NRK Meny
Normal

Olimb bryter med Jokerit

Mathis Olimb er ferdig i finske Jokerit for i år. Nå går turen videre til Sveits. – Jeg mistet gleden med hockeyen, sier han.

Mathis Olimb

FOR NORGE: Mathis Olimb er en av veteranene på det norske ishockeylandslaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jokerit og jeg er enige om å kansellere kontrakten min for i år, og jeg har signert for Kloten i Sveits, bekrefter Olimb til NRK fra flyplassen i Helsinki.

Den norske landslagsprofilen ble klar for KHL-klubben i april i år, etter en periode i svenske Frölunda, og signerte da en millionavtale for to år. Oppholdet svarte ikke til forventningene.

– Mistet gleden

Mathis Olimb

NY REISE: Mathis Olimb på flyplassen i Helsinki på vei til Sveits.

Foto: Mathis Olimb /Privat

– Det er vel noe som har vokst frem litt over tid. Jeg har ikke helt passet inn i spillesystemet til treneren og jeg har vel også syntes det har vært utenomsportslige ting, som reising, jeg ikke har trivdes så godt med. Så dessverre har jeg valgt å bryte, forklarer Olimb, som har scoret sju mål og hatt elleve målgivende på 38 kamper i Jokerit.

– Det til tross for mange millioner i årslønn. Hvordan føles det?

Det er klart det er mye penger, men jeg har fått en god kontrakt dit jeg skal også. Men å trives med hockeyen er det viktigste, sier han.

– Jeg mistet til slutt gleden med hockeyen og jeg vil glede meg til å gå på trening hver morgen. Slik har det dessverre ikke vært her, legger han til.

Kan bli gjenforening neste år

Nå skal han spille for sveitsiske Kloten Flyers - i hvert fall ut denne sesongen. På sin hjemmeside skriver klubben at 29-åringen får trøye nummer 46. Han er klar for spill allerede i morgen.

– Jeg har vært nysgjerrig på den sveitsiske ligaen lenge og har en god kompis der, Patrick von Gunten, og kjenner treneren. Det er høyt nivå på spillet der, og et fint land å bo i, sier Olimb, som likevel ikke vet hva som skjer neste år.

Da har nemlig det finske laget ny trener, i finske Jukka Jalonen.

– Vi får se hva som skjer, om det blir gjenforening neste år. Da er det ny trener, som kanskje spiller litt mer type hockey jeg trives mer med. Vi skal prate mer om det, og tenke litt på ting, sier Olimb.

På utsiden kan det virke som om man har alt når man lever livet som toppidrettsutøver. Ishockeyspiller Mathis Olimb beskriver årets sesong i finske Jokerit som den tøffeste perioden han har opplevd i sin idrettskarriere.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street