Hopp til innhold

Her går det galt for Kilde - mister VM

Aleksander Aamodt Kildes sesong er over. Korsbåndet røk da han falt på trening i dag.

SESONGEN SPOLERT: Aleksander Aamodt Kildes korsbånd røk på trening.

Det var østerrikske ORF som først meldte at Kilde hadde skadet seg lørdag, men uten at noen i den norske leiren ville uttale seg.

Nå bekrefter Skiforbundet og Kilde at korsbåndet har røket. Dermed er sesongen over.

– Det var som jeg fryktet, men som jeg ikke håpet på. Jeg er i veldig gode hender og har mange rundt meg med god erfaring, så dette skal gå bra. Det er ekstra kjedelig når jeg er i min livs form, men jeg skal komme sterkt tilbake, sier Kilde.

En video fra treningen, som NRK har fått tilgang til, viser at han faller stygt etter en sving ved en av portene.

Han sier at det var en tung beskjed å få, for han var først litt positiv til skaden.

– Jeg var egentlig litt positiv. Den kliniske undersøkelsen virket grei, men musklene var fortsatt i spenn. Da virket det som korsbåndet var inntakt. Men da vi tok ny test, var det tydelig. Det er en utrolig kjip beskjed å få, og jeg har aldri opplevd noe lignende, sier han på pressekonferansen.

Var det bare korsbåndet som røk eller var det andre problemer? spør NRK.

– Jeg har ikke sett så nøye på bildene. De sier at det var et veldig fint kne utenom at korsbåndet røk. Det er et positivt kne, om man kan kalle det det. Jeg er litt sår i lysken, og det var et snilt fall. Det skjer fortere enn man skulle tro, sier Kilde.

– Han sa at det var lite som skulle gjøres, bortsett fra å fikse korsbåndet, fortsetter han.

Opereres i morgen

Han opplyser at telefonen har gått i ett siden han var på klinikken tidligere i dag. Det settes pris på.

– Det er veldig hyggelig. Man ser at mange følger med og ønsker meg alt det beste. Det setter jeg veldig pris på og det er motivasjon for å komme tilbake.

Alpinisten er nylig ferdig på sykehuset, og kom ut på krykker.

– Aleksander var uheldig og fikk en vridning av høyre kneet under trening i dag. Etter nærmere undersøkelse har vi konstatert en fremre korsbåndskade, sier landslagslege for alpint i Norges Skiforbund, Marc Strauss.

Kilde sier til TV 2 at han skal opereres allerede i morgen.

Kilde sa til NRK tidligere i dag at han har hatt et stygt uhell på trening i østerrikske Reiteralm.

– Det var et fall på super-G-trening. Det var en ren innerski, så huker den tak og kneet får seg et trykk. Det skjer veldig fort, og jeg kjente noe rart i kneet, sier han.

wgtMeTUV31Y

VERDENS BESTE: Kilde vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og er regnet som en av verdens beste alpinister.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Han har ikke satt seg et tydelig mål. Neste sesong blir preget av OL, blant annet.

– Jeg må nok gi det litt tid. Jeg må la det synke, og så vet jeg har god tid og trenger ikke å stresse. Nå må jeg få internett og nyte Innsbruck, sier han.

Flere skadd

Han ble sendt på sjekk etter skaden, og han var ikke særlig optimistisk.

Det norske alpinlandslaget er allerede hardt rammet av skader.

I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

– Vi er fortsatt unge og stiller sterkt i neste mesterskap. Vi får jobbe sammen og sørge for at ting blir bra. Vi ønsker all som skal til VM lykke til, og håper de kjøper bra, sier Kilde.

– Bautaen

Kilde vant verdenscupen forrige sesong, og er regnet som en av verdens beste. Han medgir at VM, som skjer allerede om noen få uker, fort kan ryke nå.

– Det er aldri noe godt tidspunkt når sånt skjer, men jeg vet at det er en del av sporten vi driver med. Uansett hva det er, så kommer jeg meg tilbake fra det her også, sier Kilde.

Sebastian Foss-Solevåg, som ble nummer fire under slalåmen i Flachau lørdag, liker heller ikke at enda en norsk alpinist risikerer å måtte stå over VM.

– Nå har vi allerede mistet to, så det tærer på. Vi vil ha flest mulig med. Selv om han er på fartslaget, snakker vi jevnlig sammen, så man vil selvfølgelig ha flest mulig friske på laget, sier Foss-Solevåg.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Bekreftet: Mauricio Pochettino blir Chelsea-manager

  Mauricio Pochettino (51) er ny Chelsea-trener. Det bekrefter klubben selv på Twitter mandag. Argentineren starter i jobben 1. juli.

  Den tidligere Tottenham- og Paris Saint-Germain-treneren har signert en toårskontrakt, med mulighet for ett års forlengelse. 51-åringen tar over etter midlertidig trener Frank Lampard, og blir Chelseas fjerde trener på under ett år.

  – Mauricio er en trener i verdensklasse, med en enestående merittliste. Vi gleder oss til å ha ham om bord, sier Chelseas eiere i en pressemelding.

  Pochettino ble meldt å være i sluttforhandlinger allerede i slutten av april. Nå er alle detaljer unnagjort, og forberedelsene foran en hektisk sommer kan starte. Chelsea står overfor en stor ryddejobb.

  2022/23-sesongen ble en fiasko for Chelsea, som til slutt endte på 12.-plass i Premier League.

  Et amerikansk konsortium kjøpte i mai i fjor Chelsea etter nesten to tiår med Roman Abramovitsj som eier. Siden har pengene sittet svært løst, og ingen i fotballen har det siste året brukt mer på overganger. (NRK/NTB)

  Mauricio Pochettino
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Ruud spiller tidligkamp i Roland-Garros

  Casper Ruud får formiddagskamp når han møter svenske Elias Ymer i 1. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Kampen starter klokken 11.00.

  Arrangøren har gått ut med tidspunktene for tirsdagens kamper. Ruud spiller åpningskampen på Suzanne Lenglen-banen. Det er en av turneringens to hovedbaner og har en tilskuerkapasitet på cirka 10.000.

  Ruud går inn i Roland-Garros som 4.-seedet og skal forsvare 1200 rankingpoeng etter fjorårets suksess i Paris. Da tapte Snarøya-mannen finalen i strake sett mot tennislegenden Rafael Nadal.

  Turneringen varer fram til 11. juni. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Christophe Bott / AP
 • Heggemsnes tok gull i internasjonal konkurranse

  Turneren Sofus Heggemsnes (23) tok hjem seieren i svingstangfinalen i World Challenge Cup i Bulgaria. Nordmannen vant med poengsummen 13.833, kun 0,1 poeng foran bulgarske Yordan Aleksandrov.

  I samme turnering tok Sebastian Sponevik (18) sølv i hoppfinalen. Han vant med 14.300 poeng – kun et halvt poeng unna seieren. Artur Davtyan fra Armenia vant.

  Sofus Heggemsnes
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste