Hopp til innhold

Her går det galt for Kilde - mister VM

Aleksander Aamodt Kildes sesong er over. Korsbåndet røk da han falt på trening i dag.

SESONGEN SPOLERT: Aleksander Aamodt Kildes korsbånd røk på trening.

Det var østerrikske ORF som først meldte at Kilde hadde skadet seg lørdag, men uten at noen i den norske leiren ville uttale seg.

Nå bekrefter Skiforbundet og Kilde at korsbåndet har røket. Dermed er sesongen over.

– Det var som jeg fryktet, men som jeg ikke håpet på. Jeg er i veldig gode hender og har mange rundt meg med god erfaring, så dette skal gå bra. Det er ekstra kjedelig når jeg er i min livs form, men jeg skal komme sterkt tilbake, sier Kilde.

En video fra treningen, som NRK har fått tilgang til, viser at han faller stygt etter en sving ved en av portene.

Han sier at det var en tung beskjed å få, for han var først litt positiv til skaden.

– Jeg var egentlig litt positiv. Den kliniske undersøkelsen virket grei, men musklene var fortsatt i spenn. Da virket det som korsbåndet var inntakt. Men da vi tok ny test, var det tydelig. Det er en utrolig kjip beskjed å få, og jeg har aldri opplevd noe lignende, sier han på pressekonferansen.

Var det bare korsbåndet som røk eller var det andre problemer? spør NRK.

– Jeg har ikke sett så nøye på bildene. De sier at det var et veldig fint kne utenom at korsbåndet røk. Det er et positivt kne, om man kan kalle det det. Jeg er litt sår i lysken, og det var et snilt fall. Det skjer fortere enn man skulle tro, sier Kilde.

– Han sa at det var lite som skulle gjøres, bortsett fra å fikse korsbåndet, fortsetter han.

Opereres i morgen

Han opplyser at telefonen har gått i ett siden han var på klinikken tidligere i dag. Det settes pris på.

– Det er veldig hyggelig. Man ser at mange følger med og ønsker meg alt det beste. Det setter jeg veldig pris på og det er motivasjon for å komme tilbake.

Alpinisten er nylig ferdig på sykehuset, og kom ut på krykker.

– Aleksander var uheldig og fikk en vridning av høyre kneet under trening i dag. Etter nærmere undersøkelse har vi konstatert en fremre korsbåndskade, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss.

Kilde sier til TV 2 at han skal opereres allerede i morgen.

Kilde sa til NRK tidligere i dag at han har hatt et stygt uhell på trening i østerrikske Reiteralm.

– Det var et fall på super-G-trening. Det var en ren innerski, så huker den tak og kneet får seg et trykk. Det skjer veldig fort, og jeg kjente noe rart i kneet, sier han.

wgtMeTUV31Y

VERDENS BESTE: Kilde vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og er regnet som en av verdens beste alpinister.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Han har ikke satt seg et tydelig mål. Neste sesong blir preget av OL, blant annet.

– Jeg må nok gi det litt tid. Jeg må la det synke, og så vet jeg har god tid og trenger ikke å stresse. Nå må jeg få internett og nyte Innsbruck, sier han.

Flere skadd

Han ble sendt på sjekk etter skaden, og han var ikke særlig optimistisk.

Det norske alpinlandslaget er allerede hardt rammet av skader.

I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

– Vi er fortsatt unge og stiller sterkt i neste mesterskap. Vi får jobbe sammen og sørge for at ting blir bra. Vi ønsker all som skal til VM lykke til, og håper de kjøper bra, sier Kilde.

– Bautaen

Kilde vant verdenscupen forrige sesong, og er regnet som en av verdens beste. Han medgir at VM, som skjer allerede om noen få uker, fort kan ryke nå.

– Det er aldri noe godt tidspunkt når sånt skjer, men jeg vet at det er en del av sporten vi driver med. Uansett hva det er, så kommer jeg meg tilbake fra det her også, sier Kilde.

Sebastian Foss-Solevåg, som ble nummer fire under slalåmen i Flachau lørdag, liker heller ikke at enda en norsk alpinist risikerer å måtte stå over VM.

– Nå har vi allerede mistet to, så det tærer på. Vi vil ha flest mulig med. Selv om han er på fartslaget, snakker vi jevnlig sammen, så man vil selvfølgelig ha flest mulig friske på laget, sier Foss-Solevåg.

Sportsnyheter

City

City beklager angrep på Villa-keeper etter ligaseieren

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

Siste nytt

 • Frisk Sørloth tross tap

  Alexander Sørloth herjet med Atlético Madrid-forsvaret i en omgang, men fikk ikke uttelling. Real Sociedad måtte tåle 1-2-tap i sesongens siste kamp.

  Hjemmelaget var klart best i første omgang og burde ha ledet ved pause. Sørloth serverte Rafinha to kjempesjanser som ble misbrukt. Nordmannen burde også hatt straffespark da han ble felt, men dommeren fikk ikke med seg at han ble sparket på foten.

  Etter sidebytte var det helt andre takter fra Atlético, og Rodrigo de Paul scoret ledermålet med en suser i krysset før Angel Correa skrudde inn 2-0.

  Sørloth ble byttet ut i det 72. minutt og endte med fire seriemål på 33 kamper i leieoppholdet.

  Innbytter Jon Guridi reduserte på overtid i styrtregnet, men Atlético berget seieren.

  LaLiga - Real Sociedad v Atletico Madrid
  Foto: VINCENT WEST / Reuters
 • Retzius satt norsk rekord i stav

  Lene Retzius svingte seg over 4,52 da hun vant stavkonkurransen i italienske Grosseto søndag, og dermed forbedret hun sin norske rekord med en centimeter.

  Hun hadde ifølge friidrett.no god klaring på høyden og viste at hun har mer inne.

  Hun innledet konkurransen på 4,22 og gikk over i første forsøk. Hun trengte to forsøk på 4,32, men bare ett på 4,42. Deretter sto hun over 4,47 før hun klarte rekordhøyden i første forsøk.

  Retzius prøvde seg også på 4,57, men det var for høyt søndag.

  Lene Onsrud Retzius
  Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters
 • Norge fikk bank av Sverige

  Norge fikk ingenting gratis av et allerede kvartfinaleklart Sverige, som ikke ga seg før det sto hele 7-1. Dermed er kvartfinalehåpet ute for Norge, som allerede hadde sikret plass i neste års VM ettersom Storbritannia ikke lenger kan ta dem igjen. Tobias Fladeby scoret Norges mål, mens fire av de svenske scoringene kom i overtall, skriver NTB.

  Sverige
  Foto: JUSSI NUKARI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste