korsbåndet røk da han falt på trening i dag.

SESONGEN SPOLERT: Aleksander Aamodt Kildes korsbånd røk på trening.

Det var østerrikske ORF som først meldte at Kilde hadde skadet seg lørdag, men uten at noen i den norske leiren ville uttale seg.

Nå bekrefter Skiforbundet og Kilde at korsbåndet har røket. Dermed er sesongen over.

– Det var som jeg fryktet, men som jeg ikke håpet på. Jeg er i veldig gode hender og har mange rundt meg med god erfaring, så dette skal gå bra. Det er ekstra kjedelig når jeg er i min livs form, men jeg skal komme sterkt tilbake, sier Kilde.

En video fra treningen, som NRK har fått tilgang til, viser at han faller stygt etter en sving ved en av portene.

Han sier at det var en tung beskjed å få, for han var først litt positiv til skaden.

– Jeg var egentlig litt positiv. Den kliniske undersøkelsen virket grei, men musklene var fortsatt i spenn. Da virket det som korsbåndet var inntakt. Men da vi tok ny test, var det tydelig. Det er en utrolig kjip beskjed å få, og jeg har aldri opplevd noe lignende, sier han på pressekonferansen.

Var det bare korsbåndet som røk eller var det andre problemer? spør NRK.

– Jeg har ikke sett så nøye på bildene. De sier at det var et veldig fint kne utenom at korsbåndet røk. Det er et positivt kne, om man kan kalle det det. Jeg er litt sår i lysken, og det var et snilt fall. Det skjer fortere enn man skulle tro, sier Kilde.

– Han sa at det var lite som skulle gjøres, bortsett fra å fikse korsbåndet, fortsetter han.

Opereres i morgen

Han opplyser at telefonen har gått i ett siden han var på klinikken tidligere i dag. Det settes pris på.

– Det er veldig hyggelig. Man ser at mange følger med og ønsker meg alt det beste. Det setter jeg veldig pris på og det er motivasjon for å komme tilbake.

Alpinisten er nylig ferdig på sykehuset, og kom ut på krykker.

– Aleksander var uheldig og fikk en vridning av høyre kneet under trening i dag. Etter nærmere undersøkelse har vi konstatert en fremre korsbåndskade, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss.

Kilde sier til TV 2 at han skal opereres allerede i morgen.

Kilde sa til NRK tidligere i dag at han har hatt et stygt uhell på trening i østerrikske Reiteralm.

– Det var et fall på super-G-trening. Det var en ren innerski, så huker den tak og kneet får seg et trykk. Det skjer veldig fort, og jeg kjente noe rart i kneet, sier han.

wgtMeTUV31Y

VERDENS BESTE: Kilde vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og er regnet som en av verdens beste alpinister.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Han har ikke satt seg et tydelig mål. Neste sesong blir preget av OL, blant annet.

– Jeg må nok gi det litt tid. Jeg må la det synke, og så vet jeg har god tid og trenger ikke å stresse. Nå må jeg få internett og nyte Innsbruck, sier han.

Flere skadd

Han ble sendt på sjekk etter skaden, og han var ikke særlig optimistisk.

Det norske alpinlandslaget er allerede hardt rammet av skader.

I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

– Vi er fortsatt unge og stiller sterkt i neste mesterskap. Vi får jobbe sammen og sørge for at ting blir bra. Vi ønsker all som skal til VM lykke til, og håper de kjøper bra, sier Kilde.

– Bautaen

Kilde vant verdenscupen forrige sesong, og er regnet som en av verdens beste. Han medgir at VM, som skjer allerede om noen få uker, fort kan ryke nå.

– Det er aldri noe godt tidspunkt når sånt skjer, men jeg vet at det er en del av sporten vi driver med. Uansett hva det er, så kommer jeg meg tilbake fra det her også, sier Kilde.

Sebastian Foss-Solevåg, som ble nummer fire under slalåmen i Flachau lørdag, liker heller ikke at enda en norsk alpinist risikerer å måtte stå over VM.

– Nå har vi allerede mistet to, så det tærer på. Vi vil ha flest mulig med. Selv om han er på fartslaget, snakker vi jevnlig sammen, så man vil selvfølgelig ha flest mulig friske på laget, sier Foss-Solevåg.

Sportsnyheter

Taktisk genistrek sikret norsk VM-gull: – Det er galskap

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo måtte hente sekunder på sin sisteetappe, men viste både styrke og taktiske egenskaper da han sikret norsk gull.

Skrekkfall for Lie – fraktet til sykehus

Alpinkomet Kajsa Vickhoff Lie falt stygt under søndagens super-G-renn. 22-åringen ble hentet med helikopter og fraktet til sykehus.

Siste nytt

 • Kristoffersen på 9.-plass

  Henrik Kristoffersen klarte ikke hamle opp med suverene Mathieu Faivre i storslalåmrennet i Bansko søndag. 26-åringen endte som nummer ni.

  Det vil seg ikke helt for Kristoffersen i Bulgaria. En stygg feil i lørdagens renn ødela sjansene for pallplass, og søndag var 26-åringen igjen i trøbbel.

  Etter flere småfeil ned den bulgarske bakken endte Kristoffersen hele 2,10 sekunder bak franske Faivre etter første omgang.

  Det var en piggere Kristoffersen som satte utfor i andre omgang, men tross skarpere svinger falt han én plass på resultatlista og endte som nummer ni.

  Opp til Faivre skilte det over to sekunder.

  Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde ingen god dag i den bulgarske bakken og kjørte inn til en skuffende 25.-plass, 4,06 sekunder bak franskmannen.

  Alpine Skiing - Men's Slalom
  Foto: Lisi Niesner / Reuters
 • Greit utgangspunkt for Norge

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke ut sitt beste i hoppbakken under lagkonkurransen i kombinert.

  Men lagkameratene hans leverte varene. Både Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro hoppet godt, men det var Jørgen Graabak som sto for Norges viktigste svev.

  Den olympiske mesteren fra 2014 var på forhånd Norge mest usikre kort, men leverte sitt klart beste hopp da det gjaldt som mest.

  – Det var nervepirrende. Det er en lagkonkurranse og det er mye som kunne blitt avgjort av mitt hopp. Så det var deilig å levere, sa Graabak etter sitt viktige hopp.

  Norge er 35 sekunder bak ledende Østerrike, men har bare ti sekunder opp til tøffeste utfordrer Tyskland. Dermed blir det en meget spennende langrennsdel senere i dag.

  Riiber
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Endrer regler før sprintstafetten

  Klokka 11.00 er det duket for sprintstafett i VM for både kvinner og herrer. Dagen starter med to semifinaler hvor de ti beste fra de to finalene tar seg videre til finalen senere på dagen.

  Vanligvis har det blitt bestemt gjennom at de to beste fra hvert heat går videre, mens de seks andre i finalen kommer seg videre på tid. I dag blir det en endring på akkurat det, melder SVT.

  I dag vil fire lag fra hver semifinale gå videre, mens bare to lag går videre på tid. Grunnen er ikke overraskende det varme været. Arrangøren tror at forholdene ikke vil være identiske i begge semifinalene, og at det dermed vil være en stor fordel å gå videre på tid i den første semifinalen.

  – Vi var med på beslutningen. FIS spurte os, og vi er enige i at det er det mest rettferdige å gjøre hvis forholdene blir ulike, sier Sveriges landslagssjef Ander Byström til den svenske allmennkringkasteren.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf. Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal