NRK Meny
Normal

- 2018 er for seint

Snøbrett-kjørerne må fortsatt vente på svar på om de får kjøre slopestyle i OL i Sotsji om tre år.

Switzerland Snowboard Slopestyle

Slike bilder vet vi ennå ikke om vi får fra OL i Sotsji i 2014

Foto: Anthony Anex / Ap

Snowboardforbundet har lenge jobbet for å få slopestyle plass på programmet i OL i den russiske Svartehavs-byen, men fikk ikke grønt lys på IOCs møte onsdag.

- Vi er skuffet. Vi fikk vite av Gerhard Heiberg at det var 99 prosent sikkert at IOC skulle gi slopestyle plass i dag, sier president Cecilia Flatum i Norges Snowboardforbund til NRK.

- 2018 er for seint

Forbundet har jobbet hardt lenge for å få slopestyle på OL-programmet fra 2014, og det har vært en prioritert oppgave å få det til. Da er det liten trøst i at IOC-medlem Gerhard Heiberg slår fast at slopestyle uansett kommer på OL-programmet..

- Det er tekniske spørsmål det står på. I prinsippet har vi sagt at det skal på OL-programmet, og det er der iallfall i 2018, sier Heiberg til NRK.

- Det er for seint. Det er ikke godt nok for oss, sier Flatum.

Se hele intervjuet med Gerhard Heiberg her:

Video Heiberg vet ikke om slopestyle er med i Ol 2014

- Helt feilslått

- IOC sier jo selv at de vil ha dette med for å gi OL en profil som de yngre kan identifisere seg med. Da blir det litt feil hvis de ikke tar med slopestyle, samtidig som de bruker millioner på ungdoms-OL. Det er helt feilslått. Det er det "ordentlige" OL som er viktigst, sier Flatum.

Offisielt heter det at det er tekniske detaljer som må avklares før en endelig avgjørelse kan tas, og ikke noe som har med selve idretten slopestyle å gjøre.

Det er i hovedsak to forhold det gjelder, og som skal vurderes fram til neste IOC-møte i slutten av mai:

 • Kvalifiseringssystemet må endres. I dag er det FIS - det internasjonale skiforbundet - som arrangerer de gjeldende kvalifiserings-konkurransene. Men de fleste topputøverne er ikke med der, de deltar i sine egne konkurranser. De to partene må bli enige om et kvalfiseringssystem.
 • De russiske arrangørene sier at et slopestyle-arrangement kommer til å gjøre OL dyrere, fordi det ikke var med i planene da Sotsji fikk tildelt lekene. Det krever de at IOC kompenserer for.

- Nå må vi stå på ytterligere framover. Vi skal følge opp Heiberg, som har sagt seg svært positiv til slopestyle. Og vi må jobbe for å få løst kvalifiserings-tvisten med FIS, sier Flatum.

Forståelse for pengekrav

- Noe av det vi skal bruke tiden til, er å gjennomgå russernes påstander og krav. Så skal vi se om vi kan få det til fra 2014, hvilket jeg håper, sier Heiberg.

Han har forståelse for Sotsji-arrangørenes pengekrav.

- De visste selvfølgelig ikke om slopestyle-spørsmålet da de fikk OL. De har derfor en rett til å kreve at vi skal dekke en stor del av merkostnadene. Dette fikk vi ikke tid til å diskutere i dag, men det er noe av det vi skal gjøre fram til midten av mai.

Om kvalifiserings-tvisten sier Heiberg dette:

- Vi holder oss til FIS, men vi håper på et godt samarbeid mellom dem og Snowboardforbundet. Så vidt jeg vet, er det en god prosess i gang der. Men vi holder oss som sagt til FIS, og dette har ikke vært noe tema på dette møtet i det hele tatt, sier Heiberg i intervjuet med NRK.

Utsatt i noen uker

Slopestyle - både på brett og ski - skal sammen med flere andre øvelser vurderes ytterligere. En endelig avgjørelse er ventet i løpet av de kommende ukene, melder IOC på sine hjemmesider.

Noen uker vil si til IOCs neste møte i midten av mai.

- Vi undrer oss over at det ikke ble gitt klarsignal i dag, men jeg er ikke nervøs. Jeg er 99 prosent sikker på at IOC kommer til å ta oss med på OL-programmet. Vi snakker jo tross alt om den største snøbrett-øvelsen, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn