NRK Meny
Normal

Johan Olsson: – Norge i langrenn er som Brasil i fotball

Sveriges største OL-håp på herresiden, Johan Olsson, fortviler etter at han måtte se hele fire nordmenn foran seg på resultatlisten i Davos.

Johan Olsson

Johan Olsson fikk det ikke til å stemme på lørdagens 30 kilometer i Davos. Det samme må sies om de øvrige svenskenr, som alle ble knust av fire nordmenn.

Foto: Alexander Hassenstein / Bongarts/Getty Images

Selv med Petter Northug nesten tre minutter bak vinneren ble Sveriges bestemann Johann Olsson satt på plass av ikke mindre enn fire nordmenn på lørdagens 30 kilometer i Davos.

– Det er bare å innse det. Vi kan ikke sammenlikne oss med Norge, fortviler Olsson til Expressen.

Knust av Jespersen

Sveriges største OL-håp på herresiden i langrenn endte på en skuffende 12.- plass lørdag, slått med 56,6 sekunder av vinneren Maurice Manificat (Frankrike).

Likevel sved det nok vel så mye at han ble utklasset med 53,3 sekunder av Chris Andre Jespersen, som tok sin første pallplass noensinne i verdenscupen.

I tillegg viste også Martin Johnsrud Sundby (3.- plass), Simen Andreas Sveen (5.- plass) og Petter Eliassen (8.- plass) seg klart sterkere enn Olsson.

– Det er bare å se på hvor mange svenske løpere som stiller til start i det svenske mesterskapet, og så sammenlikne det med Norge. De har en helt annen bredde, sukker Olsson til Aftonbladet.

Petter Northug

Petter Northug har vært langt i fra toppformen denne sesongen, men Norge har likevel mange strenger å spille på. Det gjør det tøft for Johan Olsson og svenskene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Norge er som Brasil

Mannen som vant VM-femmila i Val di Fiemme forrige sesong - og som er pekt ut som Petter Northugs største trussel på distanseløpene i OL - måtte se sine tre lagkamerater slite mer enn ham selv på 30 kilometeren.

Anders Sødergren ble nest beste svenske på en 17.- plass, 20,4 sekunder bak Olsson. Calle Halvarrson fulgte på 19.- plass, halvminuttet bak Svergies bestemann, mens Lers Nelson ble nummer 32, ytterligere minuttet bak. Marcus Hellner var syk.

Nå frykter Olsson at svenskene skal få det tøft med å hamle opp med Norge når vi skriver OL i Sotsji i februar.

– Å skulle sammenlikne seg med Norge i langrenn blir som å sammenlikne seg med Brasil i fotball. Hvorfor er Neymar så jævlig bra? Det er fordi de (Brasil) har hundre andre spillere som er bedre enn de elleve på det svenske landslaget, sier Olsson.

Like etterpå retter han litt på utsagnet. Sverige har jo en viss verdensstjerne på topp.

– Jeg mener: Bedre enn ti av spillerne på det svenske landslaget, smiler Olsson, med Zlatan Ibrahimovic i tankene.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang