NRK Meny
Normal

Johan Olsson: – Norge i langrenn er som Brasil i fotball

Sveriges største OL-håp på herresiden, Johan Olsson, fortviler etter at han måtte se hele fire nordmenn foran seg på resultatlisten i Davos.

Johan Olsson

Johan Olsson fikk det ikke til å stemme på lørdagens 30 kilometer i Davos. Det samme må sies om de øvrige svenskenr, som alle ble knust av fire nordmenn.

Foto: Alexander Hassenstein / Bongarts/Getty Images

Selv med Petter Northug nesten tre minutter bak vinneren ble Sveriges bestemann Johann Olsson satt på plass av ikke mindre enn fire nordmenn på lørdagens 30 kilometer i Davos.

– Det er bare å innse det. Vi kan ikke sammenlikne oss med Norge, fortviler Olsson til Expressen.

Knust av Jespersen

Sveriges største OL-håp på herresiden i langrenn endte på en skuffende 12.- plass lørdag, slått med 56,6 sekunder av vinneren Maurice Manificat (Frankrike).

Likevel sved det nok vel så mye at han ble utklasset med 53,3 sekunder av Chris Andre Jespersen, som tok sin første pallplass noensinne i verdenscupen.

I tillegg viste også Martin Johnsrud Sundby (3.- plass), Simen Andreas Sveen (5.- plass) og Petter Eliassen (8.- plass) seg klart sterkere enn Olsson.

– Det er bare å se på hvor mange svenske løpere som stiller til start i det svenske mesterskapet, og så sammenlikne det med Norge. De har en helt annen bredde, sukker Olsson til Aftonbladet.

Petter Northug

Petter Northug har vært langt i fra toppformen denne sesongen, men Norge har likevel mange strenger å spille på. Det gjør det tøft for Johan Olsson og svenskene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Norge er som Brasil

Mannen som vant VM-femmila i Val di Fiemme forrige sesong - og som er pekt ut som Petter Northugs største trussel på distanseløpene i OL - måtte se sine tre lagkamerater slite mer enn ham selv på 30 kilometeren.

Anders Sødergren ble nest beste svenske på en 17.- plass, 20,4 sekunder bak Olsson. Calle Halvarrson fulgte på 19.- plass, halvminuttet bak Svergies bestemann, mens Lers Nelson ble nummer 32, ytterligere minuttet bak. Marcus Hellner var syk.

Nå frykter Olsson at svenskene skal få det tøft med å hamle opp med Norge når vi skriver OL i Sotsji i februar.

– Å skulle sammenlikne seg med Norge i langrenn blir som å sammenlikne seg med Brasil i fotball. Hvorfor er Neymar så jævlig bra? Det er fordi de (Brasil) har hundre andre spillere som er bedre enn de elleve på det svenske landslaget, sier Olsson.

Like etterpå retter han litt på utsagnet. Sverige har jo en viss verdensstjerne på topp.

– Jeg mener: Bedre enn ti av spillerne på det svenske landslaget, smiler Olsson, med Zlatan Ibrahimovic i tankene.

Siste nytt

 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein