NRK Meny
Normal

Olimb bryter med Jokerit

Mathis Olimb er ferdig i finske Jokerit for i år. Nå går turen videre til Sveits. – Jeg mistet gleden med hockeyen, sier han.

Mathis Olimb

FOR NORGE: Mathis Olimb er en av veteranene på det norske ishockeylandslaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jokerit og jeg er enige om å kansellere kontrakten min for i år, og jeg har signert for Kloten i Sveits, bekrefter Olimb til NRK fra flyplassen i Helsinki.

Den norske landslagsprofilen ble klar for KHL-klubben i april i år, etter en periode i svenske Frölunda, og signerte da en millionavtale for to år. Oppholdet svarte ikke til forventningene.

– Mistet gleden

Mathis Olimb

NY REISE: Mathis Olimb på flyplassen i Helsinki på vei til Sveits.

Foto: Mathis Olimb /Privat

– Det er vel noe som har vokst frem litt over tid. Jeg har ikke helt passet inn i spillesystemet til treneren og jeg har vel også syntes det har vært utenomsportslige ting, som reising, jeg ikke har trivdes så godt med. Så dessverre har jeg valgt å bryte, forklarer Olimb, som har scoret sju mål og hatt elleve målgivende på 38 kamper i Jokerit.

– Det til tross for mange millioner i årslønn. Hvordan føles det?

Det er klart det er mye penger, men jeg har fått en god kontrakt dit jeg skal også. Men å trives med hockeyen er det viktigste, sier han.

– Jeg mistet til slutt gleden med hockeyen og jeg vil glede meg til å gå på trening hver morgen. Slik har det dessverre ikke vært her, legger han til.

Kan bli gjenforening neste år

Nå skal han spille for sveitsiske Kloten Flyers - i hvert fall ut denne sesongen. På sin hjemmeside skriver klubben at 29-åringen får trøye nummer 46. Han er klar for spill allerede i morgen.

– Jeg har vært nysgjerrig på den sveitsiske ligaen lenge og har en god kompis der, Patrick von Gunten, og kjenner treneren. Det er høyt nivå på spillet der, og et fint land å bo i, sier Olimb, som likevel ikke vet hva som skjer neste år.

Da har nemlig det finske laget ny trener, i finske Jukka Jalonen.

– Vi får se hva som skjer, om det blir gjenforening neste år. Da er det ny trener, som kanskje spiller litt mer type hockey jeg trives mer med. Vi skal prate mer om det, og tenke litt på ting, sier Olimb.

På utsiden kan det virke som om man har alt når man lever livet som toppidrettsutøver. Ishockeyspiller Mathis Olimb beskriver årets sesong i finske Jokerit som den tøffeste perioden han har opplevd i sin idrettskarriere.

Siste nytt

 • Alonso snart ferdig

  Fernando Alonso gir seg som Formel 1-fører etter denne sesongen. Spanjolen debuterte i 2001 og vant begge verdensmesterskapene (2005 og 2006) da han satt ved rattet i en Renault. Alonso er nå 37 år.

  Fernando Alonso
  Foto: Luca Bruno / Ap
 • Slutter på landslaget

  Mario Mandzukic har spilt sin siste fotballandskamp for Kroatia. VM ble hans farvel. Han meddelte nyheten via Instagram tirsdag. – Det er aldri et passende tidspunkt for å si farvel, skrev 32-åringen.

  Mario Mandzukic
  Foto: YURI CORTEZ / AFP
 • Ekdal til Serie A

  Svenske Albin Ekdals nye klubb blir Sampdoria i Serie A. 29-åringen spilte på sentral midtbaneplass for Sverige under sommerens VM-sluttspill i fotball i Russland. Ekdal har spilt for tyske Hamburg siden 2015.

  Russia Soccer WCup Sweden Switzerland
  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal