Opseth: – Nå er det andre jenter som må leve den drømmen

Silje Opseth (18) drømte om å bli verdens beste kvinnelige kombinertløper. Når øvelsen nå kan bli en del av det olympiske programmet i Beijing er det for sent.

Verdenscup ski nordiske grener

HOPP: Silje Opseth valgte å fokusere på skihopp i mangel på store konkurranser i kombinert for kvinner.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

For tre år siden var målet til Silje Opseth å bli kombinertsportens svar på Anette Sagen. 15-åringen satset da på å bli verdens beste i en idrett som knapt fantes, og som ikke var tilrettelagt for kvinner. Nå kan øvelsen bli en del av det olympiske programmet i Beijing i 2022. Det blir uten Opseth som la kombinertsporten på hylla og satset alt på hopp.

– Jeg vil tro at hvis det hadde vært kombinert for kvinner når jeg startet, og det var konkurranser i verdenscup, VM og OL, så tror jeg nok sjansen for at jeg hadde drevet med det den dag i dag er mye større enn det det er nå, sier hun.

Silje Opseth

BITTER: Silje Opseth har vært bitter for at det ikke være store konkurranser i kombinert for kvinner når hun satset.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Opseth ser ikke lenger noen mulighet til å bli kombinertløper og har fått større muligheter som skihopper, blant annet i OL i Peyongchang. Hun mener likevel at kombinert for kvinner på OL-prgrammet er et kjempeviktig steg i riktig retning.

– For kombinertsporten sin del er det kjempeviktig. OL er tross alt det største de kan være med på. Nå er det andre jenter som må ta fighten og leve den drømmen jeg hadde, sier hun.

Nå håper hun at dersom de kvinnelige kombinertløperne får delta i OL, vil det åpnes en mulighet for at de kvinnelige skihopperne får delta i stor bakke.

– Det er absolutt på tide.

Jevner ut kjønnsforskjellene i idretten

Kombinert er den eneste øvelsen i vinter-OL der kun menn får delta. Kristin Kloster Asen mener det er utelukkende postivt at FIS nå foreslår kombinert for kvinner på øvelsesprogrammet.

– Jeg syns at hvis det er interesse for kombinert for kvinner, så er det en selvfølge at det skal være et tilbud. Så får man finne et tidspunkt der det er riktig å sette det på programmet for OL, sier Aasen.

Kristin Kloster Aasen

STØTTER FORSLAGET: Kristin Kloster Aasen mener det burde vært en selvfølge å få kombinert for kvinner inn på øvelsesprogrammet dersom det er kvinner som er interessert i å delta i øvelsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hun mener grunnen til at det ikke har vært kvinnelig kombinert tidligere har med hoppdelen å gjøre, ettersom kvinnelige hoppere også har måttet kjempe om å bli en del av lekene.

– Det er vanskelig å se for seg at en idrett ikke skal ha deltakelse, fordi det er forskjell på kvinner og menn. Jeg synes det er utrolig bra dersom FIS foreslår kombinert for kvinner på øvelsesprogrammet. Det viser at man tar ansvar og sørger for kjønnslikhet i idretten. Det er en gledelig nyhet.

– Det er ikke nødvendigvis noen garanti for at det skjer med engang. Så man må bare sørge for at man får til det man har ambisjoner om, sier hun.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal